Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nellys85
Je mi lito, ze to nakonec nevyslo ![]()
Muze za to Clostik. I za to, ze jsi to mela jen tak malinko. Vsechno to delaji ty hormony. Me to po nem taky blblo ![]()
Tak drzim palecky na dalsi pokus ![]()
@Whynot ![]()
Jj, je to mozny ![]()
Ja to mela taky tak. Kazdy vajecnik reaguje jinak, proto je i ovulka ruzne ![]()
Jednou jsem mela ovulku uz 12.dc, dalsi cyklus dorazila az 22.dc ![]()
Ale hlavni je, ze dorazi ![]()
@Alexandraf
Děkuji
právě to bych nebyla já, abych nebyla abnormální…
Ono je divné, že ovulka minulý měsíc byla taky z pravého (soudím podle šílené bolesti) a teď bude taky z pravého
Já myslela, že se to každý měsíc střídá.
@Whynot
Jj strida se to, ale ne, kdyz jsi stimulovana. To je spis o stesti, jaky vajecnik zareaguje a folik na nem naroste
Muzes mit klidne folik i na obou vajecnikach, tim je vetsi sance, ze to vyjde ![]()
@Alexandraf
Aha, tak
Tak to jsem raději měla vzít 2 tablety Clostilu místo jedné
aby to bylo hezky pojištěné z obou ![]()
@Whynot
tohle jsem si taky rikala, kdyz jsem ho brala ![]()
Ale u me to bylo jedno. I ze 3 tabletek jsem mela jeden folik ![]()
Aha
Ale to jsi měla určitě Clostil kvůli tomu, že sama neovuluješ ne? Protože normální doktor, by to přirozeně ovulující ženě asi nedal. Za to já to měla na podporu ovulky, která ale byla i normálně a jeden folík mi přijde teda málo
Měla jsem předepsané 2 tbl, ale bála jsem se toho ![]()
@Whynot
Jj sama nemam ovulku, mam PCO
takze ja jsem rada i za ten jeden folik ![]()
I pri IVF jsem mela jen 5 foliku ![]()
Je fakt, ze jako zdrava by jsi mela mit vic foliku
ale i ten jeden staci, tak si z toho nic nedelej
a mela taky jeden a podivej ![]()
@Alexandraf
Kolik jich při IVF má být? To jsi ale stimulovaná nějakými silnějšími léky, že? Zatím tomu nějak nerozumím. Ty sis taky prošla dlouhou trnitou cestu za miminkem. Muselo to být hodně náročné…ani si to nedovedu představit. My se snažíme rok a už z toho šílím ![]()
No právě, i bez Clostilu jsem jednou měla 2 folíky no a stejně nic, ale někde jsem i četla, že může pěkně rozhodit cyklus a zablokovat ovulaci.
@Whynot
Jj, na IVF se stimuluje vetsinou silnejsima hormonama - injekcema. Pocet foliku je zase ruzny, kazda reagujeme jinak. Ja mela treba 5 foliku, ale jen 1 vajicko, ktery se neoplodnilo. Nektera ma treba i 20 foliku a ve vsech vajicka. Je to fakt ruzny. ![]()
No, lehky to nebylo, co ti budu vypravet. Hlavne ten posledni rok a pul co jsme chodili do CAR
takovych moznosti, vsechno vypadalo nadejne a mimi stale nikde
kolikrat uz jsem s tim chtela prastit a dal se nesnazit, ale pak mi neco rikalo, abych sla dal a nevzdavala to. A byla to pravda ![]()
Tak Clostik je zbytecny, kdyz mas ovulku sama. To myslim, uz jsem psala
presne, jak pises. Spis to udela neplechu, nez, aby to pomohlo ![]()
To ti věřím, já bych to už asi vzdala…nevím, jak bych to psychicky zvládla.
To vím, že se píchají nějaké injekce, asi bych se měla na to časem připravit, nějak tuším že mě to taky čeká.
Ty sis miminko hezky vybojovala a ten pocit teď určitě za to stojí.
měla bych si vzít z tebe příklad - nevzdávat to, i když už si člověk myslí, že je na samém dně, a níž to už nejde. ![]()
@Whynot
Ja ani nevim, jak jsme to zvladali
hlavne muj muz mi byl celou tu dobu strasnou oporou, bez nej bych to nezvladla
kolikrat to mezi nama skripalo ale vzdycky se to uklidnilo a sli jsme dal
![]()
Uvidis, ze i vy to zmaknete
neni jasny, kdy k vam mimi prijde, ale ver, ze jednou prijde
a uz u vas zustane ![]()
Treba se k tomu IVF dostanete, ale jeste je tady IUI, ta taky muze pomoct
vsechno se zvladne, nic hroznyho to neni
ikdyz jsem si to v tu chvili taky nedokazala predstavit
![]()
Děkuji za krásná slova, dodávají mi naději a sílu ![]()
Musíte mít mezi sebou krásný vztah, oba jste to zvládli, většinou neúspěšná a dlouhá snaha o dítě pár rozdělí. Ne jeden v mém okolí.
Je to zkouška osudu, a co tě nezabije, to tě posílí ![]()
@Whynot
Jj taky znam nekolik paru, co jim to kvuli tomu snazeni nevydrzelo. Bohuzel i tady na emiminu ![]()
Urcite to zmaknete a dockate se, uz brzy ![]()
@Alexandraf fakt? Doktorka mi tvrdila, že ovlivňuje jen délku cyklu, tím že cyklus zkrátí na 28 dní…
Jo, mě taky, první den byl nejhorší, ale už je to dobrý, jen mám strach z dalších pokusů, že to dopadne stejně
Snažím se na to nemyslet, jen si ohlídám ovu a nebudu testovat dřív, nechci si zase dělat zbytečný naděje…