Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alexandraf no tak to je super že se máte dobře
hlavně aby to tak pokračovalo i nadále
krásnej mrnousek fakt
no my sice rosteme ale já zažívám peklo.. Dnes je mi teda líp ale posledních pár dní mi byli tak zlé ze mi dělalo problém dojít si i na záchod a včera sem se nemohla ani hnout jakmile srm se hal šlo vše ven a nic jinýho než vodu s v sobě neudržela… Už abych ten první trimest měla za sebou je mi fakt dost mizerně
hele jaký je rozdíl mezi 3D a 4D utz??:-)
@RomanaBl holky dostala jsem anginu ;( myslite, ze muzu paralen nebo neco jineho? Nebo to radeji rozhanet cajem s medem a citronem
@Alexandraf ok,děkuju moc, ovu se u mě tento cyklus posunula o den, pozitivní test dnes, takže nasadím až v úterý pro jistotu.
@RomanaBl ![]()
Nevim, jaky je mezi tim presne rozdil
my na tom byli v Gennetu a tam psali, ze je to 3D/4D ![]()
Tak si pak vyber ![]()
Jaj, tak to musis nejak zmaknout. Ja tohle neznam, ja mela jen vecer trosku pocit na zvraceni, jinak nic
a to asi jen 2 tydny. Broucek me asi setril ![]()
Doporucuje se pit po troskach colu, nebo si v lekarne kup zazvorovy lizatka. Nekomu to pomaha. Jinak musis vydrzet
A hlavne nesmia byt na lacno, staci zdloubnout 2 piskoty a je pak hned lip ![]()
@bebecinka
Jj, muzes paralen
je to pro mrnouska mensi zatez nez ta viroza ![]()
Kdyby se to horsilo, tak sup k doktorovi ![]()
@nellys85
Tak super, ze se ovulka dostavila
tak sup z emimina ![]()
Jj, ovulka bude behem zitrka, tak Utrous staci az tak to utery
tak at to vyjde ![]()
@Alexandraf Jj,no dnes a zítra to musíme pojistit tulením, od úterka utroš a pak už to snad vyjde, jsem smířená s tím, že pokud to tento měsíc neklapne, čeká nás car a IUI
Jen nevím jak to bude, protože spermiogram nebyl až tak ok, počet ok, ale jen 24% pohyblivých a špatná morfologie ![]()
@nellys85
Tak budu drzet palecky, aby to tentokrat vyslo
ale CARu se kdyztak neboj, tam vas urcite pomuzou a miminka se dockate
![]()
@Alexandraf děkuju,jen nevím, kdy vlastně ta ovulka byla nebo bude…už druhý den mám pozitivní ovu test a píchá mě na pravým vaječníku i při chůzi, nic nesnesitelnýho, ale příjemný to taky není…zítra jdu na utz, tak snad mi mudra řekne víc, ať už můžu brát ten utroš. A jak to vůbec s tím IUI je? To se platí nebo ne?
@nellys85
Tak to ovulka bude co nevidet, si myslim
klidne se snazte, oni ty mrsky tam pockaji ![]()
Vic ti rekne zitra mudr, treba uz tam folik vubec nebude, to by bylo super ![]()
A co vsechno chces vedet o ty IUI?
Klidne se ptej ![]()
Jak kde se plati. Je to ruzny. Nektery CAR za to nic nechce, jen si platis hormony (vetsinou se dava Clostilbegyt jako stimulka ovulky). V nekterych za to chteji treba i 2000
takze to ti reknou az tam, nebo mrkni na net
ja za to nic neplatila ![]()
@Alexandraf no koukala jsem na různý CARy, ale oni tam ceník nemají, jen IVF a to si fakt dovolit nemůžeme…a ono je nějak zdarma 6 pokusů ne? Ale zase to prý nechtějí dělat když je špatný spermiogram, tak nevím
a stimulaci clostilem si nedokážu představit, protože ho beru druhý cyklus, takže ještě jeden a pak by měla být pauza…i tak z něj mám strach aby mi tam nenadělal paseku ![]()
@nellys85
Jj, 6× do roka muzes jit na IUI. pak uz je to na tech CARech, jestli si za to neco uctuji. Se ti po tom muzu mrknout, jaky CAR jste si vybrali? ![]()
Pokud u tebe k ovulce dochazi i bez stimulky, tak Clostil neni potreba
musi dojit k ovulce, jak je celkem jedno. Jen s tim SPG nevim. Mozna IUI zkusi, pak asi u vas budou chtit to IVF si myslim ![]()
@Alexandraf Jsme z Brna, takže někde v Brně, koukala jsem na Helios, na Obilňáku je taky, Repromeda ne, ti jsou drazí…určitě je tady toho víc, ale musím zjistit víc info kdo má s nima zkušenosti. No tak jestli u nás nepůjde IUI, tak jsme v pytli
Právě že ovulku nemám, takže bude potřeba sttimulace a manžel 24% pohyblivých spermií, bere selen a zinek tak snad se to zlepší…
Tak kontrolu mám za sebou…mám z toho nějaké divné pocity…viděla na uzt žluté tělísko a tekutinu, sliznici mám taky hezkou, takže ovulka proběhla, což je dobře, ale zároveň s tím naším spg mě už připravovala na CAR, peý by jsme se museli snažit hodně dlouho, aby to šlo přirozeně, takže tak
Chjo, ale divila bych se kdyby to po té mega ovulce nevyšlo, pozitivní test dva dny, křeče jak blázen a z nějakýho důvodu mě dnes píchá v podbřišku a je mi zle, ale od včera už beru utroš raději 0-0-2 a vaginálně.
@nellys85 ![]()
Pisu az ted, nejak nestiham
![]()
Super, ze byla ovulka
A jak ti je, uz je to lepsi? ![]()
Heled, staci jen jedna mrska a je zadelano
takze bych to nevzdavala
Kdyztak CAR pomuze
zacnete hezky od zacatku a uvidite
na IVF hned nemusite, neboj
my na nej sli skoro az po roce, co jsme chodili do CARu ![]()