Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Syndrom pco, zanemna, ze se ti kolem vajecniku delaji malinke cysty, taky zahrnuje anovulacni cykly nebo docasne vymizeni MS, ochlupeni, akne a u nekoho i pribirani. dej si vygooglovat, co je syndrom pco, najdes o nem hoooodne clanku. jak dlouho se snazite?
@nefa snazime se asi rok ale ted v srpnu az poprve clostik ted mi ho uz nedala… a Vy?!
No my uz skoro 3 roky, ja uz mam clostik podruhe, poprve mi ho dala jeste pred laparo, a to jsem brala 5. a 9. den a ted jak uz jsem zminovala ho beru 2. a 6. den. skus rict sve dr jestli by ti neudelala hormonalni profil, podle toho se da taky zjistit jestli mas pco nebo ne a pak taky podle ultrazvuku. muzu se zeptat kolik ti je let?
@nefa je mi 23 hormonalni profil… brala mi krev… tak treba ho delala ![]()
Me je 22
treba jo, tak uvidis, jake budes mit vysledky a jestli ti ho nedelala, tak si o nej rekni
@nefa
no ja nevim… zeptam se ji… a kdyz sme stejne stare… me dala clostik minuly cyklus a tento mi ho uz nedala pry sem mlada a ze sme jen potrebovali nastartovat vajecniky… rekla ti neco podobneho?!
Jinak dnes sem pitkala spoluzacku s kocarkrem a ma nadherny uzlicek… a to sem ji videla naposled na gynde s briskem… a ted uz ma stastnou rodinu… a ja si pred tema 3mesici rikala kdyz sem sla pro clostik. ze brzo budu taky… a ona uz ma po porodu a ja ani naznak ![]()
Ne me nic takoveho nerekla, poprve mi ho dala kvuli cystam a ovulaci. a ted po laparo jen kvuli ovulaci. a zabral ti? jinak, kdyz uz se snazite rok mela by ti udelat podrobne vysetreni, po roku kdyz zena neotehotni, tak by se mel dr snazit zjistit proc a nebo vas rovnou poslat do CARU, aspon, tak mi to rekla moje dr. a nevis jestli mas ovulaci? jo no ja mam taky spoluzacky i kamaradky, ktere maji uz davno rodinu, a kdyz spolu pisem, tak se me porad ptaji, kdy my uz na to vlitnem, ale je mi trapne jim vypisovat, jake mam problemy, je to pro me dost choulostiva zalezitos a nechci to rozebirat s kazdym… ale jsem rada, ze sem nasla stranku, kde maji holky podobny problem a muzu psat narovinu. ja si taky myslela, ze po laparo budu hned v tom a ono nic. ale verim a doufam, ze se vsechny brzo dockame ![]()
@nefa no ja bych „jen“ skrz hormony mam anovulcni cykly nebo kdyz je tak ne vzdy. po clostiku mela byt 14dc ale fle testu nebyla ja testovala od 12-16 dc ale podle vypoctu na http://www.naseporodnice.cz/…odne-dny.php mela byt az 19 dc tak ted budu zestovat cely cyklus asi
jinak dr. je presvedcena ze ovu musi byt a ze i byla ze po clotiku ovu ma kazda a ze i ted dva cykly bude ze ty vajecniky i kdyz neberu clostik napodobuji minuly cyklus. a makaj tak snad se neplete ![]()
A pokud neotehotnim po tuto dobu tak mi ho mozna da jeste jednou a pak uz car. ale ona je nebo pusobi presvedcene ze zabere
jinak taky jsem moc rada ze tu holky jsou/jste… ![]()
Ovu kazda po clostiku nema, teda aspon ja nemela, pred operaci jsem ho brala a nic az ted po mi diky clostiku naskocila ovu. nevim ono je to asi i o doktorech, kazdy ma jiny postup, ja prije do uk a vedela jsem, ze mam pco, sla jsem k dr, behem mesice jsem mela udelane vsechny testy na potvrzeni a za dalsi 2 mesice jsem byla na laparo, takze docela rychle, a sama mi rekla, ze to mam zanedbane a hadej kdo mi to zanedbal, dr v cz, takze je to opravdu i o doktorech.
@nefa no jasne to je i o dr. ale ta ma je celkem dobra ma v ol. jmeno je soukroma a ani nove pacientky nebere od roku 09 i na netu sem cetla chvalu. byla jsem i jinde ale hned na recepci jak sem vysvetlova sestricce vo vlaste chci tak jakmile jsem rekla ze me osetruje mudr Houmzova tak sestricka hned otocila predtim.. me pomalu objednavala a najednou spustila ze si mysli ze jsem v nejlepsich rukach ze ona sama ji vdeci za 6leteho syna ze ji pred 6 lety pomahala otehotnet a ze urco vi co dela ale pokud budu chtit ze me radi vrzmou
@nefa no sama iz vim ze holky tu pisou ze i kdyz clostik meli ovu nebyla ale ja verim ze u me byla/bude ![]()
@andys5 jak Ti je? jinak tak premyslim to je poprve co jsi byla na inseminaci?