Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
kteří moc toužíte po mimču tak bych vám chtěla říct ať to nevzdáváte,vím jak vám je sama jsem to prožila.S manželem jsme se snažili o mimčo 4roky.Léčila jsem se v ostavském gyncentru.Nejprve mi dali proveru na upravu menstruace tu jsem musela užívat 6měsíců a pak mi začali píchat pregnyl a v době ovulace mi prováděli inseminaci.To vše tralo dlouhé 2 roky a bez uspěchu.Pak mi nabídli umělé oplodnění,ale to jsem odmítla.Tak jsme si dali s manželem roční pauzu s tím že pak uvidíme co dál řílali jsme si ,že se nám to třeba povede.Když se ani po roce nic nestalo tak jsem zašla ke své gynekoložce ke které jsem chodila kdysi a ta mi předepsala clostylbegyt s tím, že nemám čekat uspěch hned první měsíc.A snad proto,že jsem od toho opravdu nic nečekala,po neuspěších v gyncentru jsem už byla hodně skeptická,se stal malý zázrak a já otěhotněla a lomi v říjnu se mi narodila holčička.Přejí vám aby jste byli na konci té dlouhé cesty za miminkem tak uspěšní jako já.
Ahoj Kočky,
tak mám za sebou docela náročný víkend-absolvovali jsme rodiné návštěvy
Ale tulení jsme snad zmákli
Papkám navíc utrogestan a už teď se mi chce pořád spát,ale to je i tím spacím počasím
Snad těch
14dní zvládnu.Kéž by tentokrát byly // ![]()
Andreo,myslím že je to individuální.Já mám za sebou taky LPSK i hysteroskopii(těsně před menzes)a po MS jsme měli doporučen styk kvůli větší pravděpodobnosti početí
Je to totiž tak pěkně propláchnuté,že se může lépe zadařit
Ale myslím že i co doktor to jiný názor.
Petro,jsme rády za každý šťastný konec a všechny tajně doufáme že se to přihodí i nám
Přeji ti ať jste moc štastní a zdraví ![]()
Luci,dej pak vědět jak jsi dopadla v centru.Držím pěstičky ![]()
Mějte se krásně.Pa pa Zuzi
Ahoj Zuzi,
me prave doktor ohledne styku vubec nic nerekl a ja samozrejme na nejake otazky ani nevzdechla. Navic mam ted MS, ale myslim, ze az tetka odjede, tak bych se i rada tulila. A to nejen ja. Tak uvidime.
Kazdopadne diky za odpovedi
Andrea
Ahoj holky,
já už užívám Clostilgegyt půl roku, OVU bývá pravidelně, sice jsem byla pouze dvakrát na ultrazvuku, a Dr potvrdil, že folikul tam je a dokonce i řekl, kdy přesně bude OVU. A my jsme se pak tulili a stejně to nevyšlo, přesně 14 dní od OVU přišla menstruace.
Myslíte, že má u mě smysl brát ten Clostil. když stejně ovulace asi je, a stejně nemůžu otěhotnět? Kde může být problém? Partner je zdravý.
Zajímalo by mě, když vy:,–(ím Clostil. tak jestli zůstane OVU nebo zase nebude. Taky mě mrzí, že mě doktor více „nepozoruje“ na ultrazvuku, myslím častěji, ale má hodně pacientek..a je velice dobrý, lidi si ho chválí.
Daria
Ahoj Dario,
myslim, ze to, ze se nedari otehotnet resi tvuj doktor nejdrive setrnymi zpusoby. Stejne jako u me. Ale ono je dulezite, zda-li tvuj partner taky abslovoval spermiogram. Pises, ze je zdravy, ale o kvalite jeho spermijek to asi mnohe nepovi. Tak bych doporucila i toto. A u tebe mozna i hormonalni profil, jestli to tedy uz nemas za sebou.
Ja brala taky prasky na podporu ovu, na kterem jsem reagovala dobre, ale zase mi chybel delozni hlen, tak jsem presla na injekce, ktere maji udajne ovlivnit jak ovu tak i tvorbu hlenu. Na kazdem UTZ se ukazalo dost folikuliku, tak jsem pak jeste pichala HCG na uvolneni vajicka a pak ,,povinne,, tuleni a dodneska nic. Partner byl na spermiogramu, i on v pohode.
Nedavno jsme taky udelali imunologii a ta je taky v norme.
Pred devit dny jsem prodelala laparku a hysteroskopii, tak tam byly nejake srusty a polyp na levem vajecniku, tak to vsechno odstranily a ted nam nezbyva nez se zase tulit, tak uvidime.
Je toho docela dost, co clovek musi podstoupit, ale co bychom pro mimise neudelali; Drzim ti palce, at to spravi ta setrna lecba.
Andrea
Ahoj holky,
koukám, ze jste tady samé odbornice
, tak bych mela jednu otázečku.
Dnes dobírám poslední Clostil. (3-7 DC, 2× denně), kdy bych mela cekat OVU? Po kolika dnech to bylo u Vás?
Dr. mi totiz rekla, ze po dobrání máme mít 4 dny „celibát“ a pak tulit. Na UTZ (merení folikulíku) me nepozvala - mám merit BT.
Díky a ahoj Viki25
Ahoj Viki 25,
nechci byt pesimisticka, ale ta tva doktorka je zvlastni. Ja po dobrani prasku byla vzdy objednana na UTZ, aby mi rekli, kdy se mame tulit. Na ten UTZ jsem sla kolem 14dne cyklu, protoze muj cyklus je delsi. Ja tedy jeste vzdy po UTZ mela injekci HCG na uvolneni vajicka a meli jsme se vzdy tulit den po injekci, nejlepe rano.
Osobne bych to z me BT nevycetla.
Navic zalezi na delce cyklu, nekdo ovuluje drive nekdo pozdeji.
To jsem ti ale asi moc neporadila, tak snad nekdo jiny. Ale zkus si koupit ovutesty, to ti pomuze urcit tulenicko a pekne to nacasovat.
Drzim palce
Andrea
Ahoj Andreo,
moc Ti děkuji za odpověď, i kdyz pro me není moc příznivá. Docela jsi mi na:,–(ila brouka do hlavy .....
To že mi Dr. napsala Clostil. beru jako úspěch a vkládám do něj velké naděje. Když mě tedy nepozvala na měření, budeme muset tulit pravidelně asi tak od 10DC (mám spíše kratší cyklus) a doufat, že se to povede.
Po jak dlouhé léčbě Clost. u Tebe Dr. prováděl/a další vyšetření (spermiogram, hormon. rozbor, laparoskopii …)
Ahoj Viki25 - snažilka od 8/2004
ahoj Zuzi,
no vidíš, jak jste pilní, tentokrát to vyjde, si piš!
já už jsem objednaná k doktorce na první ultrazvuk a na dohodnutí ohledně CARU, tak pevně věřím, že se tam dostanu hned ještě příští týden, abychom případně stihli už tenhle cyklus začít léčbu a mít víc šancí. Spís ale myslím, že buďto mi dají injekci se silnějšími léky na ovu nebo tak něco a nebo až od dalšího cyklu, to snad holt už vydržím. každopádně mám pro ně všechna vyšetření hotová, takže už můžou rovnou začít řešit problém, tak snad to půjde rychle, pak se ozvu, jasně…
ty taky…jak vidím, zatím máte všichni pořád víc léků než já, takže ještě je rozdhodně co podniknout…
pa
Lucka
Ahoj Luci,
zrovna jsem volala kámošce,která dnes absolvovala laparoskopii.Nějak se s nimi roztrhl pytel
Taky už se snaží asi rok a půl
Má problém s růstem folikulů a teď zjistili i problém u partnera.Takže je nás opravdu hodně,snažilek
Ale věřím že i jí se to brzo povede ![]()
No my už teď jenom hladíme bříško a povzbuzujeme a samo čekáme co bude za cca12dní
Zatím máme naději,ne ![]()
Ty se pěkně opatruj a uvidíš že vše bude probíhat lépe než doteď.Smůly už bylo dost!!!A naděje přece umírá poslední ![]()
Tak se měj.Zuzi
Ahoj Zuzi,
tak už to mám za sebou!!!!!!!!!
Moc se omlouvám, ale dřív jsem nemohla napsat,protože se nám porouchal počítač a mě to tak našvalo, ale ted už to je v pohodě.
V pondělí jsem byla na přenosu embrií.A ještě nám dvě zamrazili.
Jsem strašně nervozní, jestli se nám to povede!!!Dali mi ještě nějaké léky Utrogestan, snad, aby se embria uchytila.Bylo nás tam asi 12 ženských a je jasné, že všem se to nepovede!!! Příští sobotu tam jedeme na krev a na test.No uvidíme.Kdyby se alespon uchytilo jedno. Doktorka řikala, že jsem mladá, tak mám trochu větší šanci, protože jsem v pořádku.Ale stejně mám docela strach, snažím se na to nemyslet…ale znáte to!!!
A jak vůbec pokračuješ Ty? Je něco nového? Zuzi, až budeš moct, tak mi určitě napiš!!! Měj se moc hezky.
Ahojky Janča
Ahoj janči,
to jsem ráda žes to tak pěkně zvládla
Teď buď na sebe hodná,nestresuj se jestli to vyšlo,protože jestli to má vyjít tak to výjde
Ale vím že je těžké na to nemyslet.Taky to budu vědět příští víkend.V příbalovém letáku Utrogestanu se dočteš,že obsahuje přírodní progesteron(ženský pohlavní hormon který se podílí na přípravě těhotenství a jeho udržení)shodný s progesteronem vylučovaným ženskými vaječníky.Jedinou nevýhodou,kterou sama pocituji(protože ho taky užívám)je neskutečný pocit ospalosti-který má podle letáku vymizet do 3hod. a je to normální.Ale i tak je to dost nepříjemné.Doufejme,že to bude mít aspoň smysl,že jo! ![]()
Tak hezky odpočívej
a dej pak vědět.
Pa pa Zuzi
Ahojte holcicky,
pisu z Finska, dostala jsem se na net, tak pospicham za vami ![]()
Zuzi, moc na Tebe myslim a doufam, ze vam to uz tentokrat vyslo
Kolikaty DC jsi?
Janco, Ty jsi taky velka nadejka, uvidis, ze Ti pristi tyden zjisti tehu
![]()
Luci, tak hlavne ze uz jsi v dalsim cyklu a muzete se zase snazit, ted to uz pujde jak po masle ![]()
Ja jsem ted 19.DC a od patku bastim Utrogestan (ackoli tentokrat je asi zbytecne ho brat…) Pred 10 dny jsem byla na UTZ, nejvetsi folik mel 15 mm, takze tento tyden byla ovu, ale nevim, kdy
. Cely tyden jsem se peclive sledovala, ovu testy, hlenik, cipek a zadne vyraznejsi priznaky jsem nenasla
Podle bazalni teploty to taky nepoznam, protoze mi vzrusta vzdycky az nekolik dni po ovu
(ted uz je vysoka). No ale hlavne, pokud byla ovu pozdeji nez v utery, tak spermijky z nedele chuderky urcite neprezily
Jakysi bilek jsem objevila v pondeli rano, ale to mohly byt prave ty spermijky…No nic, tak pristi mesic bude snad vetsi sance ![]()
Holcinky, mejte se moc krasne a hezky se rozmnozujte ![]()
Papa!
Ahoj Viky25,
omlouvam se, ale odepisuji na tvuj dotaz az ted, drive jsem to necetla. Tak jen doufam, ze ti zase nena:,–(im brouka do hlavy.
Takze ohledne tulenicka radim tulit kazdy druhy den, je to lepsi kvuli kvalite spermijek.
My spermiogram a hormonalni rozbor absolvovali jeste pred branim cehokoliv, pak nekolik cyklu prasky (bez uspechu) a laparku jsem absolvovala po 2letech u me gyndarky a bylo to zaroven po trech letech od zacatku snazeni. Jo a mezitim jsem taky byla na rentgenu vejcovodu.
Udajne je vse v pohode, tak jen ten vysledek se musi dostavit.
Chci ti jen napsat, ze kazdy Dr. k tomu pristupuje jinak, ale urcite neni na skodu nekdy na pany doktory pritlacit.
Zkus se zeptat, proc te neposle na ultrazvuk ohledne rustu folikulu a spravneho nacasovani tulenicka a zkus ji rict, ze to proste z tech bazalnich teplot nevyctes. Uvidis, jak k tomu bude pristupovat a pak se rozhodni dal.
Drzim palce a ozvi se, jak pokracujes.
Andrea
jojo, přesně tak a doporučuji to dodržet, no po pravdě, já jsem se ani celou tu dobu na to moc necítila a teď jsem měla strach, aby to ještě nebylo nějak podrážděný nebo tak, ale úplně v poho po 3 týdnech, jako by mi nic nedělali, takže jsme si užili víkend, manža už to nemohl vydržet… čágo Lucka