Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli taky nemáte některá takovéto zkušenosti s Clostylem?
Před prvním dítětem jsem měla cykly 60-70dní, bez ovu, proto mi dr nejdřív nasadil Clostyl, bez výsledků, proto jsem se objednala do CAR, hned první měsíc zjistili PCO a nasadili horm. injekce Puregonu, z první IUI máme syna.
Podruhé jsem otěhotněla přirozeně v jeho roce, bohužel to nedopadlo ![]()
Nyní se už rok snažíme, ovu podle příznaků i testů chodila kolem 25DC, ale bez výsledků.
Proto jsem si zašla za dr, napsal mi opět Clostyl, 5-9 jednu tabletu. Dnes jsem 31DC, ovu nikde a mám stále hodně nafouklé břicho, trochu křeče a špiním do krvava. Myslíte že mi Clo jen udělal cysty a ty třeba praskly?
Vím že nemáte utz, k dr půjdu hned zítra ráno, jen mě zajímá jestli nemáte taky některá s Clo špatné zkušenosti? ![]()
Děkuju ![]()
já jo, ale mně ho dr. i nasadil, když vůbec neměl-to taky byla poslední kapka a už mám lékaře jiného-měla sice po ZT nějaký rozhozený cyklus, ale ne bez ovu-v podstatě se mi jen posunula dál, jak jsme pak sama později zjistila, ale nejdřív mě to nenapadlo, páč do té doby jsem mívala cyklus jako hodinky. A dr mi ho hned nasadil, nic mi k tomu neřekl, jen že je to na podporu ovulace. Nj-ale vzhledem k tomu, že já ji normálně měla-tak jak mi pak vysvětlil už ten nový dr.-to u mě působilo opačně-zablokovalo mi to tvorku estrogenů, páč si tělo zvyklo na jejich přísun z tabletek, takže je přestalo tvořit, až se mi nakonec uplně vytratily měsíčky. Takže s novým dr jsme se domluvili na vysazení a musela jsem počkat, až se moje tělo zase vzpamatuje a začne si hormony samo tvořit. Tím jsem 3/4 roku nemohla otěhotnět
Ale těžko říct, jak to působí zrovna v tobě
to, že se po něm dělají dost cysty jsem taky zjistila, proto se má jeho užívání neustále kontrolovat-mě za celou dobu dr. nezkontroloval.
Brusek, mě právě tento dr taky nikdy nekontroloval, ani poprvé, ani teď, jen prý kdyby ani druhý cyklus nezabral tak mám přijít třetí cyklus že by tedy ten utz udělal ![]()
no já jsem pak po dobu, jak jsem ho vysadila pila kontryhelový čaj a užívala Gynex a tetí cyklus toho užívání už jsem byla těhotná
krásně mi to srovnalo cyklus zpátky a bylo zaděláno raz dva ![]()