Co by v knihovničce nemělo chybět?

3140
10.3.11 10:46

co by v knihovničce nemělo chybět?

Ahoj,
kluk dostal ve školce za úkol donést svou nejoblíbenější knížku a já prohrábla knihovničku a zjistila jsem, že vlastně žádný pěkný kousek doma nemáme. Resp. máme spoustu knížek pro prťata, obrázkových a na tvrdém papíru, ale z těch pro větší děti nemáme nic. Chodíme do knihovny, ale ráda bych mu vybavila i knihovnu vlastní.
Proto sháním tipy na pěkné pohádkové knížky, ty, které mají vaše děti rády, které jsou pěkně ilustrované, srozumitelně napsané a které by podle vašeho názoru v knihovničce neměly chybět. Nově vyšlé i starší, budu asi koukat i po antikvariátech a na aukru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.3.11 10:52

Já měla nejradši
http://www.knizniweb.cz/…irliban.html

http://www.knihovnicka.net/…/obsah-dila/

Taky mám v plánu knihovničku pro malou, asi se budu snažit spíše o tu osvědčenou „klasiku“, Mikeš, Ferda, Dášeňka… :nevim: a z nových, co mi padne do oka.
Mám tu i Erbena, Němcovou, ale to asi až pro starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.3.11 10:57

My máme hromadu knížek po mém muži, jeho bratrech, jeho mamce a tetě.
Určitě bych do knihovy pořídila pohádky B. Němcové, K. J. Erbena, Pro kluka třeba Emil Neplecha a Karkulín ze střechy od A. Lingrenové, Mikulášovi patálie, Dášenka, Moc hezké jsou nezbedné pohádky od J. Lady, teď jsme dočetli knízku Pohádky z bílého pyžámka(ta se mi moc líbila), nějaký říkanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.3.11 10:58

Jo a ještě pohádky od Drdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3034
10.3.11 11:07

Tak já jsem si myslela že budu číst ty klasické krásné české pohádky jako je Krteček,Budulínek a Perníková chaloupka a ejhle moje malá holčička zbožňuje knížky o Mašince Tomášovi :mrgreen: sem tam ji zaujme třeba Sněhurka, ale Mašinku Tomáše čteme každý večer před spaním a je nadšená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
10.3.11 11:20

Ahoj, jsem docela zvědavá, které knížky doporučíte :-D My jsme začaly před rokem chodit do knihovny s tím, že když se nám bude nějaká knížka líbit, tak si ji taky pořídíme. Ale je to katastrofa, knížky se mi za ten rok líbily jen dvě - Pohádkový kolotoč a Pohádkový tobogán od Žáčka :zed: Jinak z těch, co už máme doma jsou hezké Krteček, Loutkové divadlo od Petišky a Medvídek Pú. A ještě Krátké pohádky pro unavené rodiče od Viewegha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.3.11 11:33

Ja mela jako prte nejoblibejsi Povidani o pejskovi a kocicce od Capka, chci ji male taky poridit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.3.11 11:36

Ferdův slabikář od Sekory? Ten jsem milovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.3.11 11:43

U nás je nejoblíbenější asi O pejskovi a kočičce :wink: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.3.11 11:50

Ještě mě napadají Děti z Bullerbynu, Pipi Dlouhá punčocha, Alenčina čítanka, Boříkovy lapálie měla jsem ráda i Káju Maříka, Gabra a Málinka (to možná až pro větší…)… Později třeba Lovci mamutů, Robinson Crusoe, Rychlé šípy a foglarovky obecně…

Nám děda četl i Kytici :mrgreen:

Jo a chci pořídit Kroniku města Kocourkova, to jsme nikdy neměli a myslím, že to bude dobré :lol:

V knihovně vám určitě taky rádi něco doporučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
10.3.11 11:51

Různé knížky s krtečkem, Křemílek a Vochomůrka, Rákosníček, Maková panenka, Včelí medvídci, Martínkova čítanka, Neználek :nevim: Potom naprostá klasika Špalíček veršů a pohádek, 2×7 pohádek od Hrubína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
10.3.11 11:55

Já si knížky z dětství moc nepamatuju, ale před nedávnem jsem četla Káju Maříka a byla jsem nadšená :palec: A až bude dítko větší, tak určitě Malého prince :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65455
10.3.11 12:03

Honzíkova cesta,O letadélku Káněti…
Děti Z Bullerbynu,Martínkova ččítanka…tyto knížky máme ještě po nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.3.11 12:26

jé a ještě jsme nedávno četli z deníku kocoura modroočka tu úplně miluju. Vítkovi je zatím jedno co mu čtu, hlavně že čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.3.11 12:30

My teprve cist zaciname, ale za me je nej pohadkova knizka „Povidej pohadku“ od Librexu. Jsou tam jednoduse napsane klasicke detske pohadky, pekne obrazky od Adolfa Dudka. :palec:
Jinak super diskuze, pridavam k oblibenym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák