Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
kluk dostal ve školce za úkol donést svou nejoblíbenější knížku a já prohrábla knihovničku a zjistila jsem, že vlastně žádný pěkný kousek doma nemáme. Resp. máme spoustu knížek pro prťata, obrázkových a na tvrdém papíru, ale z těch pro větší děti nemáme nic. Chodíme do knihovny, ale ráda bych mu vybavila i knihovnu vlastní.
Proto sháním tipy na pěkné pohádkové knížky, ty, které mají vaše děti rády, které jsou pěkně ilustrované, srozumitelně napsané a které by podle vašeho názoru v knihovničce neměly chybět. Nově vyšlé i starší, budu asi koukat i po antikvariátech a na aukru…
Já měla nejradši
http://www.knizniweb.cz/…irliban.html
http://www.knihovnicka.net/…/obsah-dila/
Taky mám v plánu knihovničku pro malou, asi se budu snažit spíše o tu osvědčenou „klasiku“, Mikeš, Ferda, Dášeňka…
a z nových, co mi padne do oka.
Mám tu i Erbena, Němcovou, ale to asi až pro starší…
My máme hromadu knížek po mém muži, jeho bratrech, jeho mamce a tetě.
Určitě bych do knihovy pořídila pohádky B. Němcové, K. J. Erbena, Pro kluka třeba Emil Neplecha a Karkulín ze střechy od A. Lingrenové, Mikulášovi patálie, Dášenka, Moc hezké jsou nezbedné pohádky od J. Lady, teď jsme dočetli knízku Pohádky z bílého pyžámka(ta se mi moc líbila), nějaký říkanky.
Tak já jsem si myslela že budu číst ty klasické krásné české pohádky jako je Krteček,Budulínek a Perníková chaloupka a ejhle moje malá holčička zbožňuje knížky o Mašince Tomášovi
sem tam ji zaujme třeba Sněhurka, ale Mašinku Tomáše čteme každý večer před spaním a je nadšená ![]()
Ahoj, jsem docela zvědavá, které knížky doporučíte
My jsme začaly před rokem chodit do knihovny s tím, že když se nám bude nějaká knížka líbit, tak si ji taky pořídíme. Ale je to katastrofa, knížky se mi za ten rok líbily jen dvě - Pohádkový kolotoč a Pohádkový tobogán od Žáčka
Jinak z těch, co už máme doma jsou hezké Krteček, Loutkové divadlo od Petišky a Medvídek Pú. A ještě Krátké pohádky pro unavené rodiče od Viewegha ![]()
Ja mela jako prte nejoblibejsi Povidani o pejskovi a kocicce od Capka, chci ji male taky poridit ![]()
Ještě mě napadají Děti z Bullerbynu, Pipi Dlouhá punčocha, Alenčina čítanka, Boříkovy lapálie měla jsem ráda i Káju Maříka, Gabra a Málinka (to možná až pro větší…)… Později třeba Lovci mamutů, Robinson Crusoe, Rychlé šípy a foglarovky obecně…
Nám děda četl i Kytici ![]()
Jo a chci pořídit Kroniku města Kocourkova, to jsme nikdy neměli a myslím, že to bude dobré ![]()
V knihovně vám určitě taky rádi něco doporučí…
Různé knížky s krtečkem, Křemílek a Vochomůrka, Rákosníček, Maková panenka, Včelí medvídci, Martínkova čítanka, Neználek
Potom naprostá klasika Špalíček veršů a pohádek, 2×7 pohádek od Hrubína.
Já si knížky z dětství moc nepamatuju, ale před nedávnem jsem četla Káju Maříka a byla jsem nadšená
A až bude dítko větší, tak určitě Malého prince ![]()
Honzíkova cesta,O letadélku Káněti…
Děti Z Bullerbynu,Martínkova ččítanka…tyto knížky máme ještě po nás
jé a ještě jsme nedávno četli z deníku kocoura modroočka tu úplně miluju. Vítkovi je zatím jedno co mu čtu, hlavně že čtu.
My teprve cist zaciname, ale za me je nej pohadkova knizka „Povidej pohadku“ od Librexu. Jsou tam jednoduse napsane klasicke detske pohadky, pekne obrazky od Adolfa Dudka. ![]()
Jinak super diskuze, pridavam k oblibenym.