Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
V tom případě nechápu argument, že se za milion sehnat pozemek nedá.
Tak, ziju v tom, ze neda. U nas se pohybuji pozemky 3 miliony a více, za milion ani jeden. ![]()
@Anonymní píše:
Výkupy ne. Přímý prodej nebo zpracovávání. Ale budu mít pár let, abych to vymyslela. Zatím mě bude uspokojovat faktická existence toho sadu.
Strejda má takový sad, má tam i mandloně a kupodivu mu i plodí a nepomrzá mu to, ale obecně se jim v ČR zase tak moc nedaří, i když je příjemné dát si ze země úplně čerstvou mandli. Jo a taky pěstuje jedlé kaštany, to jsou tedy zatím spíš menší stromy, ale jednou to bude nádherné. On to má spíš pro rodinu a známé.
Naši kamarádi z Prahy koupili chalupu, kde je několik velkých ořešáků, a těm zisk z prodeje ořechů prý vydělá na benzín na všechny celoroční cesty na tu chalupu (netuším konkrétně, kolik toho mají, říkali mi jen tento příměr).
@zrcadlo No jo, ale těch hodin, co stráví louskáním… Aspoň mám pocit, že o nevylouskané zájem nikdy moc není. ![]()
@DandátkoP píše:
Tak, ziju v tom, ze neda. U nas se pohybuji pozemky 3 miliony a více, za milion ani jeden.
No ale to myslíš stavební pozemky, ne? Jinak koupíš i pozemek za 20tis., jen to bude třeba jen 500m2 louky. Tady lidi radí koupit pozemek, ale nemyslí tím stavební pozemek, ale třeba právě louku, trvalý travní porost, ornou půdu. Tak třeba kolem půl mega koupíš už slušný kousek půdy.
@Anonymní píše:
Zdědím nějak peníze. Po zaplacení jednoho dluhu mi zbyde mega. Co byste s takovejma penězma dělali? Není to málo a není to moc Brácha se ptal, jestli nemám nějakej nápad na podnikání, no nemám..prosím anonym, finance…
Doplatila bych hypotéku, zajela si na pěknou dovču a zbytek dala dětem na spořící účet.
@klamonožka píše:
@zrcadlo No jo, ale těch hodin, co stráví louskáním… Aspoň mám pocit, že o nevylouskané zájem nikdy moc není.
Ona u nich žije maminka v důchodu, která nemůže na nohy, takže oni to dovalí z chalupy, maminka to u televize vylouská a je superšťastná, že je užitečná. Samozřejmě, že oni jí ty peníze vždycky chtějí dát, ale ona to odmítá (to jen kdyby měl někdo pocit, že ji vykořisťujou, ona je fakt moc ráda, že vlastně může něco vydělat, a oni po ní nechtějí nic za bydlení, platí jim snad tisícovku na energie a to je všechno).
@DandátkoP píše:
Tak, ziju v tom, ze neda. U nas se pohybuji pozemky 3 miliony a více, za milion ani jeden.
Mě by strašně zajímalo, co si představuješ pod pojmem „pozemek“. Tak znova. Chápeš, že nechce stavět, ale ochránit peníze před infalcí?
Příspěvek upraven 22.10.21 v 17:00
@zrcadlo píše:
No ale to myslíš stavební pozemky, ne? Jinak koupíš i pozemek za 20tis., jen to bude třeba jen 500m2 louky. Tady lidi radí koupit pozemek, ale nemyslí tím stavební pozemek, ale třeba právě louku, trvalý travní porost, ornou půdu. Tak třeba kolem půl mega koupíš už slušný kousek půdy.
To jsem jí taky psala ![]()
@zrcadlo píše:
Strejda má takový sad, má tam i mandloně a kupodivu mu i plodí a nepomrzá mu to, ale obecně se jim v ČR zase tak moc nedaří, i když je příjemné dát si ze země úplně čerstvou mandli. Jo a taky pěstuje jedlé kaštany, to jsou tedy zatím spíš menší stromy, ale jednou to bude nádherné. On to má spíš pro rodinu a známé.
Naši kamarádi z Prahy koupili chalupu, kde je několik velkých ořešáků, a těm zisk z prodeje ořechů prý vydělá na benzín na všechny celoroční cesty na tu chalupu (netuším konkrétně, kolik toho mají, říkali mi jen tento příměr).
Já už pár stromů mám, pár lísek, jeden obrořešák a kaštanovníky taky. Je to moje srdcovka, miluju ty stromy. Jen jich chce mít víc pohromadě, aby se mezi sebou dobře opylovaly. Výdělek z ořechů vůbec není špatnej, ale abych řekla pravdu, asi mě budou víc těšit ty stromy… ![]()
A představa, jak se procházím po ořechovým sadu…
, to je moje představa ráje…
@Bábrdl píše:
To jsem jí taky psala
Tak chapu z prispevku, ze se pohybujou v okoli Prahy, tady opravdu nic slusnyho do milionu nesezenes, ani pole a nic podobnyho. Samozrejme kdyz budou kupovat nekde jinde a dál, tak ano.
Kazdopadne na ty 4 roky se nejvic vyplati investovat do stavebniho pozemku, kde jim to alespon i vydela. U polí sice ceny taky rostou, ale za 4 roky se tolik nezvednou. ![]()
@DandátkoP píše:
Tak chapu z prispevku, ze se pohybujou v okoli Prahy, tady opravdu nic slusnyho do milionu nesezenes, ani pole a nic podobnyho. Samozrejme kdyz budou kupovat nekde jinde a dál, tak ano.Kazdopadne na ty 4 roky se nejvic vyplati investovat do stavebniho pozemku, kde jim to alespon i vydela. U polí sice ceny taky rostou, ale za 4 roky se tolik nezvednou.
Asi si frt nerozumíme. Ona nechce stavět v okolí Prahy, ona chce do něčeho uložit milion.
Takže vezme ten milion a něco si za něj koupí, něco co neztrácí hodnotu.
@Bábrdl píše:
Asi si frt nerozumíme. Ona nechce stavět v okolí Prahy, ona chce do něčeho uložit milion.Takže vezme ten milion a něco si za něj koupí, něco co neztrácí hodnotu.
A proto pisu i, kdyz bude chtit pole, louky, zahrady tam, kde zije( soudim teda z prispevku) tak to nesezene. A ano, nekde jinde sežene, ale investuje a nic moc ji to do budoucna nedá, jen uchová hodnotu, kterou do toho dá, což je škoda, když muze i investovat do neceho, kde se bude hodnota zvedat. ![]()
@DandátkoP píše:Ano, nerozumime, ja nic o staveni nepisu. Nevim, kde furt beres neco se stavenim. Ona to chce do 4 let prodat a predpokladam, ze kdyz na tom v budoucnu i vydela, bude jen ráda. Za stavebni pozemek vydela pripadne nejvic.A proto pisu i, kdyz bude chtit pole, louky, zahrady tam, kde zije( soudim teda z prispevku) tak to nesezene. A ano, nekde jinde sežene, ale investuje a nic moc ji to do budoucna nedá, jen uchová hodnotu, kterou do toho dá, což je škoda, když muze i investovat do neceho, kde se bude hodnota zvedat.
Pro mě za mě ať nakoupí třeba kryptoměny ![]()
Já jsem jen psala, co bych udělala já, kdybych chtěla uchovat hodnotu peněz. ![]()
@DandátkoP píše:
Tak chapu z prispevku, ze se pohybujou v okoli Prahy, tady opravdu nic slusnyho do milionu nesezenes, ani pole a nic podobnyho. Samozrejme kdyz budou kupovat nekde jinde a dál, tak ano.Kazdopadne na ty 4 roky se nejvic vyplati investovat do stavebniho pozemku, kde jim to alespon i vydela. U polí sice ceny taky rostou, ale za 4 roky se tolik nezvednou.
Uvědomuješ si, že ČR není pouze Praha?
Ono je tezke investovat, kdyz treba nemam k nicemu konkretnimu vztah.
Daly by se poradit obrazy, auta, kameny, chlast a dalsi veci. Ale kdyz to nezna, tak muze koupit blbe. Pozemkem s potencialem asi nic nezkazi. Ale musi taky vedet, na co se zamerit. Kdo nevi, kupuje byty ve velkych mestech.