Co byste udělaly jinak u druhého dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
14.3.14 09:12

Příspěvek upraven 07.04.20 v 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.3.14 09:16
@Tamtama píše:
Začala bych už přirozeným porodem

Vidíš, na to jsem úplně zapomněla! Porod (psychika skutečně děsivé zážitky vytěsňuje)! No to už tedy raději ne, jsou věci, které neumím a nestydím se si to přiznat. Takže já už jedině „porod na tripu“ („přirozeně“ a akutní sekcí už jsem to zkoušela a ani jednou to nestálo za nic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.3.14 21:05
@terinka4444 píše:
jo? Na mě po odkladu priorixu u silně exematického dítěte, ketré už šíleně reagovalo na hexu, hodlali volat sociálku. A to je jí 24 měsíců. Ne každý doktor vyhoví. Je potřeba doktora hledat. Mě ten náš, kterého jsem si léta nemohla vynachválit zklamal.

tohle je hlavně o tom, co si člověk nechá líbit a taky jak je informovaný. Vím, že někteří doktoři to zkouší všelijak, aby donutili očkovat ale zrovna Priorix by neměl být problém, když u něj není určená horní hranice, může doktor vyhrožovat jak chce, navíc hlásit na sociálku nesmí, to je porušení lékářského tajemství a na sociálku se pokud vím hlásí zanedbání péče apod., což odmítnutí (posunutí) očkování není. A tak jako tak, žádné očkování není povinné, ani Hexa, takže když si člověk stojí za svým, doktor má smůlu…u nás je problém najít doktora, který by tohle akceptoval, já očkování hodně řeším a naše dr to moc nemůže zkousnout ale ví moc dobře, že mě nijak nedonutí, tak už to ani nezkouší. Kdyby tu byl někdo chápavý, přešla bych hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.3.14 21:08

Jo a rozhodně se budu o hodně víc bránit babičkám a jejich sladkostem, olizování lžičky, vodění za ruce, posazování… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.3.14 15:40

Driv bych dudlik dala, uz v porodnici, a driv ho taky sebrala. Min se stresovala a vic si to uzivala. Taky to usinani se nam spis nahodou povedlo samo a je to ted velka vyhoda. Taky rezim dodrzovat, u prvniho se vyplatilo. Jinak dik za diskuzi, i pro me velmi prinosna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
18.3.14 15:59

1. nevysazovat na nočník ( u prvního jsme mu to tak znechutili, že vzal na milost až záchod ve třech letech, během 14 dní byl bez plenky i na spánek)
2. neulehčovat oporu noze doporučovanou kotníčkovou obuví (u prvního jsme to dodrželi do tří let a od těch musí nosit ortopedickou vložku)
3. nenechat se uchlácholit pediatrem, že když dítě ve třech letech nemluví, je to normální

a bude toho jistě víc, ale při třetím dítěti už to fakt nemám čas řešit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
18.3.14 18:39

Holky, diky za tipy. Jeste by me zajimalo, jak naucit miminko, ktere trpi na koliky, usinat samo… Kdyz se sviji v bolestech, tak ho prece nenecham vyrvat, ze jo (prvni na to hodne trpel, takze jsme chovali a chovali cele noci a dny a doted neumi sam usnout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
21.3.16 13:00

Ahoj, ráda bych obnovila téma - Co byste ve výchově udělaly jinak?

Já za sebe - dcera 16 měsíců je naučená přes den spát v kočáru, zatím jsem ji nezlomila na postýlku (zkoušela jsem párkrát třeba i dvě hodiny a prostě neusnula, byla protivná a já taky), takže dál spí v kočáře.

Uspávání večer - musím ležet s ní, usne do 30 minut, většinou dřív, ale i tak si někdy říkám, že jsem za těch třicet minut mohla umýt nádobí, nebo uklidit - prostě ten čas využít.

Poslední je nočník, dcera dlouho neseděla, neposazoval jsem ji a nahá si na nočník prostě nesedne…

Co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 13:11

@řeřicha u druhého dítka jsem celkem brzo stopla kojení, naučila ho spát jen v postýlce, šátku nebo kočárku, praktikuju nošení (což je fakt bájo) a snažím se učit větší samostatnosti.. u prvního - visel mi na noze skoro 3 roky, neexistovalo hlídání nic, spal jen s námi (strašná věc), usínal jen se mnou atd.. no prostě děs běs, u druhého poučena, spousta chyb odstraněna hned :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
21.3.16 13:23

@řeřicha já se budu snažit nezměnit nic a vše dělat stejně ale obávám se, že to nezvládnu :lol: kéééž by. První dítě: látkové pleny, od půl roka kadění jen nad miskou, od 15 měsíců bez plen přes den, ve dvou letech i v noci..příkrmy domácí od 6 měsíců, jí parádně, velké porce a s chutí, sladkosti nezná, pochutná si na ovoci a zelenině. spala v košíku/postýlce, bez uspávání a houpání, od sedmi měsíců dokonce ve vlastním pokoji. kočár jsme odbourali před druhým rokem. dudlík mívala jen na spaní do roka. je zvyklá být samostatná, sama se snaží oblékat, svlékat, má ráda pořádek, řád, naše rituály..v noci spí 12 hodin, po obědě 2-3. částečně to může být pozitivní konstalací, ale myslím že hodně dělá i naše společná důslednost ve výchově a důraz na režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
21.3.16 13:24
@ninabu píše:
Zkusila bych se vyhnout dudliku. :cert:

to bych nedelala syn známé si pak do m6 ti let cucal palec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
21.3.16 13:32

Já bych ráda dělala to stejné, jako s tou první, ale jsou tak absolutně rozdílné povahy, že se mi to nedaří téměř u ničeho :nevim: první jsem neuspávala, druhou uspávám…první byla absolutně samostatná, druhá je těžký závislák, nemůžu se od ní hnout…jsou povahově tak rozdílné, od první jsem byla rozmazlená, že všechno šlo skoro samo, u druhé je téměř všechno těžký boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
21.3.16 13:34

@řeřicha Já nic, rozmazlovala jsem první, rozmazluju i druhou :lol: Dlouho kojim, uspávám, spíme společně, připadá mi to přirozené ;) Taky je to tím, že starší je už 18let a když vidím jak to rychle uteklo a jak skvělá holka z ní vyrostla, jak moc jsme si vždycky rozuměly, tak vím, že je to dobře :) Ty,,problémy,, co popisuješ ti za pár let přijdou jako úplná banalita, děti ze všeho vyrostou… Vnímám to jinak, těch 30minut co uspávám bych stejně využila jen na nějakou nedůležitou činnost, třeba uklízení a to počká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.3.16 13:36
@acimedaca píše:
Já bych ráda dělala to stejné, jako s tou první, ale jsou tak absolutně rozdílné povahy, že se mi to nedaří téměř u ničeho :nevim: první jsem neuspávala, druhou uspávám…první byla absolutně samostatná, druhá je těžký závislák, nemůžu se od ní hnout…jsou povahově tak rozdílné, od první jsem byla rozmazlená, že všechno šlo skoro samo, u druhé je téměř všechno těžký boj.

Přesně u nás. Od prvního jsem zhýčkaná a teď je všechno jinak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4471
21.3.16 13:41

@acimedaca jaké jsou holky znamení? a jak daleko je máš od sebe? právě tohoto scénáře se taky obávám :cert: a hlavně toho, že povolím ve své důslednosti např. skrz nedostatek času.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí