Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Twilight ságu jsem, přiznám se, nečetla ani jsem to neměla v plánu. Ale čtou ji snad všichni puberťáci v okolí i kamarádky, co normálně vůbec nečtou, tak do toho asi taky půjdu. ![]()
A znáte někdo Teryho Pratchteta resp. četli jste od něj něco?
To u mě je normálka, že mám rozečtené třeba čtyři knížky. Když jednu otevřu okamžitě se do toho děje vžiju a ani nevím, které další to vlastně čtu. ![]()
Ale je to tak, že třeba jeden den čtu jenom jednu max. dvě. Kolikrát se do té jedné ale tak začtu, že neskončím dokud ji nedočtu. To pak vlezu do vany a čtu, vylezu lehnu a čtu dokud to nedočtu nebo neusnu. To už pak i M. kouká s očima v sloup a ptá se, kdy už s tím přestanu a pustíme si třeba nějaký film. Moje nejčastější odpověď je, že si dočtu odstavec nebo kapitolu, abych se v tom neztratila. Ve skutečnosti si nikdy nepřečtu už jenom jeden odstavec. ![]()
lumu píše:kajule87 píše:jo tu přesně myslím
Myslíš Barbaru Woodovou? Od té jsem už taky něco četla, ale teď už dlouho ne.
Od Lustiga tu teď mám Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Já čtu kolikrát několik knížek najednou.lumu píše:
Viewega taky můžudoma mám Román pro muže
já jsem na fantasy, nějakou tu romantiku (zas to nesmí být moc sladké), mě hodně zaujala ta Woodová - píše trošku něco z historie a to prolíná se současností - nevím zdají někdo máte rádi
momentálně jedu ve Vampírské akademii - čete to moje 14 letá neteř, tak jsem si půjčilaje to teda pro náctileté, ale mě to celkem zaujalo
to já zas nedokážu číst několik knížek najednou, mě se to pak motá
Betty MacDonaldová - Vejce a já, má to i pokračování, najděte si na netu, doporučuji:)
To jsem četla na střední, páč mě zaujala spolužačka, která si to vybrala do povinné četby. Akorát nevím, že to má pokračování.
![]()
Larr píše:
Betty MacDonaldová - Vejce a já, má to i pokračování, najděte si na netu, doporučuji:)
Výborná kniha je i - Mám ráda hajného od Mileny Kozderové (vyprávění o nezničitelnosti ženy:)))
kajule87 píše:
To jsem četla na střední, páč mě zaujala spolužačka, která si to vybrala do povinné četby. Akorát nevím, že to má pokračování.![]()
Larr píše:
Mrkni na net, má. Takdy jsem to četla na střední a moc se mi to líbilo.
ona píše spíš autobiograficky, takže všechny její knížky jsou jakoby na pokračování. začíná to Vejce a já a pak pokračuje… já mám pak její soubor tří románů „Co život dal a vzal“. to je to pokračování. možná napsala ještě něco dalšího, ale zatím mi to pod ruku nepřišlo.
jo a jedním dechem se čte Dan Brown - Andělé a démoni, šifra mistra leonarda… mám všechny jeho knížky.
pratcheta jsem četla taky, to má zase sbírku manžel. docela to jde.
kajule87 píše:
Zdravím, protože ráda čtu a nenašla jsem tu podobnou diskuzi (jen o určitých časopisech nebo knížkách pro děti) rozhodla jsem se, že ji založím.
Moc ráda čtu, jak už jsem napsala akorát bych občas potřebovala nějaký tip na oživení.
Pokud je na tom někdo stejně budu ráda, když se přidáte.
Děvčata, jedno doporučení na knihu. Erich Segal - Doktoři
je to perfektní román, který jsem přečetla za dva dni ![]()
kajule87 píše:
Twilight ságu jsem, přiznám se, nečetla ani jsem to neměla v plánu. Ale čtou ji snad všichni puberťáci v okolí i kamarádky, co normálně vůbec nečtou, tak do toho asi taky půjdu.A znáte někdo Teryho Pratchteta resp. četli jste od něj něco?
Pratchett toho napsal šíleně moc - jeho šílené zeměplochy a létající želvy - fantasy. Nedávno umřel, tak už nebude nic vymýšlet. Četl ho můj bývalý manžel, osobně jsem tomu tentkrát nepřišla na chuť.
To je ten o kterém tu už asi slovo padlo. Má to těch 500 stránek?
Pesee23 píše:kajule87 píše:
Zdravím, protože ráda čtu a nenašla jsem tu podobnou diskuzi (jen o určitých časopisech nebo knížkách pro děti) rozhodla jsem se, že ji založím.
Moc ráda čtu, jak už jsem napsala akorát bych občas potřebovala nějaký tip na oživení.
Pokud je na tom někdo stejně budu ráda, když se přidáte.Děvčata, jedno doporučení na knihu. Erich Segal - Doktoři
je to perfektní román, který jsem přečetla za dva dni
kajule87 píše:
To je ten o kterém tu už asi slovo padlo. Má to těch 500 stránek?Pesee23 píše:kajule87 píše:
Pokud je na tom někdo stejně budu ráda, když se přidáte.Děvčata, jedno doporučení na knihu. Erich Segal - Doktoři
je to perfektní román, který jsem přečetla za dva dni
jj. přesně tak. ale fakt se to čte strašně dobře.
Ahojky, jsem taky docela knihomol.. Teď postupně čtu vše od Vlastimila Vondrušky.. Mám ráda historii. Barbara Wood
. Nej kniha pro mě je od Annemarie Selinko - Desiré a od dětství Malý princ. Mám ale ráda i klasiky… No, přečtu zkrátka vše
.
nozu píše:
ona píše spíš autobiograficky, takže všechny její knížky jsou jakoby na pokračování. začíná to Vejce a já a pak pokračuje… já mám pak její soubor tří románů „Co život dal a vzal“. to je to pokračování. možná napsala ještě něco dalšího, ale zatím mi to pod ruku nepřišlo.jo a jedním dechem se čte Dan Brown - Andělé a démoni, šifra mistra leonarda… mám všechny jeho knížky.
Brown - souhlasím.
kajule87 píše:
To jsem četla na střední, páč mě zaujala spolužačka, která si to vybrala do povinné četby. Akorát nevím, že to má pokračování.![]()
Larr píše:
Betty MacDonaldová - Vejce a já, má to i pokračování, najděte si na netu, doporučuji:)Pokračování by mělo být CO ŽIVOT DAL A VZAL, další dobrou knížkou od Betty je knížka s názvem SLASTI A STRASTI ŽIVOTA S DOKTOREM
S Danielem Brownem souhlasím. Tyhle knížky se čtou zase mě jedním dechem. ![]()
Larr píše:nozu píše:Brown - souhlasím.
ona píše spíš autobiograficky, takže všechny její knížky jsou jakoby na pokračování. začíná to Vejce a já a pak pokračuje… já mám pak její soubor tří románů „Co život dal a vzal“. to je to pokračování. možná napsala ještě něco dalšího, ale zatím mi to pod ruku nepřišlo.jo a jedním dechem se čte Dan Brown - Andělé a démoni, šifra mistra leonarda… mám všechny jeho knížky.