Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, protože ráda čtu a nenašla jsem tu podobnou diskuzi (jen o určitých časopisech nebo knížkách pro děti) rozhodla jsem se, že ji založím.
Moc ráda čtu, jak už jsem napsala akorát bych občas potřebovala nějaký tip na oživení.
Pokud je na tom někdo stejně budu ráda, když se přidáte. ![]()
Ahoj
já jsem taky magor na knížky ![]()
jaký máš ráda žánr? u nás teď byla v kurzu samozřejmě twilight sága
jinak mám celkem ráda Barbaru Woodovou, Joy Fieldingovou, sem tam jsem přelouskala i Daniel Steel
Ahoj já taky ráda čtu, klasiku, detektivky ale i naučné knihy, v poslední době knihy jen o miminkách. Moje nejoblíbenější kniha je Egypťan Sinuhet.
Já mám ráda z českých nejvíce Viewega!! Mám přečteno všechno i když nejlepší byly Účastníci zájezdu, Román pro ženy a Román pro muže!!! Ale mám přečteno fakt všechno. Můžu Barboru Nesvadbovou!! Z klasiky mám nejradši Annu Kareninu, a pak se mi líbí knížky od Huga!!! Je to velká romantika!!! Twiligt ságu jsem taky dala, je to oddychovka. Taky se mi líbily romány a novely od Ericha Segala, jsou o životě a takový reálný život je tam zobrazenej… se štěstím i se smrtí ( Zkus Doktory) jsou super a nenech se odradit 500 stránkama… dáš to ani nebudeš vědět jak.
Já mám ráda historické romány, knihy s tématem druhé světové války, ale čtu všechno možné. Kolikrát přijdu do knihovny, tak si vezmu to, co mě zrovna nějak zaujme.
Od J.Fieldingové jsem nikdy nic nečetla akorát teď v týdnu jsem si půjčila knihu Srdce na háčku a předtím jsem četla Blběnku, ale nevzpomenu si teď na jméno autorky, vím jen, že je to Ruska a za tu knížku dostala Nobelovu cenu.
lumu píše:
Ahojjá jsem taky magor na knížky
jaký máš ráda žánr? u nás teď byla v kurzu samozřejmě twilight ságajinak mám celkem ráda Barbaru Woodovou, Joy Fieldingovou, sem tam jsem přelouskala i Daniel Steel
já teď čtu na střídačku Biomanželku od Viewegha a Píseň slonů od Wilbura Smithe. on něj je ale nejlepší třídílná sága Řeka bohů. Jinak mám ráda Woodovou a jako oddechovku i klasickou červenou knihovnu - Shannon Drake, Amanda Quick atd. jsou to strašné slaďáky, ale krásně vyčistí hlavu ![]()
jo a jestli můžu doporučit, tak úžasné jsou knížky od Betty McDonaldové. nejlepší je Vejce a já. a moc hezky píše i Gerald Durrel. ten spíš knihy se zvířaty, ochranou přírody, ale takové spíš humorné příběhy.
Viewega taky můžu
doma mám Román pro muže ![]()
já jsem na fantasy, nějakou tu romantiku (zas to nesmí být moc sladké
), mě hodně zaujala ta Woodová - píše trošku něco z historie a to prolíná se současností - nevím zdají někdo máte rádi
momentálně jedu ve Vampírské akademii - čete to moje 14 letá neteř, tak jsem si půjčila
je to teda pro náctileté, ale mě to celkem zaujalo
Sinuheta mám taky ráda. ![]()
Je ale pravda, že v poslední době mám to s tím čtením taky tak půl na půl knihy o dětech, časopisy, večer pohádkové knížky, co čtu dětem a pak to ostatní.
Teď zrovna u syna vede Medvídek Pů a Biblické příběhý pro děti. Je to hezky napsané a vysvětlené a zvlášť příběh o Ježíškovi ho zaujal. ![]()
Andrejka81 píše:
Ahoj já taky ráda čtu, klasiku, detektivky ale i naučné knihy, v poslední době knihy jen o miminkách. Moje nejoblíbenější kniha je Egypťan Sinuhet.
Sinuheta mám taky ráda. ![]()
Je ale pravda, že v poslední době mám to s tím čtením taky tak půl na půl knihy o dětech, časopisy, večer pohádkové knížky, co čtu dětem a pak to ostatní.
Teď zrovna u syna vede Medvídek Pů a Biblické příběhý pro děti. Je to hezky napsané a vysvětlené a zvlášť příběh o Ježíškovi ho zaujal. ![]()
Andrejka81 píše:
kajule tak to určo znáš i Lustiga - také můj oblíbenec, jen to nemůžu číst dlouho pak mám deprese
Doktory, to je od toho Segala? 500 stránek mi vůbec nevadí. ![]()
Huga taky můžu a stejně tak Balzaca. Miluju knížku Otec Goriot.
Scharlota píše:
Já mám ráda z českých nejvíce Viewega!! Mám přečteno všechno i když nejlepší byly Účastníci zájezdu, Román pro ženy a Román pro muže!!! Ale mám přečteno fakt všechno. Můžu Barboru Nesvadbovou!! Z klasiky mám nejradši Annu Kareninu, a pak se mi líbí knížky od Huga!!! Je to velká romantika!!! Twiligt ságu jsem taky dala, je to oddychovka. Taky se mi líbily romány a novely od Ericha Segala, jsou o životě a takový reálný život je tam zobrazenej… se štěstím i se smrtí ( Zkus Doktory) jsou super a nenech se odradit 500 stránkama… dáš to ani nebudeš vědět jak.
Myslíš Barbaru Woodovou? Od té jsem už taky něco četla, ale teď už dlouho ne.
Od Lustiga tu teď mám Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Já čtu kolikrát několik knížek najednou.
lumu píše:
Viewega taky můžudoma mám Román pro muže
já jsem na fantasy, nějakou tu romantiku (zas to nesmí být moc sladké), mě hodně zaujala ta Woodová - píše trošku něco z historie a to prolíná se současností - nevím zdají někdo máte rádi
momentálně jedu ve Vampírské akademii - čete to moje 14 letá neteř, tak jsem si půjčilaje to teda pro náctileté, ale mě to celkem zaujalo
Tak nějak. Proto to vždycky prokládám a čtu zároveň s nějakou pozitivnější knížkou. ![]()
lumu píše:
kajule tak to určo znáš i Lustiga - také můj oblíbenec, jen to nemůžu číst dlouho pak mám deprese
kajule87 píše:
Myslíš Barbaru Woodovou? Od té jsem už taky něco četla, ale teď už dlouho ne.
Od Lustiga tu teď mám Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Já čtu kolikrát několik knížek najednou.lumu píše:
Viewega taky můžudoma mám Román pro muže
já jsem na fantasy, nějakou tu romantiku (zas to nesmí být moc sladké), mě hodně zaujala ta Woodová - píše trošku něco z historie a to prolíná se současností - nevím zdají někdo máte rádi
momentálně jedu ve Vampírské akademii - čete to moje 14 letá neteř, tak jsem si půjčilaje to teda pro náctileté, ale mě to celkem zaujalo
jo tu přesně myslím ![]()
to já zas nedokážu číst několik knížek najednou, mě se to pak motá ![]()