Co dělají vaše děti o prázdninách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26300
10.7.19 20:36

Dovolená, babička, tábor, soustředění - a pak jsou rádi, že jsou aspoň týden ve své posteli, na nudu nemají čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122744
10.7.19 20:47

Moje dcerka - tři a půl. V červenci ve školce, já v práci, v srpnu u babičky a dědy. Víkendy, pokud je teplo, travime na koupališti. Snad to pro ní nebude moc dlouhé - loni jsem byl ještě s ní doma a byli jsme tam asi tři týdny spolu. Teď s ní budu jenom týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
10.7.19 20:50

A co je vlastně špatného na tom, že se nudí?
Já bych viděla chybu v tom, že se neumí sami zabavit, než že rodiče nevymyslí dostatek rozptýlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
10.7.19 21:03

Jsem na mateřské s miminem, takže by se 7r. teoreticky mohla plácat celé prázdniny s náma, ale to asi není dětský ideál. Takže dvakrát týden dovolené s námi, chtěla na tábor, dva příměšťáky, babička a zbytek se mnou, něco vymyslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35481
10.7.19 22:06

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
10.7.19 22:31

Ja to proste ruzne lepim, kdykoliv muzu, trhnu se a taham je na kolo, behat, na hory, kratke kempovani, co to jde. Dnes rano jsem sla behat a prostredni mezitim rybaril u blizkeho jezera. Starsi je ted na tri dny u kamarada. Jim by se sice libilo si ty prazdniny jen tak prolajdacit, ale to by se zase nelibilo mne, chci at maji nejake zazitky. Tak holt musim timhle smerem maknout sama a nabizet nejake alternativy k tomu polehavani. On ten vek mezi detstvim a pubertou je takovy na nic, hracky je uz nebavi, ale jeste uplne samostatni nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.7.19 08:27
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Mam dve deti - 8 a 14 let. A oni se o prazdninach hodne nudi..Mladsi ma v blízkosti bydliště jednoho kamarada, ale ten ted je 14 dni pryc.. Starsi jde tak 1-2 krat do tydne ven s kamarady.. Na tabor taky nechtěli nikam jet.. Amy s manzelem musime byt v praci.. Tak se ptam, co delaji vase deti o prazdninach, kdyz nejste nikde na dovolene?
Ja mam výplatu -10 tisic a manzel 32 tisic- zadna sláva na dovcu to ani neni..Anonym-pisu o financích

tak chyba je, že je necháváš rozhodovat o táboře. V tom by u mě mělo dítě smůlu a jelo by. Mohlo by si jenom vybrat typ, na který pojede.
Jinak my máme za sebou dovolenou na kolech, další v poznávací v Itálii, několik výletů v okolí a teĎ se chystáme na týden na chalupu. Pak bude kluk 3 týdny s tatínkem.

• Citovat
  • Upravit
3371
11.7.19 09:36

Tak u nás mají všichni 3-4 týdny takových těch řízených aktivit - 2× cca týden dovolená s námi - Čechy + zahraničí, 8 dní tábor. Pak má starší syn sportovní soustředění.

Teď těch prvních 10 dní strávili tak nějak bezprizorně - přespávali u kamarádů, chodili ven, četli si, byli naložení v bazénu, občas jsem doma měla jen 2 děti, občas i 12 :D Původní počet našich je 6. Myslím, že jsem zatím ani neslyšela, že by se nudili.

Určitě se podívají na chvíli také k prarodičům, plus podnikneme nějaké výlety v okolí nebo někam za zábavou (aquapark a podobné hovadinky), takže nám jsou taky ty prázdniny spíše krátké, ale je tedy fakt, že děti i nechávám být bezprizorně, aby se zabavily samy a ono i to bezcílné flákání je občas prospěšné, takže i „nudu“ toleruji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamila44455
11.7.19 09:42
@lucenka píše:
tak chyba je, že je necháváš rozhodovat o táboře. V tom by u mě mělo dítě smůlu a jelo by. Mohlo by si jenom vybrat typ, na který pojede.
Jinak my máme za sebou dovolenou na kolech, další v poznávací v Itálii, několik výletů v okolí a teĎ se chystáme na týden na chalupu. Pak bude kluk 3 týdny s tatínkem.

Ale co, kdyz dite nechce ma zadny tabor? Kazdy ditko na to neni

• Citovat
  • Upravit
15436
11.7.19 09:50
@lucenka píše:

Moje děti taky nikdy na žádný tábor nechtěly a nenapadlo mě je nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.7.19 09:55
@kamila44455 píše:
Ale co, kdyz dite nechce ma zadny tabor? Kazdy ditko na to neni

V 7 letech by mělo smůlu a jelo. Nechtěla bych, aby prázdniny trávilo na počítači.

• Citovat
  • Upravit
kamila44455
11.7.19 10:00
@lucenka píše:
V 7 letech by mělo smůlu a jelo. Nechtěla bych, aby prázdniny trávilo na počítači.

Jsi moc prisna..
Nekomu se muze v 7-mi styskat.., bude tam brecet, ze chce domu a nekdo to zvladne :nevim:, ty mas zjevně samostatného syna, ale kazde dite je jine

• Citovat
  • Upravit
lucenka
11.7.19 10:09
@kamila44455 píše:
Jsi moc prisna..
Nekomu se muze v 7-mi styskat.., bude tam brecet, ze chce domu a nekdo to zvladne :nevim:, ty mas zjevně samostatného syna, ale kazde dite je jine

Tak zakladatelka má 8 leté dítě. To už chodí do školy. Takže by mělo minimálně příměstský tábor zvládnout. a asi to žádný strašpytel není, když zvládne několik týdnů samotné doma.

• Citovat
  • Upravit
kamila44455
11.7.19 10:11
@lucenka píše:
Tak zakladatelka má 8 leté dítě. To už chodí do školy. Takže by mělo minimálně příměstský tábor zvládnout. a asi to žádný strašpytel není, když zvládne několik týdnů samotné doma.

Tak příměstský jeste beru..Js myslela, ze myslis klasicky, kde se i spi

• Citovat
  • Upravit
21
11.7.19 10:12

U nás si vystačí s bazénkem celé léto a pak týden nebo dva u dědy na vsi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová