Co dělat doma s dětmi, když je venku takhle šílené počasí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
15.9.24 09:53
@Bytsamsebou píše: Více

To jako vážně? :lol: To bys nemohla rict nic nikdy, ne? Už i to, že jsem pouzila nyní drze slovo “říct” a myslela tím psány komentář, muže byt bráno jako výsměch těm, kteří nemohou mluvit, neboť kvůli tomu, ze je venku zima, aktuálně chrapti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 09:55
@sysi píše: Více

No vidíš a klidně v naší městské části ven půjdu, protože vidím, jak moc/málo prší a dokážu vyhodnotit, jestli prší víc než v jiné části roku. Stejně tak vidím i jestli je vítr nebo ne. Venku potkáváme teda dost lidí. Ale nepolezu teda do lesa.
Kdyby třeba ty parní vlaky byly tak rizikové, tak by to zrušili. Protože u toho musí asistovat IZS ;) a teda popravdě nechápu, proč by se v tomhle počasí v Praze nemohlo na dětské hřiště, třeba na kolotoč nebo takový ty houpadla :nevim

• Citovat
  • Upravit
9085
15.9.24 11:23
@Snorlaxik píše: Více

jj tak jsem to uhodla. Já vím, lístky byly dost drahé, pořadatel akci nezrušil, pokud jste ani nejeli autem a neblokovali silnice, nevidím problém. Akce jistě pokračovala se souhlasem IZS. Písek asi pytlovat nepůjdete, nevím, jak byste mohli být jinde užiteční. Chápu, že těm, které to potkalo, to může připadat nespravedlivé. Oni se evakuují a jinde choději na mašinky. Ale takový je život. Určitě lépe, než jít třeba do Stromovky, Hvězdy nebo do Šárky, tam bych se tedy bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 11:28
@šklíbakočka píše: Více

Autem na takovýhle hromadný akce nerada jezdím. I když jinak mi takové počasí při řízení nevadí a jsem zvyklá v tom řídit. Takže hezky vlakem tam i zpátky, zpoždění vlaků do 5 minut, co je běžný standard ČD i za hezkého počasí.

• Citovat
  • Upravit
1884
15.9.24 11:34

Ad hřiště - předpokládám, že ze stejného důvodu, jako u parků a lesů: z důvodu podmáčení terénu. Ale jestli jsi při hře na hřišti ještě nikdy neviděla třeba to, jak se atrakce při používání vysunuje nad úroveň i s betonovým ukotvením, tak chápu, že ti chybí představivost, co takové podmáčení může způsobit.

Mně je vcelku jedno, kam ty bereš nebo nebereš děti. Já jenom respektuji žádost vlády (a naší městské části), abychom se v krizové situaci nepohybovali v rizikových místech (která zmínili). Nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 11:37

Ne neviděla jsem, že by takový ty houpací zvířátka na péru nebo klasická houpačka (ne zavěšená) ne o kolotoč, vypadly.

• Citovat
  • Upravit
9296
15.9.24 11:44

Hrací prvky jsou na hřišti kotveny do betonu. Ty zůstanou asi, kde jsou. Musel by být obrovský větr, aby tím hnul. Ale jde o stromy kolem. Obvykle jsou u hřišť stromy. A ty jsou teď nebezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 11:49
@Kelsey1 píše: Více

Tak u nás je spoustu hřišť, kde buď stromy vůbec nejsou nebo jsou malinkatý někde na okraji hřiště

• Citovat
  • Upravit
9296
15.9.24 11:56

Mi to může být vlastně jedno. Ale na malé dítě stačí, když na něj ťápne menší strom. A hned je neštěstí na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
15.9.24 12:55
@Kelsey1 píše: Více

Já kdysi viděla takovou tu lanovku, jak se při dojetí do cíle (tedy závěrečného nárazu) ta počáteční strana vždycky vysunula nahoru i s tím betonem. Vyvrácený kolotoč jsem viděla taky, i když tedy ne v akci, ale už po vyvrácení. Rozhodně nešlo o vítr, ale že ten beton v zemi už tak úplně nedržel a když byl zatížený váhou dítěte, tak prvek neudržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
15.9.24 13:00

@Snorlaxik MMCH teď ve vedlejší diskuzi čtu, že ti hlava nebere, proč někteří lidé odmítají evakuaci. A že bys je pak nechala případnou následnou evakuaci zaplatit. Vidíš, z mého pohledu dělají naprosto to samé, co ty - taky si myslí, že oni přece dokáží situaci dobře odhadnout a nějaké výstrahy a výzvy se jich netýkají. Trocha vody je nerozhází a ve vyšších patrech vydrží, sami vidí, že zas až tak moc jí není. Stejně jako ty vidíš, že zas až tak moc neprší a nefouká, tak co bys nechodila na místa, před kterými vláda už několik dní varuje. Prostě svoboda výběru. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 13:48

Ne nedělají… Akce zrušena nebyla, doprava zrušena nebyla a déšť nebyl nějak silný. Ti lidi, co se nechtějí evakuovat jsou vyzváni k evakuaci, jsou v oblastech, kde je vyhlášen mimořádný stav. To je dost velký rozdíl. A na místa, kam se nesmí chodit nechodíme.
Pokud vím, tak mimořádný stav není v celé ČR, stejně tak není v celé ČR zákaz vycházení ;)

• Citovat
  • Upravit
1884
15.9.24 14:36

@Snorlaxik Ale já netvrdím, že je v ČR zákaz vycházení. Já tvrdím, že minimálně od čtvrtka vláda i město Praha (tedy celé město, ne jednotlivé městské části) varuje před chozením k vodě, na louky k vodě, do lesů, parků, na hřiště. Ty máš svůj rozum, doporučení nerespektuješ, na riziková místa chodíš (nebo alespoň tady deklaruješ ochotu klidně chodit), je to tvoje volba. A stejně tak mají svůj rozum i ti, kteří se evakuovat nenechají, to je zas jejich volba. Když na tebe v rizikové oblasti spadne podmáčený strom, taky řekneš: „Fajn, moje blbost, nechte mě tady.“? Takový Petřín zavřený není, jenom patří mezi nedoporučená místa a stejně tam spadnul strom. Pražští hasiči po celý víkend vyjíždí k událostem způsobeným deštěm a větrem, ačkoli Praha uzavřená není, jenom je nedoporučeno pohybovat se v rizikových oblastech. Nežijeme v totalitě, aby bylo nutné všechno zakázat a uzavřít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 14:55

Aha, takže když jedu vlakem, tak jdu na riziková místa? Nechodím jídle do parku, na hřiště, do lesa, ani k vodě. A ven klidně půjdu. Nedělám nic zakázaného ani nebezpečného. Kdyby byli nebezpečné jezdit vlakem, tak přeruší provoz. A vlaky jezdily normálně.
Ale přijde mi, že některé tady závidí, že někde to není tak hrozný a nemohou překousnout, té se někde dá jít ven a žít normálně.

• Citovat
  • Upravit
1884
15.9.24 15:18

No, sama jsi psala, že ve vaší městské části ven půjdeš, protože sama dokážeš situaci vyhodnotit. A že nechápeš, proč by se nemohlo třeba na hřiště. Psala jsi to v návaznosti na příspěvek, že venku se dá chodit maximálně po ulicích, protože do parků, lesů, či na hřiště je vstup nedoporučený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí