Co dělat doma s dětmi, když je venku takhle šílené počasí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
15.9.24 16:12
@sysi píše: Více

Ano vycházím z toho, jak to vypadá z nás. Dítě už mám na běžné hřiště velké, ale klidně bych na něj šla, když na něm nejsou stromy. Zákaz vycházení u nás není a lidí normálně venku chodí. Jen tak mimochodem, v předškolním věku, by mému dítěti k zábavě stačila kaluž před barákem.

• Citovat
  • Upravit
12885
15.9.24 17:46
@Zeoli píše: Více

Ale houby, zrovna podmáčený strom na trať může padnout při vytrvalém dešti a nárazové větru fakt kdekoliv, a každý záchranář, který se pak musí věnovat rodince, která si nemůže odpustit výlet zrovna v ten den, kdy jsou hlášené v jiných částech země povodně, pak chybí jinde. Pardon, ale taková předpověď a varování tu snad nejsou zas tak často, aby si člověk nemohl na ten JEDEN víkend odpustit plezírvýlety vlakem. Za mě je to sobectví a nezodpovědnost. Třináctiletý se snad obejde projednou bez mašinek.

A ano, nepřekvapuje mně, že se toho zastává zrovna Lucenka, nicméně to samé bych napsala komukoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.9.24 17:59
@Liberalissima píše: Více

To jsou moudra. Máte pocit, že kdyby lidí nejeli vlakem Praha - Benešov u Prahy, tak tu trat zavřou nebo co? Trat je normálně v provozu, nejsou tam žádné potíže, pokud vím. Je to konec konců jeden z hlavních tahů, jezdí tam Jižní expres. A zlobit se na někoho, že po této trati někam dojede, tam vystoupí, jde na akci, která byla otevřená a povolená a zase jede domů, je hodně mimo. Co to je plezír výlet? To že někam dojedu vlakem? Pokud Vám vadí akce jako taková, tak se zlobte na pořadatele. Je to Steam Story Agency s. r.o. Opravdu nevím, co je na tom sobecké a nezodpovědné. Je to dost prestižní akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 18:17
@šklíbakočka píše: Více

Asi je sobecké sednout do běžného vlaku Českých drah na trase, kde nebyla žádná omezení :nevim:
A jinak akce to je dost prestižní a určitě pořadatelé řešili, jestli jí mají zrušit nebo ne, aby se někomu něco nestalo. Mohlo by to mít i mezinárodní přesah. Bylo tam hodně cizinců (hlavně Britové a Němci) a i hodně vlaků tam bylo z ciziny.

• Citovat
  • Upravit
9085
15.9.24 19:20
@Snorlaxik píše: Více

Myslím, že se zrušil koncert v pátek. Určitě to museli dost uvážit, co dělat. Ale došli k názoru, že akce být může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
15.9.24 20:00

Mně teda déšť ani zima taky extra nevadí, ani nebydlím v záplavové oblasti a zákazy jsme tu taky vydané neměli, ale těch pár dní u nás teď doslova padala voda z nebe a vítr dosahoval v nárazech rychlosti přes 100 km/h, takže venku se fakt být nedalo ani s pláštěnkou. Takže soucítím, není to jen o tom, jestli někdo je nebo není z cukru.

@Anikaa02 dcera bude mít za pár měsíců dva roky a velkou zábavou teď je, že já foukám bubliny a ona vezme nějakého plyšáka, který ty bubliny „chytá“. Nebo ještě máme takovou tu projekční baterku, co promítá zvířátka, tak vybereme nějaké zvíře a s tím ji jakoby honím. Pak se prostřídáme a ona zas honí mě :D. Jako bonus se u toho vylítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.9.24 13:58

@Liberalissima jenže ono tak úplně nelze stáhnout všechny záchranáře z cele ČR a kumulovat je tam, kde jsou nyní povodně. Jelikož izs je potřeba mit funkční nonstop a všude, ne? Takže nemusíš vyčítat tomu, kdo někam jede, třeba do te práce, a něco se mu tam nedejboze stane, že právě sebral záchranáře tonoucimu. Ten vlak by jel svou trasu, i kdyby byl zrovna prázdný, a i kdyby byl prázdný a stalo se neštěstí, bude potřeba zachránit strojvedoucího. A ten záchranář by měl svou službu v tom místě tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
16.9.24 14:03

Hele já dětem navleknu holiny a pláštěnku a vyhodím je ven. Takže dopoledne škola a pak venkovní řádění. Pak oběd, pak odpolední pohádka (teď frčí Hurvínek), zatímco mamka jde s miminem spát :D

Odpoledne něco vyrábíme a uklizime byt. No a pak je večer, můžou hrát Minecraft nebo koukat na YouTube for kids. Teď už jim začnou kroužky, takže odpoledne bude sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí