Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
No, to známe. Ja bych jí nic neříkala, když na to reaguje negativně.
Nebav se s ní o cvičení, jinak - je to od ní slepá závist, ona se nedokáže dokopat a ty jo, tak ti závidí - tyto kamarádky bývají dost obtížně zvládnutelné a většinou to fakt dlouho nevydrží
A co ji tedy v tom, aby se dokopala, vic podporit? Pozvat ji, aby si prisla zacvicit s tebou nebo si na hriste vzit svihadla, zacvicit si spolecne na zahrade, doporucit ji cviceni? Treba je linejsi a potrebuje vic motivovat. Nebo zkusit motivovat tim, ze pak pujdete spolu nakupovat nove a mensi obleceni. Taky je moznost motivovat zmineim zdravotnich rizik spojenych s obezitou nebo byt sexy pro manzela. Zalezi, co a ni zrovna plati. To je casta jak odvest pozornost od tebe k ni, urovnat to a neztratit ji, treba i prohloubit pratelstvi. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám v sousedství kamarádku, se kterou se často vídáme. Obě máme děti ona o něco málo starší, ale kluci si prostě rozumí. Ale k jádru problému. Ani jedna z nás nemá po porodu postavu jako dřív, no zná snad každá maminka. Já mám nahoru 15kg ona 20kg oproti původní váze.. Domluvili jsme se že od jara budeme chodit spolu cvičit. Obě jsme si řekly, že se budeme do té doby motivovat (spíš to navrhla ona, že by to bylo fajn), jako že si napíšeme, jak nám jde teď cvičení a jaký to má či nemá efekt. Ale ji se do cvičení pořád nechce a vadí jí, že já se k tomu dokopu. Sice zatím na váze pribiram, ale to je asi v celku normální když se před hubnutím snažím tělo aspoň trošku zpevnit. Pokaždé když někam jdeme, tak začne s tím, jak vedle mě bude v létě vypadat v šatech, plavkách, atd… Máme kousek od domů bazén tak jsme si říkali že bychom tam mohly kluky v létě vzít a tak. Poslední dobou začínám mít pocit jako by mi vyčítala, že jsem kratší dobu po porodu a jsem schopná si každý den chvilku zacvičit… Prostě jsou to takové drobné narážky, ale říkám si, aby to nebyl začátek konce přátelství, což bych nechtěla… Co byste dělaly na mém místě vy?
Určitě bych kvůli ní nezůstávala tlustá
@mingxiao na zahradě zatím cvičit nejde, ani u jednoho domu není hotová zahrada, takže máme obě okolo domu leda tak rozjezdene bahno. O tom, že bychom si mohly jít zacvičit na hřiště jsme se bavili, ale 3 ze 4 děti ještě nechodí, proto jsme se domlouvali na jaro, že pak začneme spolu a do té doby se budeme motivovat tím, co doma cvičíme (byl to hlavně její nápad). Jenže já zvládám dvojčata, doma úklid, vaření, cvičit a ona nestihne za den ani polovinu toho, co já. Taky je pravda, že se celý den nezastavim… Jako rozhodně ji to nepredhazuju, ale ona se třeba zeptá, jestli už jsem stihla toto, tamto a tak.. A mě je blbé ji lhát ![]()
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan to ani něm v plánu
Rozhodně je ona dospělá a má stejné možnosti jako ty, jen je asi líná a věčná stěžovatelka, co hledá důvody. Já teď taky hubnu a bez disciplíny a odhodlání to prostě nejde, od začátku roku mám dole 5kg
@Anonymní píše:
@stinga já už se o tom ani sama od sebe nebavím… Ale ona se stále ptá
Ona se chce chytit toho jediného pochybení, až jí jednou řekneš, žes to nestihla. Bude to pto ní berlička
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám v sousedství kamarádku, se kterou se často vídáme. Obě máme děti ona o něco málo starší, ale kluci si prostě rozumí. Ale k jádru problému. Ani jedna z nás nemá po porodu postavu jako dřív, no zná snad každá maminka. Já mám nahoru 15kg ona 20kg oproti původní váze.. Domluvili jsme se že od jara budeme chodit spolu cvičit. Obě jsme si řekly, že se budeme do té doby motivovat (spíš to navrhla ona, že by to bylo fajn), jako že si napíšeme, jak nám jde teď cvičení a jaký to má či nemá efekt. Ale ji se do cvičení pořád nechce a vadí jí, že já se k tomu dokopu.Sice zatím na váze pribiram, ale to je asi v celku normální když se před hubnutím snažím tělo aspoň trošku zpevnit. Pokaždé když někam jdeme,tak začne s tím, jak vedle mě bude v létě vypadat v šatech, plavkách, atd…Máme kousek od domů bazén tak jsme si říkali že bychom tam mohly kluky v létě vzít a tak. Poslední dobou začínám mít pocit jako by mi vyčítala, že jsem kratší dobu po porodu a jsem schopná si každý den chvilku zacvičit… Prostě jsou to takové drobné narážky, ale říkám si, aby to nebyl začátek konce přátelství, což bych nechtěla… Co byste dělaly na mém místě vy?
No, asi takhle. Ty chceš se sebou něco dělat, a děláš. Že se jí do cvičení nechce, neznamená, že ty cvičit nemůžeš. Buď se k tomu taky dokope, a nebo holt bude dál tlustá. Její boj. Řekni jí to narovinu, že zhubnout prostě chceš, a nechceš o tom jen mluvit. Jak vedle tebe bude v létě vypadat, je čistě na ní ![]()
A co začít chodit někam? Jednou za týden nechat děti tatínkům a vyrazit do „fitka“.
Děláme to tak s kamarádkou. Jinak bychom furt jen říkaly jak chceme cvičit.
Prostě jednou týdně se 2 hodiny stará táta a já jdu s kamarádkou na powerball nebo jógu.
(Teď teda ne, Bo se mi ozvaly záda a řeším ještě diastazu, ale zase začnem.)
@KeckaJ u nás táta děti zatím trošku nezvládá
a stejně nejsem očkovaná, tak jsem doteď nikam nemohla.
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám v sousedství kamarádku, se kterou se často vídáme. Obě máme děti ona o něco málo starší, ale kluci si prostě rozumí. Ale k jádru problému. Ani jedna z nás nemá po porodu postavu jako dřív, no zná snad každá maminka. Já mám nahoru 15kg ona 20kg oproti původní váze.. Domluvili jsme se že od jara budeme chodit spolu cvičit. Obě jsme si řekly, že se budeme do té doby motivovat (spíš to navrhla ona, že by to bylo fajn), jako že si napíšeme, jak nám jde teď cvičení a jaký to má či nemá efekt. Ale ji se do cvičení pořád nechce a vadí jí, že já se k tomu dokopu. Sice zatím na váze pribiram, ale to je asi v celku normální když se před hubnutím snažím tělo aspoň trošku zpevnit. Pokaždé když někam jdeme, tak začne s tím, jak vedle mě bude v létě vypadat v šatech, plavkách, atd… Máme kousek od domů bazén tak jsme si říkali že bychom tam mohly kluky v létě vzít a tak. Poslední dobou začínám mít pocit jako by mi vyčítala, že jsem kratší dobu po porodu a jsem schopná si každý den chvilku zacvičit… Prostě jsou to takové drobné narážky, ale říkám si, aby to nebyl začátek konce přátelství, což bych nechtěla… Co byste dělaly na mém místě vy?