Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, jestli jsem neschopná nebo co, ale já se doma fakt nenudím. Naopak, když mám jít kamkoli ven (kroužky, výlety), přijedu domu tak šíleně urvaná a doma tolik činností, tolik práce … jednou za čas ke kamarádce nebo někdo k nám jo, ale dennodenně? To už bych neudělala vůbec nic! Jsem asi divná, ale mně by takovéhle denní aktovity spíš … značně vykolejily.
Co děláme? Normálně doma funguju. S oběma klukama. Všechno. Buď mi asistují oni (práce), a nebo si hrajeme. Nechám je, ať si vyberou hru. Potřebovala bych denně aspoň tak o osm hodin víc, abych tam ještě narvala věci, které bych potřebovala nebo chtěla já … taky mám svoje koníčky, práci, studium … když se s nima třeba snažím vysát a vytřít, ono taky z normální čtvrt hodinky jsou taky skoro hodiny dvě jen to hvízdne … ![]()
ivuska.h píše:
Mimochodem na toto téma budu odkazovat všechny, co se budou v nějaké diskuzi stěžovat, jak je mateřská tvrdá dřina na 24 hodin denně![]()
Je fakt, že tohle ode mě nikdy nikdo neslyšel.
Když je malá ve školce, tak buď dospávám nebo běhám po městě a po úřadech.
My samozřejmě taky přes den uklízíme, vaříme a hrajeme si. Je to ale jen takové plácání od ničeho k ničemu.
Práci hledám, ale nenacházím ![]()
Nudila jsem se asi tak do 3. mesice holek,ted spis nestiham
. Uz to nejsou ty hodne spici miminka tak toho za cely den mam vic nez dost
. Slovo NUDA neznam ![]()
Nas den: obcas ke kamoskam s mimi obcas kamosky k nam… Jinak kdyz nic nemame rano mezi 8,–9. jdem ven holky pospi, V 10 jsme doma hrajeme si holky poji,cca kolem 2. jdou ven s babickou ja uklizim a obedvam -v klidu,zehlim,uklizim… za 2 hodky je mam zpet tak jsem rada,kdyz stihnu kazdy den uklidit jednu mistnost. Potom si hrajeme a po 5. vecer chodi domu tatinek ,tak si muzu vydechnout
. V 8 holky uz vetsinou spi a ja uz jsem schopna se tak akorat vybulit do postele a do 5 minut byt tuha… ![]()
Petite - pochopila jsem dobře, že máš k dispozici auto? to pak je o zábavu postaráno ne?
Nenudím se-naopak jsem ráda, když jeden den v týdnu si udělám oraz a jsem s holčičkou doma, jdeme jen pěšky na menší nákup a na procházku se psama.
Tím, že mám auto tak jezdíme po výletech. Nejčastěji tedy za koňma, ale když bych je neměla tak si určitě najdu jiné cíle výletu-do zoo, do parků, se psama do lesa, do města
Na večeři s kamarádkama (i bezdětnýma) apod apod…
PetiteFillette píše:
Dobré dopoledne. Jsem jenom já tak neschopná vymyslet sobě a dceři nějaký program nebo s tím má problémy i někdo jiný? Já se prostě skoro celé dny příšerně nudím.Ráno vstanem, kolem půl 8. Když nejde malá do školky, snídá u Krtečka. Je půl 9 a já chodím po bytě tam a zpátky a přemýšlím, co budem zase proboha celý den dělat. Nakonec většinou jedem do obchodu. Autem, protože tahat nákup pěšky je nad síly mých nemocných zad. Navíc například dnes prší..
Přijdem domů, něco uvařím a než se najíme, bude 1 hodina. A co do večera? Nemáme tu žádné kamarádky s dětma, všichni chodí do práce.. Přítel je dlouhodobě pryč, takže jsme celé dny jen samy dvě.
Mám pocit, že moje dny se smrskly na čekání, než půjde malá spát..![]()
A kde bydlíte ?! Myslím, že to s tím hodně souvisí. Já bydlím v Praze a nevím co dřív ! Je tu tolik možností, ráda bych ti poradila, ale záleží na tom, kde bydlíte.
Když byl prcek malý, chodili jsme od narození (po zahoj. pupíčku) 2×týdně plavat ![]()
klidně i s dětma sama. Krom přírody, lesů je důležitá ta změna prostředí - nebýt furt doma.
…je toho strašně moc, jsem docela akční
Tady k tomu všemu manžela vůbec nepotřebuju
No a když se přidá, tak je to bezva, naštěstí rád sportuje.
Ono záleží jaké máš možnosti - auto, bydliště, finance - i kultura něco stojí. …atd atd. ![]()
Příspěvek upraven 10.03.11 v 11:56
Tak tu nudu ze začátku závidím, já mám nespací miminko a až teď ve třetím měsíci začíná být pohodový a trochu i přes den spací:-)
joanee píše:
Nudila jsem se asi tak do 3. mesice holek,ted spis nestiham. Uz to nejsou ty hodne spici miminka tak toho za cely den mam vic nez dost
. Slovo NUDA neznam
Nas den: obcas ke kamoskam s mimi obcas kamosky k nam… Jinak kdyz nic nemame rano mezi 8,–9. jdem ven holky pospi, V 10 jsme doma hrajeme si holky poji,cca kolem 2. jdou ven s babickou ja uklizim a obedvam -v klidu,zehlim,uklizim… za 2 hodky je mam zpet tak jsem rada,kdyz stihnu kazdy den uklidit jednu mistnost. Potom si hrajeme a po 5. vecer chodi domu tatinek ,tak si muzu vydechnout. V 8 holky uz vetsinou spi a ja uz jsem schopna se tak akorat vybulit do postele a do 5 minut byt tuha…
Na výlety se hrozně těším, až bude trochu tepleji. Naposledy jsme byly v Pze v Zoo a díky tomu, že byla zima, tak to zam moc nestálo. Už mám naplánovaných spoustu věcí, ale čekám jen na to počasí. (Jet 200km někam, kde pak bude celý den pršet a bude kosa, se mi teda fakt nechce.) Taky je problém v tom, že prostě všechny aktivity děláme samy.
Co bych dala za to, kdyby si s malou občas hrál někdo jiný..
Já bych nejraději trávila celý den mimo domov a vracela se jen na spaní.. A nemám inspiraci, kam se na ty výlety vydat. To co je ve východních čechách, to už máme prolezlé..
Petite a odkud jsi??
Mi treba bydlime v takovy prdelce,ze se tady neda delat moc veci,ale miluju prochazky a tak aspon pri nich se prcek vyradi,zajezdi si na odrazedle…byla bych rada,kdyby s nama treba taky nekdo chodil,ale to se stane jen malokdy.
Tak to si myslim,ze je to dobre misto na podnikani ruznych veci
To ja bych si teda uz vedela rady,co bych tam delala ![]()
Bud rada,ze nebydlis ve meste,kde je 2500 obyvatel a nikde nic ![]()
ahoj, nechapu jak se nekdo muze nudit… nevim kde mi hlava stoji:)nestíhám!
doporucuji najit si kamaradky s detmi a chodit treba do materskeho klubu-kde maji pro deti program, na prochazky, do Zoo na plavani, nebo treba do Sokola atd.
http://www.kamsdetmi.com/
hofka píše:
Tak tu nudu ze začátku závidím, já mám nespací miminko a až teď ve třetím měsíci začíná být pohodový a trochu i přes den spací:-)Ted si odpocin,az ti prcek poleze to zas bude
. Mi leze jen jedna ale furt ji musim hlidat,aby mi ne valila tu druhou
MAlá vstává v 6. Do 7 necháváme v postýlce nebo aspoň do půl sedmé.
V půl osmé jdeme napapat, převlíknout, já uklidim kuchyň a manža okolo 9. chodí do práce.
Každé ráno ještě vyluxuju a vytři když je třeba.
Okolo půl desáté aý desáté malá spí hodinu,
to většinou ted taky spím, páč jsem těhu nebo jsem na PC nebo něco poklidím, dělám fotky a tak.
Když se malá vzbudí, tak dáme oběd a jde se na dvě hodinky ven.Když je ošklivo, tak jdem třeba do obchodů a tak nebo si hrajeme doma.
Přijdeme z procházky, dáme sváču v půl třetí. Okolo třetí jde hajat na půl hodinky a pak si tak do 4 hraje a jdeme ven a nakoupit. Přijdeme okolo páté, půl šesté. Vykoupeme, napápáme a v 6 až půl sedmé do hajan.
Já uklidím hračky, kuchyň, vysaju. Dám prát prádlo případně pověsím.Jdu udělat manžovi večeři pokud není z předchozího dne a malé na druhý den, pokud není.
Pak sednu k PC a relaxuju nebo dělám scrapbook, fotokoláče, video s hudbou a tak.Poklidím co je třeba.
jdu se vykoupat. Tak asi tak. Až bude líp, budeme chodit plavat a na koně někdy.
Mateřská centra tu nemáme a pro tak malé děti zábavu též ne, tak se zabavujeme samy s malou a stačí nám to.
O víkendu jeden den jdeme celá rodina někam na výlet nebo aspon odpolední dlouhou procházku.
Zkus si najít nějakého koníčka nebo něco, ale docela ti tu pohodu závidím. Malé je sice rok, ale chvilku neposedí, všude leze, vše zkoumá a já mám o zábavu postaráno.Poslední dobou se opravdu nenudím.
Najít si kamarádky s dětmi není taky tak jednoduché, jak by se zdálo. Ve městě se hledá snad ještě hůř, než v menších městech. Do MC jsme chodily rok.. Lidi jsou moc anonymní a maminky většinou chodí s kamarádkama. Na pískovištích to samé. Máme jedno u baráku a já se vždycky spíš jen rozčílím, protože tady si matky svoje děti nechají dělat cokoliv (například mlátit cizí děti jejich vlastníma kyblíčkama). Ale to by bylo na jinou debatu.
Možná to spíš bude tím, že mám dnes nějaký splín nebo co. Bez manžela, bez kamarádek, bez rodiny..nějak to na mě padlo. Snad to bude lepší, až bude tepleji.
Musím souhlasit.. Ono se to řekne najít kamarádky.. Já bydlím nyní na bytě v jiném městečku, ale jinde jsem žila jako dítě a budem se tam opět stěhovat..
Tam i kdybych byla sama a někde tak vyšla tak vždycky najdu někoho na kus řeči. Tady jak bydlím nyní, i kdybych se rozkrájela, tak celé dny jsem sama s malým - myslím i venku.
Na bytovce kde bydlíme děti nejsou jeho věku, je maminka, terá je stará jak já, ale nemá zase ona zájem, člověk to musí respekovat, má svoje kamarádky.. Městečko to neni nejmenší, ale většinou maminky tzv. soukromničí
Jakože nikoho mezi sebe nepustí a když, tak je to stejně jenom na oko. člověk zajde za roh a pomlouvají, to člověka potom nebaví a raději je sám.
Takže se vyloženě těším, až půjdem na barák, že tam když opravdu vyjdu ven, tak vždycky s nějakou maminkou najdu stejné téma buď na hřišti nebo jinde.