Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já dělám s různýma kamarádkama různé věci, některé jsou jen na ty kafíčka, což je dobré, ale je taky jsem postupem času zjistila, že je dobré dělat i jiné věci spolu, takže s jednou chodím na koncerty a různé cestovatelské přednášky, s jednou, která žije daleko ode mne jezdíme jednou za rok s dětma na krátkou dovolenou, s další zas chodíme na cvičení a jezdíme na cvičební víkendy…pak mám pár kamarádek, se kterými chodím párkrát za rok na nějaké taneční akce… Snažím se ten čas využít jinak, než jen krafáním u kafe (krafat můžeme většinou i na těchto akcích), a je to fajn.
Tak me a kamarádkám je 30+ a děláme to, co vy
kdyz je pekne, tak se jdeme projit s detmi, ale nejake vyslapy, divadla jsme se nedomluvily uz dlouho. Jednak fyzické aktivity moc nemůže kvuli jedne kamosce, co ma zdravotní problemy a troufám ji nohy a jednak vetsina z nas mela na střídačku mimco, ted teda ja, mam nejmladší 14 mesicu, takze az beze me vydrzi treba vikend, chceme zavést, ze jednou ročně budeme jezdit na wellnes ![]()
Různě, s jednou kamarádkou občas podnikneme nějaký výlet nebo aktivitu společně s dcerama. S jinou kamarádkou chodím na jógu. Pak mame partičku s kterou se jednou za cas sejdeme na kafe, na vino. Obecně kamarádky k životu moc nepotrebuju a na nejake pravidelné setkávání nemam náladu ani čas.
@veria presne tak, vidim to stejne. Také kdybych sla na rockový koncert, pujdu spis s jednou kamoskou, protoze druhou to nebavi. Zase mam jednu, s kterou jsem vzdy chodivala na tury, je to ruzne
V tomto věku a bez dětí jsme hlavně chodili ven na nějaké ty výšlapy, na hrady, do kina, divadla, na koncerty, do zoo, na únikovky - rozumím, že ne všichni jsou třeba na ty výlety do přírody v prosinci, ale to by s tebou nikdo nešel ani do toho kina? Nebo jsme se scházeli a pařili deskovky nebo hráli na kytary.
Plus jsme tedy s kamarády organizovali dětské letní tábory, což byla vždycky zábava tak na předchozí půlrok, to vymyslet a nachystat. Ale tedy vždycky jsem měla „směs“ kamarádů, ne jen holčičí partu. Já obecně na to kafíčkování nebo nějaké chození po nákupech zrovna nejsem.
Se 2 kamarádkami se fakt sejdeme jednou za čas na 2-4 hodiny pokecat na kafe, případně jdeme na hřiště, ale to je tím, že obě mají malé děti a jsou rády, že se trhnou z domu někdy.
Pak mám 2 bezdětné kamarádky a s těmi chodím jednou týdně na cvičení, 2× za rok jedeme na nějaký víkend někam (jednou většinou cizina a jednou nějaký cvičící víkend), jdeme na procházku, na koncert, do kina/divadla nebo na nějakou přednášku, prostě cokoliv, co nás zaujme.
A zkusila si jim navrhnout, že bys ráda zašla třeba do divadla nebo do kina, popř. cokoliv jiného?
Kino, divadlo, snídaně, večeře a 1× ročně i dovolená v zahraničí. Všechny 4 se známe už ze školy. Máme k sobě hodně blízko.
Z novějších přátel jsou to už spíš rodinné akce. Grilování, výlety, zoo apod
Mám různé kamarádky na různé věci. S jednou chodím krafat o knížkách, s další chodíme běhat, se třetí se cítíme zase jako by nám bylo dvacet a s jinou si zase povídáme tak nějak o životě. Nemám ani jednu kamarádku, se kterou bych mohla dělat všechno to, co mě baví a zajímá. Seznamovala jsem se tak nějak všude, jedna mi byla kadeřnicí, jiná si vzala mého nejlepšího kamaráda, s jinou jsem se poznala přes místní běžeckou komunitu a s jinou v práci. Při hledání kamarádek na procházku bych šla touhle cestou zájmů.
No já mám podobný problém, my s kámoškama akorát wellnes a víno. Bohužel všechny moje kámošky nerady sport. Takže jediná možnost je najít si ještě aktivní kámošku ![]()
@Ališka220 píše: Více
Ahojky, mě je přes 50 a chodím na prochajdy každý den sama, Má kámoška, věk stejny není moc turistka, ale ráda řídí auto ![]()
Kdyby někdo chtěl. jsem z Plzně ![]()
Já s kamarádama hraju onlinovky, scházíme se na stolní hry, dvakrát za rok se sejdeme celá grupa na pivo, hry a kecy. A pak mám kamarádky kde se scházíme jako rodiny, jedny pozvou druhý domu na pokec, jídlo, nějakej multiplayer/deskovku.
Okruh 35 - 45 let
Mám 3 nejbližší kamarádky a tak nějak se samo vyselektovalo, že s jednou chodíme na kafe, dort a pak na procházku s našima psama nebo se vidíme na cvičení. S druhou jezdíme hlavně na výlety. Vidíme se málo, ale zato jedeme na celodenní túru. A třetí má děti jako já a chodíme na hřiště a prostě dětský program.
Mám to podobně, vytáhnout většinu kamarádek jinam než na kafčo či víno je skoro nemožné. Akorát jedna je akční a ta je zas pro cokoliv - fitko, kolo, brusle, bazén, sauna, občas i nějaký ten výlet (tam už teda poslední dobou bereme i naše chlapy). Jednou za čas se ve více lidech sejdeme na deskovky nebo v létě na grilovačku, ale to teda není čistě dámská skupina.
Já mám kamarádky, známé se 31 let, máme děti, scházíme se i s dětmi 1× za 14 dní někde v parku, hřiště, nějaká akce, v létě hromadné dovolené, voda, hory, moře s chlapama, někdy i bez..
Voláme si a píšeme téměř denně ![]()
Akorát bez dětí se nikam moc nedostaneme, máme složení 11,10,8,7,7,3 roky
V týdnu bych ani neměla čas někam běhat po kafickach.
Ahoj, je to fakt blbá otázka, ale co podnikate s kamarádkama?
Bohužel nemám vůbec v okolí nikoho z holek, kdo by šel třeba na menší procházku (5km), rozhlednu, do divadla nebo kina. Většinu takových aktivit dělám jen s přítelem nebo sama, což je skvělé, ale chybí mi takové holčičí akce, jako dřív.
Mám teda 3 kamarádky s tím, že každá je otevřená proto vidět se na 1 -4 hodinky na kafíčku a buchtě. Což je taky fajn, ale chybí mi v přátelství pak takové společné zážitky, témata.
Co děláte s kamarádkama vy? Přijdu si jako dospělá hrozně sama..
Mě a kamarádkám je 24 -27 let