Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@solip Já dělám z mletého hovězího, na cibulce osmahnout, až se rozpadne a opeče dohněda. Pak dám plechovku krájených rajčat, trochu protlaku a dusím do měkka. Sůl, pepř, cukr (rajčata jsou kyselá). Na Boloňské špagety přidám žampiony, nebo hlívu, čerstvou bazalku a na Chilli con carne červené fazole a pálivou papriku (to je pak s rýží)
Není špatné přidat špetku skořice, nebo hořkou čokoládu (kousek).
Dneska králík na paprice s těstovinama, vařené hovězí a k tomu pečená zelenina, pomazánka z tuňáka
Takze plnene cukety mletym masem, zeleninou a syrem k tomu vareny brambor, docela rychlovka a mnamka ![]()
@solip cibulku chvilku opékat, pak přihodím najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel- ve stejném poměru, stačí toho plná hrst, takže od každého jen kousek, ale ve výsledku to pak dodá na chuti), ještě chvilku opékat s cibulí, až mrkev zesvětlá (nespálit), pak přihodím mleté hovězí (zkoušela jsem i mleté telecí a super), opéct, rozňahňat hrudky, přidám buď cca hrnek protlaku nebo 2 konzervy loupaných rajčat (krájená nebo pokrájím), ev. by šla i spařená, oloupaná živá rajčata, taky ještě trochu zarestuju (protlak se restováním stává míň kyselý, když to nestačí, lehce pak přisladím), přidám koření (sl. paprika, bylinky), česnek, lehce podleju vodou nebo vývarem a chvíli pod poklicí dusím do změknutí a dosažení ideální hustoty. Buď dávám přímo tak na těstoviny, nebo do zapékací mísy naleju na těstoviny (já nejraději makarony
), promíchám, zaliju ještě kelímkem smetany (já si to ulehčuju a liju jí rovnou do hotové omáčky před smícháním s těstovinami), vmíchám ještě nastrouhaný sýr a zapeču tak půl hoďku v troubě.
@a1j2a3 jak delas kromerizske kure? Pochazim z Kromerize a tohle neznam ![]()
Já taky nevím..
Můj volal z práce, že chce dnes něco s hranolkama. Tak asi kuřecí řízky nebo kuřecí kapsu plněnou šunkou a sýrem ![]()