Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hamburgery půl na pùl hovězí a jelení maso a salát jako přílohu.
Vcera navsteva moji rodiny, tam bolonske spagety a oblozene talire.. Doma dneska manzel upeče francouzska kuratka s ryzi.
U nas zbytky - kureci, leco, detem bramborove placky ze vcerejsich brambor
Dýňová polévka, treska na másle, brambory.
Zítra stejná polévka a manžel uvaří kubu, máme ještě sušené houby z bohaté sezóny 2024.
Od pátku jsme byli u tchně, tak byla rajská s knedlíkem, knedlo-vepřo-zelo a řízek se šť. bramborama
před tím si ještě matně vybavuju - dýňovou polívku, těstoviny s tofu,
dneska jen rychlovka - zeleninová polívka a raviolli z Alberta s parmazánem, salát
Zítra - potřebuju trochu uvolnít mrazák, takže dáme odlehčené - tak torochu pre-quel ke štědrovečeři
rybí filé a bulgur se suš. rajčaty.
Jinak mleté kdysi jsem mlela na starém Eta robotu s mlínkem po mámě, pak dosloužil ae já si nechávala namlít v malé masně u tehdejšího bytu (konkrétní kusy nebo jejich čerstvě mleté, jim jsem věřila) občas kupované, pak jsme se přestěhovali a byla jsem odkázaná na kupované mleté, které se za ale poslední dobu zhoršilo dost výrazně - musí se hlídat, že to je jen maso a ne masová směs, % tuku, soli,… takže jsem si pořídila robota i s mlínkem a už si opět melu jen sama - vždycky tak 2-3kg najednou a část dám zamrazit - naplocho do zipsáčku, rychle to pak rozmrzne a můžu snadno zpracovat i menší množství, prostě jen ulomím s placky ![]()
Jojo, děkuji.
Já budu mlít várku max neco přes kilo, mám ruční, tak uvidím… ![]()
Kuba
už se na to těším aspoň měsíc, já to miluju
kam se hrabe nějakej trapnej řízek ![]()
Rychlovka vrtule s pestem, od rana jedu - dopekala jsem rohlicky, vyzvedla klobasu, zadelala na vanocky, dala varit zeleninu na salat, ted se mi pecou vanocky, zacnu delat salat, potom rybi polevku a planovane baleni darku necham asi na pristi rok ![]()
Dneska ještě rizoto, ať máme i zítra na oběd, jinak naše děti mají teploty, paráda na Vánoce ![]()
Dnes domácí pizza, k večeři pak co si kdo vezme, stejne lednice i špajz praskají ve švech
U nas spenat a na vecu dynova polevka s cervenou cockou. Delala jsem vybar na hrachovku, tak jsem ho upotrebila i na dnesek ![]()