Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@adresa píše: Více
Recept? Já bych ani nevěděl kde začít. Naložit do láku?
@KalamityJohn píše: Více
Recept v podstatě žádny. Jen maso promíchá s pragandou, na kilo masa cca 2 lžíce. Pak to zavakuujeme, do lednice a po týdnu až dvou to muž vyudí. Naloží bůček, krkovice, plec. Dělal i kotlety, ale byly sušší. Krkovice je zlatý střed Plec dobrý pro ty kdo radši líbové. Bůček naopak. Hlídá jak teplotu v udírne, tak zápichovým teploměrem v mase, vynda ho když má cca 65-65 stupňů.
@adresa
krása, a souhlas- krkovice je zlatý střed na uzení 👏🏼mňam…
Ja peču špízy, br. kaše…
Vývar z vepřových žeber se zeleninou a nudlemi, pečená kuřecí stehna s rýží.
Manzel si vzal ze vcera vypecky s bramborem, které jsme meli vcera ke špenátu. My s dcerkou porkova polevka, kvetakove kari s rýži, které ji teda moc nenadchlo, takze na veceri jsem si vylepsila reputaci a bramborovou kasi s rybkou na masle
Krémová pórková polévka s bramborem, restovaná kuřecí prsa se zeleninou a nudlemi.
U nas dneska bude rajska s hovezim a s penne.Snad i na zitra. Odpoledne upecu tvarohovou babovku s brusinkama a rumem.
V týdnu byl losos s čočkovým salátem, růžičková kapusta na česneku s volským okem, uzená kýta a špenátové kernoto, další si nepamatuju.
Včera jsme byli v místním akvaparku (což je dost nóbl název pro to
), tak pak jen rychlovka špagety s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce. Večer hromada zeleniny (mrkev, kedluben, okurka, rajčata,), domácí čočkový hummus, míchaná vajíčka, slunečnicový chléb.
Dneska krémová květáková polévka s krutony, kuřecí čína s rýží.
Odpoledne jdem k babičce, slíbila klukům masopustní koblížky, no to zas bude dieta v prrrdeli. ![]()
@Sonmi
smažené koblížky - nojoo, to je parádní prasárnička
já je nedělám, tak jsou nám vzácné.. babička dělávala i smažené „milosti“, taky se to hodně cukruje a je to boží na žluníčkový záchvat ![]()
já dnes nakrmím osazenstvo vším co se nesnědlo - křenovka, uzené, knedlík, guláš z koloucha od šéfa, ze zbytku pečeně přírodní plátky na francouzské hořčici, vařený brambor.. ráno jsem upekla „slaný štrůdl“ se spoustou šunky a sýra, ten mizí průběžně ![]()
Včera kuřecí vývar s knedlíčky z krutich jater, kuřecí nudličky s domácí omáčkou „Uncle Ben's“, co jsem loni v září zazářila- recept od @micta
K tomu rýže
Dnes tatáž polévka a kuřecí prsa zapečená s hermelínem, smetanou a s brusinkami, brambory
Zítra roštěnky na smetaně, knedlík. Vařit budu dnes, protože zítra hlídám, nebude čas
Rano syrovokukuricne placky se zakysanou smetanou a zeleninou. Kureci vyvar, ceske rizoto sypane syrem. Jablecna babovka se skorici.
Vanilková bublanina s mandarinkovym kompotem a kakaovou drobenkou
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Jahodove knedlíky se samozřejmě povedly, protože jsem obalovala jahody a nikoliv džem ![]()