Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Hanka1 píše:
@Josefuna
Pepino, jeste bys mela uvodni prispevek upravit o tvoji včerejší legendární hlášku dne, že velikost č. 38 nosí baculky![]()
![]()
To ne, to jsem asi přehnala. Záleží na výšce, já bych už baculatá u této velikosti byla. Už i teď jsem trochu oplácanější po zimě.
@Mar__tanka1983 píše:
To hrozně záleží na rozložení váhy. My sme se ségrou třeba skoro stejně vysoké, ale zatímco na mě 70 kg vypadalo ještě moc pěkně, na ségře už ne, už byla prostě oplácaná…
Kdyby jen na každém jinak, já jsem zažila i sama na sobě, že se stejnou výškou a váhou jsem v období učení se na státnice vypadala jako nafouklý oplácaný rosol, a o tři roky později jsem s tou samou výškou a váhou uběhla 25km a nosila o 1-2 velikosti menší oblečení.
@Janli píše:
Má mám obavu, že ona má spíš emoční bulimii…
Já jsem naopak velmi empatický člověk, ale na internetu moc ne.
@Josefuna píše:
To se nevylučuje. To nemá s tvojí obsesivní potřebou neustálého exhibování a probírání sama sebe na internetu ale lautr nic společnýho.
@zrcadlo píše:
Kdyby jen na každém jinak, já jsem zažila i sama na sobě, že se stejnou výškou a váhou jsem v období učení se na státnice vypadala jako nafouklý oplácaný rosol, a o tři roky později jsem s tou samou výškou a váhou uběhla 25km a nosila o 1-2 velikosti menší oblečení.
Pravda.
Kdyz uz bez fotek, davala bych udaje BMI, mnozstvi telesneho tuku a k tomu miry. S tim uz by clovek mohl neco konstatovat.
@Josefuna píše:
Jakou postavu považujete ještě za štíhlou a jakou za baculatou či obézní?
Tato diskuze se rozproudila zde
https://www.emimino.cz/…ekum-418937/
Hodně žen tam považovalo štíhlé ženy za vychrtliny bez tvarů a bez prsou a oplácané ženy velikosti 38+ za štíhlé. Samozřejmě, že záleží na výšce a celkové konstituci postavy, ale padl tam názor, že žena s váhou 65-70 při výšce do 165 je stále štíhlá.
Jak to vidíte?
Diskuzi jsem nečetla. Štíhlá je pro mne žena velikosti do velikosti 36 včetně, normální 38 až 40 a od velikost 42 do 44 bych řekla „oplácaná“ nebo baculatá, od veliskosti 46 tlustá…
Třeba termín „baculatá“, „oplácaná“ už se hrozně posunul. Za mých mladých let to byla ženská, která byla prostě no oplácaná, když vezmeš normální postavu a trochu i „oplácáš“ tukem.
Ale dneska o sobě že jsou oplácané nebo baculky klidně říkají ženské, co mají sto kilo, takže pro takovou tu normální lehce naducanou postavu termín nějak není. ![]()
@Janli píše:
Má mám obavu, že ona má spíš emoční bulimii…
jako že co druhý příspěvek, to výblitek? ![]()
@Josefuna píše:
Ty, která jsi brutálně hejtovala malou holčičku z té taneční skupiny v asi deseti diskuzích, protože jsi nemohla unést, že dítě tvé kamarádky mělo v něčem úspěch?
A ty, která jsi hejtovala chlapečka, že dostačně nezabavil tvého syna na své valstní dětské oslavě?
To bych skoro ani neřekla, že jsi empatická
![]()
@Josefuna píše:
Jakou postavu považujete ještě za štíhlou a jakou za baculatou či obézní?
Tato diskuze se rozproudila zde
https://www.emimino.cz/…ekum-418937/
Hodně žen tam považovalo štíhlé ženy za vychrtliny bez tvarů a bez prsou a oplácané ženy velikosti 38+ za štíhlé. Samozřejmě, že záleží na výšce a celkové konstituci postavy, ale padl tam názor, že žena s váhou 65-70 při výšce do 165 je stále štíhlá.
Jak to vidíte?
Já si myslím, že máš nějaký problém, nelíbí se Ti tvoje postava. A proto to furt řešíš.
Záleží hodně na tvaru postavy, štíhla je Bella Hadid oplácaná je Kelly Brooke. Nezáleží na tom jestli si štíhla, baculka ale jak si spokojená sama se sebou. Jestli ženská s pár kily navíc, je umí nosit, je pro mě víc šmrncovnější nežli ta která má štíhlou, perfektní postavu. Ale furt má nějaký mindrák a kontroluje se.
Tu diskusi jsem chvíli sledovala a všimla jsem si, že „štíhlá“ se v ní často používá tam, kde já používám „hubená“ (případně i vychrtlá, vyzáblá). Pro mě „štíhlá“ = ne oplácaná, ne tlustá, ne obézní, ne s nadváhou… prostě všechno od hodně hubených po normální (takže u vysoký ženský klidně velikost 40 nebo 42). Pak je pro mě oplácaná (nesnášim slovo baculka
) a pak tlustá (pardon, asi by to šlo říct korektněji, ale píšu to tak, jak mluvím). Já už štíhlá nejsem
Ale před nějakými 10 kily jsem si přišla docela v pohodě, možná lehce oplácaná - a lekcdo v té dané diskusi by mě býval označil za „baculku“, ne-li „tlustou“
Neboli - kdybych měla brát měřítka štíhlosti dle Josefuny, tak štíhlá už nikdy nebudu a ani nechci být (to bych se musela s váhou vrátit tak 15 let zpátky a okolí by asi mělo starost, jestli nejsem nemocná - v těch 20, 25 mi to s těmi kily asi slušelo, teď už by to asi ani nebylo úplně hezký, nevim).
Jinak zakladatelka diskuse mi přijde, že je nezdravě zaujatá váhou, postavou a tak celkově strašně „důležitými“ věcmi
Plus je opravdu přehnaně kritická (těžko říct, jestli jen k okolí, nebo i k sobě).
@SAJ Na té druhé fotce, ta blondýnka uprostřed resp. třetí zprava - to je za mě fakt pěkná, normální postava, s tím bych já osobně byla spokojená. Souměrná, s pěkným pasem. Tipuju, že dle Josefuny už ale rozhodně není „štíhlá“
(podle mě jsou na druhé fotce štíhlé skoro všechny, kromě první a třetí zleva - ty jsou oplácané, za tlustou bych neoznačila snad ani jednu, i když ta nejmenší je tak nějak na hraně).
@Josefuna

Pepino, jeste bys mela uvodni prispevek upravit o tvoji včerejší legendární hlášku dne, že velikost č. 38 nosí baculky