Co je k tomu vede?

7205
31.7.24 18:25

Co je k tomu vede ?

Co vede ženy k tomu, mít třetí případně 4 dítě, když pak nezvládají a jsou totálně vyřízené fyzicky i psychicky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2587
31.7.24 18:29

Sama mám jedno dítě. Pak ještě dvě kamarádky se dvěma dětmi a všechny jsme občas na blázinec. Kamarádky se třemi a více dětmi znám tři a všechny to mají na pohodu. Ony se totiž nerealizují v péči víc, než matky s méně dětmi. A o tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
31.7.24 18:31

Třeba přeceni síly? Nebo se něco změní, v partnerském vztahu, menší podpora, pomoc, méně času na sebe, na partnera nebo se narodí náročné dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
31.7.24 18:31

Tři byly pohoda, čtvrté se narodilo nemocné a přiznávám, bývám vyřízená především psychicky.

• Citovat
  • Upravit
74217
31.7.24 18:34

Žádnou psychicky a fyzicky vyřízenou maminu početné rodiny neznám. Když teda nebudu počítat existence ve výměně manželek. Osobně podobné rodiny neznám.
Mamky sestřenice má svých 8 dětí. Blízko po sobě. Jsou tam teda i jedny nebo dvoje dvojčata. Zvládla k tomu i podnikat (švadlena, udělala si místo garáže dílnu). Vede na faře cosi pro děcka, učila je hrát na varhany. Nedokázala se smířit, že její děcka jsou samostatné a nepotřebují ji. Tak začala dělat pěstounku, která se do asi roku stará o odložená miminka, než jim vyberou novou rodinu. Tak to prostě někdo má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
31.7.24 19:08
@GabinkaCh píše: Více

Tak to abych si se 7 dětmi šla hodit mašli ne? Myslím že jsem zdařile půlku odchovala k dospělosti, zbývají ještě 3 holky a vyřízená si nepřipadám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
31.7.24 19:27

A někdo je vyřízen už z jednoho. A někdo má jedno na pohodu, tak jde do druhého, narodí se torpédo a ryje hubou v zemi. Osobně neznám nikoho s víc dětma, kdo by je měl plánovaně a hroutil se z nich. Do neplánované kategorie řadím například sousedku lehce ducha mdlého, které se ty děti tak nějak přihodily, ale ta totálně nezvládala už to první.
Dost často si lidi, kteří jdou do víc dětí, dokážou ten život mnohem lépe zorganizovat než mnohá všeřešící prvorodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
31.7.24 19:30

Ono nelze takhle zobecňovat a všechny házet do jednoho pytle. Jsou dvě skupiny velkých rodin. První skupina má více dětí, protože chce velkou rodinu a tam to bývá bez problémů. Druhá skupina má hodně dětí ne z důvodu, že až tak po velké rodině touží, ale z různých jiných, ne úplně dobrých důvodů, tam už to naopak problém bývá a často to ta rodina nějak nezvládá. Nelze ale všechny matky s více dětmi házet do jednoho pytle, některé to naopak nabíjí energií. Mám takovou mámu a urvaná a unavená nikdy nebyla a není ani táta ne, jsou v tomto za jedno a stejného nastavení s takových rodin znám víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 19:43

Psychická a fyzická vyčerpanost k životu patří :nevim: Sluníčkový pohodový život funguje na internetu, ale v reálu bych řekla, že ani ne. Život není lehký a aby člověk něčeho dosáhl, stojí to úsilí :nevim: Mně osobně vadí, jak se snižuje a hlavně tady na emiminu, že někdo něco nezvládá s grácií. Já mám tři děti a ano, jsem někdy unavená, psychicky vyfluslá. Jsem z velké rodiny a velkou rodinou se obklopovat chci, i za cenu nekomfortu Mám blízkého člověka, který se rozhodl nemít děti, žít sám, žije poklidný život, nikam se nehoní, vyhýbá se stresu. Ale třeba mýma očima mu jen život proplouvá mezi prsty. Je mu 50 a v životě si zažil to, co já do 20let. 30 let má každý den stejný, jen se fláká. Kolikrát nestačím žasnout, jakýma blbostma se zabývá, protože nemá na starost nic důležitého. Mě by to třeba nenaplňovalo, potřebuji se v životě posouvat, neustále něco poznávat, učit se něco nového a k tomu člověka nakopává i to špatné - vyčerpání, stres… :nevim:

Každopádně nemám pocit, že je to o počtu dětí, mám okolo sebe lidi, co jsou ko i když nemají děti. Spíš je to o tom, co komu život postaví do cesty. Stačí nemoc, nepohoda v partnerství a život i na několik let ztrpkne

• Citovat
  • Upravit
9038
31.7.24 19:48

Proč třetí nebo čtvrté? Některé jsou vyřízené i ze dvou. Ale taky mi to přijde zvláštní. Mají problém zvládnout i to jedno, tak si pořídí hned po něm další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
31.7.24 20:21

Me přijde že čím víc deti, tim víc to mají matky u zadku…Ze by dobra antidepresiva? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
31.7.24 20:24
@Anonymní píše: Více

Jako bych četla o sobě. Nemám děti. Podle tebe si možná žiju v poklidu a řeším blbosti. Nevěřila bys ale kolik úsilí mě stojí další a další den. Nemám děti, rodinu, partnera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 20:25

Máme tři děti, já si tedy z nich nepripadam taková, jak píšeš :nevim:

Samozřejmě jsem unavená, občas bych se nejradši na vše vykašlala…ale to snad máme všechny, které vychovávame, pracujeme, máme třeba dům…

Naopak, kdybych mohla, mám i čtvrté. Je to o organizaci a výchově..

Ale taky vím o ženě, která má 4 děti a neustále, ale neustále si stěžuje, jak je to těžké…a to podotýkám, že má doma i manžela k ruce a oba nepracují…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.24 20:28

Ja osobne mam 3 deti. 11,9 a pul rok. Nemenila bych. Sveho casu bylo to dost narocne, ale rozhodne jsem se nehroutila a ani jsem nebyla psychicky vyrizena. Jako je fakt, ze obcas vikend bez nich byl fajn a vzdy jsme si ho s polovickou na maximum uzili. 3. Mam proto, protoze jiny partner. Ten prvni nas opustil, kdyz mladsi byl rok. To bych oznacila za narocne obdobi, kdy jsem mozna obcas s vychovou selhala, ale deti jsou uplne normalni a vychovane. Jsem na ne hrozne pysna a strasne moc si vazim toho, ze je mam. Kamaradka ma jedno a ta je vzdy rada, kdyz prijde k nam, ze se ta jeji zabavi a vyhraje s tema nasema. Ona ji vlastne od mala musi nahrazovat sourozence, takze to taky neni uplne idealni. Samozrejme nerodim deti do nepriznive situace, proste bud se na to citim a nebo ne, ja bych si dokazala klidne predstavit i to 4., ale to uz by bylo na autobus. :) ne kazdy, kdo ma 3 deti je vystresovanej a deti jsou spratata. To muze byt klidne i mamca od jednoho ditete. Pravdou je, ze mi opravdu hodne pomaha muj pritel. Je otcem na 100% pro vsechny deti, bez rozdilu. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
17342
31.7.24 20:36
@mamule42 píše: Více

máš sedm dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie