Co je to vůbec láska?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
6.12.18 09:40
@ontar píše:
Láska je také to, kvůli čemu hlavně ženy často rozbijí jinak funkční rodinu…

Není, ženy to často dělají kvůli zamilování, opojení. Stejně jako muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
6.12.18 10:35
@Michelle_M píše:
To je zajímavá otázka. Pro mě je ta pravá, stálá láska v běžných, denních, možná i nepostřehnutelných drobnostech. Že mi muž chce udělat radost, odlehčit mi v povinnostech. Já nepotřebuju, aby mi nosil růže a skládal básně. Největší projev lásky pro mě je, když ho odpoledne v polospánku slyším, jak šeptá dceři - buď tiše, ať nevzbudíš mamku, potřebuje si odpočinout :mrgreen: :srdce: Respekt a úcta - to kdybych necítila, tak končím.

To je zajímavá odpověd a jak teda má vypadat láska k potomkům?
Navazuju otázkou i na tu včerejší debatu o vzorechj v rodině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.12.18 10:37
@Kralikcek píše:
To je zajímavá odpověd a jak teda má vypadat láska k potomkům?
Navazuju otázkou i na tu včerejší debatu o vzorechj v rodině :mrgreen:

Láska k potomkům je úplně jiná, je bezpodmínečná, nesobecká, je silnější než pud sebezáchovy. Pro dítě bych udělala to, co pro nikoho na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12628
6.12.18 11:06
@atominnka píše:
Ahoj všichni

Můj kamarád mi položil otázku - co je to vlastně láska? Nějak ani jeden si to neumíme definovat.
Známe se rok, hodně si pomáháme, spíme spolu, tulíme se, umíme mluvit o všem povahově si sedíme… Venku jsme jen a pouze přátelé. Máme se hodně rádi. I když to asi není úplně láska na to, abychom spolu měli vztah ofiko. Ani jeden nikoho nehledáme a nějak jsme se dostali k tématu vztahy, láska, zamilovanost.

Takže, co je to vlastně Láska? :think:

Láska je, když jsou spolu lidé ještě v 60-let, jsou schopní druhého omývat nebo pomáhat na wc, když druhého chytnou záda,nosí mu léky když je nemocný, jsou si oporou , těší se na sebe i po 50 letech, prostě dvě půlky, ano nejsou na sebe nacvaklí pořád, mají i prostor pro sebe, ale je to tam navždy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12628
6.12.18 11:07
@terien píše:
Láska k potomkům je úplně jiná, je bezpodmínečná, nesobecká, je silnější než pud sebezáchovy. Pro dítě bych udělala to, co pro nikoho na světě.

i kdyby tvé dítě někoho brutál zavraždilo, kdyby bylo psychopat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.12.18 11:13
@lilith1 píše:
@lilith1 píše:

Tak potom co? Pořád ho budu mít ráda, v tom je ta mateřská láska výjimečná. Podívej se na matku Kramneho třeba, a spoustu dalších, taky při svých dětech stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
6.12.18 11:49
@lilith1 píše:

spis bych se zamyslela,co se stalo,ze z meho ditete je brutalni psychopat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
6.12.18 11:52
@mrav píše:
Láska je to, když jeden bez druhého nemůžete žít, když jste rádi, že ten druhý přišel. Když cítíš motýlky v břiše. Těšíš se na každou chvilku, kterou s tím druhým strávíš. Vedete se za ruce zasněženou plání a povídáte si o životě, o tom, co spolu v budoucnu prožijete…

ty woe :roll: trnou mi z toho zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
6.12.18 11:54
@Celina píše:
@atominnka tohle, co prožíváš rozhodně láska není. Vykalkulovaný pohodlný ani ne vztah, bez závazků, bez zodpovědnosti, jen si dáváte to, co vám vyhovuje, nic navíc. Láska je diametrálně něco jiného :mavam:

ty máš taky dost :nevim: každej snad vnímá lasku jinak.nečekaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
6.12.18 11:56

já lasku neumím popsat, je to pocit.a může to být k čemukoliv, nejen k lidem.klidně k dobrýmu jídlu :mrgreen: k věci. jak se v tom moc hnipe, tak to bude něco jinýho, možná předvoj k něčemu většímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122453
6.12.18 12:00
@malá_holka píše:
ty woe :roll: trnou mi z toho zuby.

Nemusíš to číst… Ale až o toho druhého přijdeš, možná budeš mluvit stejně… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
6.12.18 12:49
@mrav píše:
Nemusíš to číst… Ale až o toho druhého přijdeš, možná budeš mluvit stejně… :mavam:

to mi přejes teda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122453
6.12.18 13:05
@malá_holka píše:
to mi přejes teda :roll:

Nikomu nepřeju to, co se stalo nám s dcerou. Chci jenom poukázat na to, že tato tragédie může změnit životní hodnoty, ať se stane komukoli. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.18 13:05
@mrav píše:
Nemusíš to číst… Ale až o toho druhého přijdeš, možná budeš mluvit stejně… :mavam:

Hele mrave ty už by ses měl uklidnit. Můj muž je taky vdovec, o ženu přišel nečekaně a zůstal sám s dítětem, ale to co předvádíš ty teda nedělal ani náznakem a to měli krásné manželství. Měl už bys jít dál. Prosím anonym kvůli muži.

• Citovat
  • Upravit
122453
6.12.18 13:07
@Anonymní píše:
Hele mrave ty už by ses měl uklidnit. Můj muž je taky vdovec, o ženu přišel nečekaně a zůstal sám s dítětem, ale to co předvádíš ty teda nedělal ani náznakem a to měli krásné manželství. Měl už bys jít dál. Prosím anonym kvůli muži.

A ty se taky uklidni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová