Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontar píše:
Láska je také to, kvůli čemu hlavně ženy často rozbijí jinak funkční rodinu…
Není, ženy to často dělají kvůli zamilování, opojení. Stejně jako muži.
@Michelle_M píše:
To je zajímavá otázka. Pro mě je ta pravá, stálá láska v běžných, denních, možná i nepostřehnutelných drobnostech. Že mi muž chce udělat radost, odlehčit mi v povinnostech. Já nepotřebuju, aby mi nosil růže a skládal básně. Největší projev lásky pro mě je, když ho odpoledne v polospánku slyším, jak šeptá dceři - buď tiše, ať nevzbudíš mamku, potřebuje si odpočinout![]()
Respekt a úcta - to kdybych necítila, tak končím.
To je zajímavá odpověd a jak teda má vypadat láska k potomkům?
Navazuju otázkou i na tu včerejší debatu o vzorechj v rodině ![]()
@Kralikcek píše:
To je zajímavá odpověd a jak teda má vypadat láska k potomkům?
Navazuju otázkou i na tu včerejší debatu o vzorechj v rodině
Láska k potomkům je úplně jiná, je bezpodmínečná, nesobecká, je silnější než pud sebezáchovy. Pro dítě bych udělala to, co pro nikoho na světě.
@atominnka píše:
Ahoj všichniMůj kamarád mi položil otázku - co je to vlastně láska? Nějak ani jeden si to neumíme definovat.
Takže, co je to vlastně Láska?
Známe se rok, hodně si pomáháme, spíme spolu, tulíme se, umíme mluvit o všem povahově si sedíme… Venku jsme jen a pouze přátelé. Máme se hodně rádi. I když to asi není úplně láska na to, abychom spolu měli vztah ofiko. Ani jeden nikoho nehledáme a nějak jsme se dostali k tématu vztahy, láska, zamilovanost.
Láska je, když jsou spolu lidé ještě v 60-let, jsou schopní druhého omývat nebo pomáhat na wc, když druhého chytnou záda,nosí mu léky když je nemocný, jsou si oporou , těší se na sebe i po 50 letech, prostě dvě půlky, ano nejsou na sebe nacvaklí pořád, mají i prostor pro sebe, ale je to tam navždy..
@terien píše:
Láska k potomkům je úplně jiná, je bezpodmínečná, nesobecká, je silnější než pud sebezáchovy. Pro dítě bych udělala to, co pro nikoho na světě.
i kdyby tvé dítě někoho brutál zavraždilo, kdyby bylo psychopat?
@lilith1 píše:
@lilith1 píše:
Tak potom co? Pořád ho budu mít ráda, v tom je ta mateřská láska výjimečná. Podívej se na matku Kramneho třeba, a spoustu dalších, taky při svých dětech stojí.
@lilith1 píše:
spis bych se zamyslela,co se stalo,ze z meho ditete je brutalni psychopat… ![]()
@mrav píše:
Láska je to, když jeden bez druhého nemůžete žít, když jste rádi, že ten druhý přišel. Když cítíš motýlky v břiše. Těšíš se na každou chvilku, kterou s tím druhým strávíš. Vedete se za ruce zasněženou plání a povídáte si o životě, o tom, co spolu v budoucnu prožijete…
ty woe
trnou mi z toho zuby.
@Celina píše:
@atominnka tohle, co prožíváš rozhodně láska není. Vykalkulovaný pohodlný ani ne vztah, bez závazků, bez zodpovědnosti, jen si dáváte to, co vám vyhovuje, nic navíc. Láska je diametrálně něco jiného
ty máš taky dost
každej snad vnímá lasku jinak.nečekaně.
já lasku neumím popsat, je to pocit.a může to být k čemukoliv, nejen k lidem.klidně k dobrýmu jídlu
k věci. jak se v tom moc hnipe, tak to bude něco jinýho, možná předvoj k něčemu většímu.
@malá_holka píše:
ty woetrnou mi z toho zuby.
Nemusíš to číst… Ale až o toho druhého přijdeš, možná budeš mluvit stejně… ![]()
@mrav píše:
Nemusíš to číst… Ale až o toho druhého přijdeš, možná budeš mluvit stejně…
to mi přejes teda ![]()
@malá_holka píše:
to mi přejes teda
Nikomu nepřeju to, co se stalo nám s dcerou. Chci jenom poukázat na to, že tato tragédie může změnit životní hodnoty, ať se stane komukoli. ![]()
@mrav píše:
Nemusíš to číst… Ale až o toho druhého přijdeš, možná budeš mluvit stejně…
Hele mrave ty už by ses měl uklidnit. Můj muž je taky vdovec, o ženu přišel nečekaně a zůstal sám s dítětem, ale to co předvádíš ty teda nedělal ani náznakem a to měli krásné manželství. Měl už bys jít dál. Prosím anonym kvůli muži.
@Anonymní píše:
Hele mrave ty už by ses měl uklidnit. Můj muž je taky vdovec, o ženu přišel nečekaně a zůstal sám s dítětem, ale to co předvádíš ty teda nedělal ani náznakem a to měli krásné manželství. Měl už bys jít dál. Prosím anonym kvůli muži.
A ty se taky uklidni…