Co jste dělali bez internetu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80119
5.11.25 10:21
@Capretta píše: Více

A co s tím ušetřeným časem děláš? Vyplacavas ho na internetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.11.25 10:26
@inkakřivák píše: Více

Ty mas dost času na všechno, co chceš? Já teda ne, takže jakkoli ušetřeny čas vítám. Nakupovat do obchodu nechodím skoro vůbec. Nebaví mě to, takže ráda ušetřím čas na něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
148951
5.11.25 10:34

Hodně jsem četla. Čtu hodně pořád. Bez knížky v kabelce, tašce, na nočním stolku, v kuchyni v přihrádce si neumím představit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
5.11.25 10:41

@vokishka Jo zajíc a vajíčka - digihra - tu měli sousedi. My měli potápěče s chobotnicí :-)
Jsme si ji půjčovali.

Tetris byl za nás až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
5.11.25 10:45

Osobně bych dobu bez netu zpět nechtěla a vzpomínkovým optimismem rozhodně netrpím :)

Aby se člověk neunudil, byl pořád venku, nikdo neřešil kde, jak dlouho a co se tam dělalo.
Takže spousta dětských her probíhala u řeky, na střeše nebo někde v křoví, samozřejmě i na hřišti.
Přečetla jsem celou městskou knihovnu včetně všech braků, které bych dnes nedoporučila ani nepříteli.
Informační hodnota některých knih nula.

Dnes si užívám výhody svého milovaného chytrého telefonu.
Nemusím chodit řešit platby do banky, všechno je za pár kliků vyřešené, spousta nákupů online.
Denně Duolingo a Mondly, takže už nemusím do jazykových kursů, z apl. se toho i mnohem víc naučím.

Navigace…pro mě, která je schopna kdekoliv zabloudit, výborná věc :palec:
Výlety…vše se dá naplánovat, dohledat, otvírací doby, památky kolem, jízdní řády, geogle mapy, super.
Netflix, YT, zrušila jsem TV, kde už dávno nic nebylo, dnes nechápu, jak jsem se mohla na některé pořady dřív dívat.
Fotky…vše za chvilku, dřív jsem pravidelně zapomínala vyvolávat filmy, takže z toho nic nebylo.
Komunikace s ostatními jednoduchá a rychlá, nemusí se řešit dopisy nebo chodit do budky.
Ráda sleduju apl. Windy na počasí, taky by mě to chybělo.

Ale samozřejmě platí, že internet je dobrý sluha, ale špatný pán, jako u všeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
5.11.25 10:57

@free333 Za mě ani v té TV nějak nic nedávali. My měli i dlouho černobílou televizi. Pak tedy později přišla barevná a pak Beverly Hills a Manuela (nebo jak se to jmenovalo) na to koukali všichni, protože nic normálního tam stále nebylo a bylo to wau.
Na filmy jsme lovili někoho doma s videem, což u nás nebylo úplně běžné co si pamatuji.
Knihovna souhlas. Měla jsem období kdy jsem četla snad vše, jen abych četla.
Když jsem měla přítele, tak docela opruz běhat neustále do budky a psát si. Navíc to pak věděl každý (malé město).
První mobil si manžel kupoval až se mnou a byla to ohromná úleva. V té době měl 2 řádky na SMS samozřejmě.
První internet jsme zažili až při prvním dítěti a to ještě v kavárně kam manžel chodil na brigádu, protože ho PC vždy bavily. Do té doby tak kniha „Moje miminko“ či jak se to jmenovalo a rady zkušených matek.

Jinak dnešní děti stále chodí ven, i když mají přístup k internetu. Nebo ty naše ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.11.25 11:11

Četla jsem si a poslouchala rádio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
5.11.25 11:19
@vokishka píše: Více

ani Vánoce :andel: přečetla jsem nejdřív celou domácí a pak skoro i obecní knihovnu :mrgreen: tahala jsem z ní desítky knížek, hezké to bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bilyleknin
5.11.25 12:15

Koukala na telku.

• Citovat
  • Upravit
21112
5.11.25 12:25
@Lucy75 píše: Více
:palec:

Domácí několikrát. Díky tomu jsem četl i knížky, které bych si sám v knihovně nevybral. Píseň o Bernadettě například nebo A. J.Cronina. Exuperyho jsem dal snad až na třetí pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33523
5.11.25 12:38
@Eva2610 píše: Více

Souhlas. Pamatuju, jak jsem poprvé, někdy v 98, třesoucí se rukou házela na Vltavě knihy do virtuálního košíku a pak rozechvěle čekala, zda mi něco přijde :) dneska v kamenných obchodech nekoupím už skoro nic kromě potravin a ty taky mnohem méně. Trvanlivé a v akci, jinak už moc ne. Velebím Rohlík.
A když si vzpomenu, jak jsem chodila do banky s papírovými příkazy k úhradě, vystála tam frontu a pak šla zase zpátky do kanceláře, akce na dvě hodiny, dneska pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21112
5.11.25 13:05
@adresa píše: Více

To mi připomnělo, že jsem si koupil haggis v konzervě na Amazonu. musím to konečně vyzkoušet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.11.25 13:06

@KalamityJohn Co tě vedlo zrovna k takovému nákupu? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21112
5.11.25 13:17
@pimpia píše: Více

Chci to ochutnat už dávno, ale na lokálních, skotských hrách je to hned vyprodaný. Tohle mělo dobrý recenze.

https://www.amazon.com/dp/B000F35QQA?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148951
5.11.25 13:18
@adresa píše: Více

Knihy fyzicky kupuju už jen v Luxoru na hlaváku v Praze když čekám na vlak. Jinak knihovna a eshopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí