Co když se mi něco stane?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8874
28.12.20 09:42

@inkakřivák přesně. Šílená sociální skupina. A jo. Věřit se tomu dá. Se podívej na výměnu manželek. Tam jsou celé klany na dávkách, cigaretách a alkoholu. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
28.12.20 09:43
@Villanelle píše:
Netuším, jestli je pro to v CR pravni ramec, ale neslo by nejakym notářskym zapisem urcit diteti porucnika z okruhu blizkych pratel? Pripadne predem vyloucit porucnictvi matky a sestry? Poradila bych se s pravnikem, za klidne spani to podle me stoji.

Lze sepsat přání o ustanovení opatrovníka dítěti a ideálně nechat notářem ověřit svůj podpis. Doporučila bych i vypsat důvody, proč k nejbližším příbuzným ne a proč k zvolené osobě ano.

Soud by k přání rodiče (v tomto případě zesnulé matky) měl u opatrovnického soudu přihlížet. Nebude se jím jednoznačně řídit.

Každopádně, pokud bude znám otec dítěte a bude v RL (ano, teď není, četla jsem), pak nejde tímto přáním obejít jeho rodičovská práva. Dítě bude svěřeno otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.12.20 09:46
@Baba píše:
Porucnik znamena, ze si dite bere do pece? Nebo ze je porucnik, i kdyz bude dite treba v detskem domove?

Poručník se stará o právní záležitosti dítěte, ne o péči o něj. Paradoxně je to většinou někdo jiný než ten, komu připadne do péče, aby nedocházelo k “tunelování” majetku dítěte pečující osobou. Proto mi ty rady tady o stanovení poručníka připadají trochu vedle…

• Citovat
  • Upravit
53518
28.12.20 09:54
@demian píše:
Lze sepsat přání o ustanovení opatrovníka dítěti a ideálně nechat notářem ověřit svůj podpis. Doporučila bych i vypsat důvody, proč k nejbližším příbuzným ne a proč k zvolené osobě ano.

Soud by k přání rodiče (v tomto případě zesnulé matky) měl u opatrovnického soudu přihlížet. Nebude se jím jednoznačně řídit.

Každopádně, pokud bude znám otec dítěte a bude v RL (ano, teď není, četla jsem), pak nejde tímto přáním obejít jeho rodičovská práva. Dítě bude svěřeno otci.

Ta smažka se dodatečně nezapíše. By musela platit a platit. Nemla by na fet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.12.20 09:54
@Janli píše:
Poručník se stará o právní záležitosti dítěte, ne o péči o něj. Paradoxně je to většinou někdo jiný než ten, komu připadne do péče, aby nedocházelo k “tunelování” majetku dítěte pečující osobou. Proto mi ty rady tady o stanovení poručníka připadají trochu vedle…

Sem si myslela, dik :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gulas.medovy
28.12.20 10:18
@Janli píše:
Poručník se stará o právní záležitosti dítěte, ne o péči o něj. Paradoxně je to většinou někdo jiný než ten, komu připadne do péče, aby nedocházelo k “tunelování” majetku dítěte pečující osobou. Proto mi ty rady tady o stanovení poručníka připadají trochu vedle…

V tom máš asi pravdu, protože to byla jediná věc, kterou se mnou matčina sestra řešila u notáře, aby se dědictví po mámě dostalo výhradně ke mně, a ne k otci, ačkoliv jsem s ním sdílela společnou domácnost.

• Citovat
  • Upravit
77379
28.12.20 10:25
@Keyllah píše:
To mělo být asi vtipný, že? :think:

ale nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
28.12.20 10:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
28.12.20 10:31
@Anonymní píše:
@Russet co jsem si jak udělala ty krávo? s tím člověkem jsem žila 9 let, před rokem ztratil práci a dostal se mezi špatné liddi a řešil své problémy drogama. Když jsme se synem s ním, tak je čistý a je to super otec. Jako člověk a partner stojí za prd. A svou rodinu jako matku alkoholičku jsem si snad dobrovolně nevybrala. Takže nevím co jsem si jak udělala. Snad ty máš dokonalej život, že tak soudíš

tak s tou krávou trochu přeháníš. jak už padlo, kdyby byl tak super, není na drogách, dobrý otec a partner na prd? není to trochu protimluv? v drogách jede rok, dítěti jsou dva, v rodném listě není proč? když je tak super otec, ví, co tě trápí? jak se k tomu staví? matka je alkoholička… to je celé? Léčí se, neléčí se? co ta sestra? ty jen konstatuješ, co všechno je problém, asi chceš i uklidnit, že se ti přeci nic zlého stát nemůže, ale co děláš, abys problém vyřešila, případně tomu předešla? proč třeba nemáš nového partnera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
28.12.20 10:32
@Vanda 2 píše:
@Královna Kosmíru :potlesk:

ale :mrgreen: adminy odhalená anonymní žlutá kytka :mrgreen: že se ani nedivím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
28.12.20 10:39

@Keyllah Psala jsem včera už ne jako anonym. Přečti si celý vlákno :* nemusel mě nikdo odhalovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
28.12.20 10:43
@Vanda 2 píše:
@Keyllah Psala jsem včera už ne jako anonym. Přečti si celý vlákno :* nemusel mě nikdo odhalovat :roll:

ale odhalil a hned na první straně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
28.12.20 10:50

@Keyllah Ne ne, já už psala sama ne pod anonymem. No tak jsi spokojená? A k čemu přesně ti to je?:) Víš jméno, nevíš bydliště jen jméno? Co to změní na mých názorech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76084
28.12.20 10:51
@Keyllah píše:
To mělo být asi vtipný, že? :think:

Vždycky se to nepovede… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
28.12.20 10:54
@Vanda 2 píše:
@Keyllah Ne ne, já už psala sama ne pod anonymem. No tak jsi spokojená? A k čemu přesně ti to je?:) Víš jméno, nevíš bydliště jen jméno? Co to změní na mých názorech?

to netuším. Co to změní na tvých názorech když to jednou píšeš jako Vanda a jednou jako anonym? :think: asi jsi pro ten anonym měla nějaký důvod, ne? ;) přece se za svůj názor nestydíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová