Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Crystal87
Bojím se, že by se jí po mě nestýskalo. Pochopitelně doma nemá tolik pozornosti jako u táty.Tam je jediná, doma jsou 3.
tomu rozumím..
děti jsou nevděčný potvory ![]()
Řeknu ti muj příběh, začínalo to uplně stejně…naši se rozešli, mě bylo asi 14 a tatka už měl nějaký čas novou paní, s mámou nijak nežil, jezdil domů jen na víkend a to jen za mnou, každý spal sám…já jsem začala jezdit s tátou k jeho nové přítelkyni, měla dva kluky a všechno bylo super. Chodili jsme do McDonalda, kupovala mi značkový hadry, všechno, co jsem chtěla, dostávala jsem 500 kapesný, měla dlouho vycházky, kouřila jsem s ní na balkoně…když se naši oficiálně rozešli, mamka svolila, at jdu k tátovi do péče…a ejhle, všemu byl konec! oblečení jsem dostala jen když jsem něco potřebovala, musela jsem jíst to co bylo, žádný, že se koupilo, to co jsem měla ráda ( já jsem hodně rozmazlená na jídlo), všechno se dělilo mezi 3 děti, už mě nikdo neupřednostňoval…a já z toho bylo hotová, všechno se to otočilo…nakonec jsme si s tatkovo přítelkyní přestaly uplně rozumět, vadila jsem jí, nebyla jsem dokonalá a ona na mě házela i věci, za který jsem nemohla…byl jsem z toho hodně špatná, začala jsem kouřit trávu, chlastat…hrůza…nakonec jsem v 17 odešla zpátky k mamce a to mě zachránilo, jinak bych asi ted fetovala…
takže, já bych dceru klidně dala do péče ex…ona sama pochopí, kdo to s ní myslel dobře. Možná to bude trvat pár let, ale pochopí…hlavně pokud bude mít její tatínek dítě s novou přítelkyní, to jí skončí úplně vše…
Jinak ted mám skvělý vztah jak s mamkou, tak s tátovo přítelkyní…ani jednu bych nikdy za nikoho nevyměnila ![]()
Přijde mi ještě malá. Asi bych se ale nebránila střídavé pěči, je to takový mezistupeň, dál uvidíte.
A kolik je dceri let? Pokud ji je vice nez dvanact, chlap neni alkoholik nebo neco podobneho a dcera si to sama preje, svolila bych.
Spis si rekni, je nejaky duvod to nedovolit? Dceru bych ujistila, ze ma u nas vzdy dvere otevrene, ze ji mame radi, ale kdyz je to jeji prani muze bydlet u taty.
Příspěvek upraven 07.05.14 v 12:18
On bych svěření do péče soudně, ne po domluvě. Myslím, že bych o ní přišla úplně.
Jinak já a ex jsme od sebe už 4 roky a vše klapalo v pořádku, dokud si nenašel současnou přítelkyně, hrozně mi dceru ovlivnila. Ona sama je bezdětná. Z počátku byl docela klid, je mi jedno s kým ex žije, ale pak jsem měla nejeden výstup s jeho přítelkyní a od té doby to vše začalo s dcerou.
Já bych jí k tátovi poslala. Ale důrazně bych varovala, a to i několikrát, že pak nebudu rozhodně sanovat problémy typu zhoršený prospěch, protože tatínek ji nenutí do učení, zhoršený chování, protože tatínek vše dovolí apod.
Ja bych ji tam dala na zkousku na nejakou dobu s tim ze se soudem bych pockala. At si to vyzkousi ona i tatinek, ty si odpocines a ji mozna jeste dojde ze u tebe je ji lip a pak bude sekat latinu. Zkus treba na pul roku a kdyz se to osvedci, tak pak bych to udelala i uredne…
@Denis11 píše:
Ja bych ji tam dala na zkousku na nejakou dobu s tim ze se soudem bych pockala. At si to vyzkousi ona i tatinek, ty si odpocines a ji mozna jeste dojde ze u tebe je ji lip a pak bude sekat latinu. Zkus treba na pul roku a kdyz se to osvedci, tak pak bych to udelala i uredne…
amen
@Zenyatta
Oba žijeme v jiném městě, musela by i přestoupit na jinou školu. Takže já bych o jejím prospěchu asi moc nevěděla a vše by řešila současná přítelkyně.
Věřím, že by mě z jejího života úplně vystrnadili.
@Anonymní píše:
On bych svěření do péče soudně, ne po domluvě. Myslím, že bych o ní přišla úplně.
Jinak já a ex jsme od sebe už 4 roky a vše klapalo v pořádku, dokud si nenašel současnou přítelkyně, hrozně mi dceru ovlivnila. Ona sama je bezdětná. Z počátku byl docela klid, je mi jedno s kým ex žije, ale pak jsem měla nejeden výstup s jeho přítelkyní a od té doby to vše začalo s dcerou.
soudně bych to zatím nedělala, domluvila bych se s ex, že zatím jen na zkoušku a časem se uvidí co dál. Však ona brzo dostane rozum
Něčí jiného je mít dítě občas a něco jiného, mít ho doma permanentne, učit se s ním do školy a pod. ![]()
@Anonymní píše:
Tak možná ani nemůže děti mít, tak si to kompenzuje vaší dcerou, ale pokud je to jinak, jistě bude co nevidět chtít vlastní dítě, a pak by opravdu tvoje malá splakala nad výdělkem, myslím, že je jěště dost malá na to aby ted adekvátně posoudila situaci, zatni zuby, šupni jednu na zadek a hotovo, však ono ji to přejde, aspon doufám teda.
@ivana-domca
Ale co škola? Nevím, zda by jí vozil denně k nám do města a pak odpoledne zase pro ní. Musela by přestoupit na školu u nich ve městě.
Snažila jsem se mu vysvětlit, že on s jeho přítelkyní to mají jednoduché, nemusí řešit školu, úkoly, učení, kam jde kdy přijde, prostě si jí vezmou na víkend a naplánují nějakou akci, což já nemůžu, ne jen z finanč. důvodů, ale já i přítel jsme neřidiči, takže naplánovat výlet je jediná možnost a to vlak, ale to jí není dost dobré. ![]()
@Anonymní píše:
@Zenyatta
Oba žijeme v jiném městě, musela by i přestoupit na jinou školu. Takže já bych o jejím prospěchu asi moc nevěděla a vše by řešila současná přítelkyně.Věřím, že by mě z jejího života úplně vystrnadili.
Neboj v 8mi letech na tebe uz fakt nezapomene. Naopak si bude pamatovat hlavne to hezky. To je stejny jako u dospelejch. U kazdyho zmetka se kterym jsem kdy chodila, si jak napotvoru pamatuju jen to minimum hezkyho ![]()
@belik
Když jí šoupnu jednu na zadek, tak jim hned volá, že jsem zlá. Zabavit mobil jí nemohu, jelikož ho dostala o nich, takže prý nemám právo jí ho zakazovat.