Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To nevadí, dcera bude vyžadovat stejnou pozornost, pochybuji, ze to mladá macecha ustoji ![]()
@Pizlam píše:
To je ale trochu jina situace. Vetsinou jsou deti za dobre s obema rodici, kdezto tady je jen s tocem. Z toho mi plyne ta obava.
Třeba bude s matkou taky zadobře, když s ní nebude bydlet. Je to hodně těžké, taky by mi to rvalo srdce. Ale nechtěla bych mít doma dítě, které mě neposlouchá, nenávidí a chce být jinde. Já bych jí dala a to proto aby byla spokojená ona.
@Anonymní píše:
S prázdninami je to sice dobrý nápad, ale to nikdo z nich nepozná jaké to je se s ní denně učit do školy, dělat úkoly, kontrolovat zda má vše připravené atd.O prázdniny bude převážně u jeho rodičů, takže pro ní i pro ně leháro.
přesně tak, nejidealnejsi by bylo dát jí tam až od září, aby jste pak měli čas dohnat to, co u otce zanedbali, ale jak to provést to už bohužel nevím ![]()
Zakladatelko, porad ctu „bojim se ze se ji nebude styskat“ „bojim se ze o ni prijdu“ „bojim se ze me odstrihne“…porad myslis na sebe, ale pritom jde hlavne o ni!
@burgundy
Ona ale nebude s nima, bude u jeho rodičů. Takhle to je totiž vždy.
Ex a ona bydlí u jejího nevlastního otce a tam dcera spát nemůže, takže je převážně i u jeho rodičů, tam tedy přespává, abych to napsala přesně.
@geilens píše:
Zakladatelko, porad ctu „bojim se ze se ji nebude styskat“ „bojim se ze o ni prijdu“ „bojim se ze me odstrihne“…porad myslis na sebe, ale pritom jde hlavne o ni!
Takže je špatně, že mi jde o to, že o ní přijdu. Tak to mi nedošlo, že jsem vlastně sobec.
@ivana-domca píše:
taky to ale není ideální, protože tam nebude žádná příprava do školy, což je s dětmi někdy za trest
To je sice pravda ale na druhou stranu bude travit vice casu s jeho pritelkyni, s otcem. A treba se uz nejaky ten mracek na obloze objevi. Vzhledem k tomu, ze slecne pritelkyni je lehce pres dvacet, bezdetna, urcite se chodi rada bavit. To by ovsem dost dobre neslo, kdyz by se museli starat o malou. Netvrdim, ze se za dva mesice holcina vrati domu s prosikem, ale urcite je to jeste reseni, ktere stoji za to vyzkouset.
@Kobliha51 píše:
Třeba bude s matkou taky zadobře, když s ní nebude bydlet. Je to hodně těžké, taky by mi to rvalo srdce. Ale nechtěla bych mít doma dítě, které mě neposlouchá, nenávidí a chce být jinde. Já bych jí dala a to proto aby byla spokojená ona.
Jak rikam, pro me fakt hrozna situace.
@Anonymní píše:
Takže je špatně, že mi jde o to, že o ní přijdu. Tak to mi nedošlo, že jsem vlastně sobec.
proč by jsi o ní měla přijít? Ona pozná, že ani u otce to není ideální. Takhle malému dítěti nevysvetlis co je pro něj dobré. Musí si dát na hubu, pak to pochopí ![]()
@Anonymní píše:
@burgundy
Ona ale nebude s nima, bude u jeho rodičů. Takhle to je totiž vždy.
Ex a ona bydlí u jejího nevlastního otce a tam dcera spát nemůže, takže je převážně i u jeho rodičů, tam tedy přespává, abych to napsala přesně.
Tak to je jiná. To by se mi dceři vysvětlovalo lépe. Tatínek si musí udělat bydlení, aby měla dcera své zázemí a potom se dá jednat. Na to, aby ji někam uklidili, tak to by pro ni dobře nebylo.
@Kobliha51 píše:
Ona a její dva sourozenci…
@burgundy píše:
Hmmm, a kde by potom bydlela, až bys ji svěřila otci?
To už oni nedomýšlí. Kde by vlastně bydlela. Jde jim jen o to, aby jí měli u sebe. Respektive u jeho rodičů.
Nebo nevím, zda by bydleli někdy v podnájmu, až tak daleko jsme se o tom nebavili, jelikož mu pokaždé řeknu, že o tom nechci slyšet.
@Pizlam píše:
To je sice pravda ale na druhou stranu bude travit vice casu s jeho pritelkyni, s otcem. A treba se uz nejaky ten mracek na obloze objevi. Vzhledem k tomu, ze slecne pritelkyni je lehce pres dvacet, bezdetna, urcite se chodi rada bavit. To by ovsem dost dobre neslo, kdyz by se museli starat o malou. Netvrdim, ze se za dva mesice holcina vrati domu s prosikem, ale urcite je to jeste reseni, ktere stoji za to vyzkouset.
ale dcerunka se nevybarvi v tom pravém světle, jestli je opravdu takový lempl jak píše zakladatelka a to je na houby ![]()
Hele, vyhledej poradnu, chce to nastavit pravidla a pevnou ruku, dcera je rozmazlená, v tom věku si neuvědomuje, že vlastně přijde o školu, kamošku podle ktere se opičí, vysvětlila bych ji, že stejně tam nema kde bydlet
šupni ji tam na ty prazdniny..