Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyby byl ex rozumnej, tak holce zmaluje zadel, aby věděla jak se má chovat.
Ty blaho. Hrozna situace
Vsichni, nebo vetsina zde si mysli, ze kdyz ji tam das, casem se vrati. Ano, mozne to je, ale zvaz tu variantu, ze to tam bude fungovat porad. Casem o ni prijdes uplne. Nechci strasit, chapu, ze uz ted jsi z toho na dne. Jen chci aby ses na to podivala ze vsech moznych uhlu, nez se rozhodnes. Jeste jsem asi prehledla, jak dlouho situace trva. Jestli uz delsi dobu, tak holcina postoj nezmeni. Moc ti drzim pesti ![]()
@poppaea píše:
Zabavila bych každý další, otce by to po 20 mobilech třeba přešlo
To ale neni reseni. Otec by to tak urcite nenechal.
@Crystal87 píše:
S ním o tom není řeč.
On jí má za nejhodnější dítě. Zkoušela jsem to 100 x promluvit si, ale nejde to.
@Pizlam
Trvá to už dobrého půl roku.
@Anonymní píše:
Ve škole se chová dobře, ale na věci je hrozný lempl. Neustále něco ztrácí, zapomíná atd. Jenže problém je ten, že věci ztrácí jen ona. Tomu ex nechce věřit, protože u nich se chová prý vzorně.jenže doma je věčně nějaký problém.
Můj přítel se k holkám chová suprově, raději koupí něco jim než sám sobě, ale dceři to je málo, pořád na něj křičí, uráží se, na mě je zlá, odmlouvá a nejvíc co dělá, stačí aby namalovala špatně obrázek a už brečí, nesmí se jí říct křivé slovo nebo že má špatně úkol, to už pak natahuje a začne hodinové brečení a že to dělat už nebude atd.
na rovinu, už dávno měla dostat pořádně na prdel, je pěkně rozmazlena. Sklizite oba jen to, co jste zaseli svým ustupovanim a nevymezenim hranic. Teď to s ní bude sakra těžké a nevím jestli se dá ještě prevychovat ![]()
A co počkat do letních prázdnin, dceru tam měsíc nechat? Však by si na přítelkyni expartnera hned udělala jiný obrázek..ono to člověk vydrží hrát divadýlko o víkendu..a ta nová od ex s nim ma děti? pardo jestli to tu padlo, nedočetla jsem diskuzi
@Anonymní píše:
Ve škole se chová dobře, ale na věci je hrozný lempl. Neustále něco ztrácí, zapomíná atd. Jenže problém je ten, že věci ztrácí jen ona. Tomu ex nechce věřit, protože u nich se chová prý vzorně.jenže doma je věčně nějaký problém.
Můj přítel se k holkám chová suprově, raději koupí něco jim než sám sobě, ale dceři to je málo, pořád na něj křičí, uráží se, na mě je zlá, odmlouvá a nejvíc co dělá, stačí aby namalovala špatně obrázek a už brečí, nesmí se jí říct křivé slovo nebo že má špatně úkol, to už pak natahuje a začne hodinové brečení a že to dělat už nebude atd.
Dej mu ji, když to ona sama chce. Je to zrovna takový rodič, jako jsi ty. Na okolí nekoukej. Jak bude holka dospívat, bude to ještě horší. Otcové tvých dětí taky určitě neřeší dopodrobna, jak jejich děti s tebou žijí. Tak mu ji dej a taky neřeš podrobnosti. Máte jako rodiče stejná práva i stejné povinnosti. Teď ať dochodí ročník a pak ji převeď se všemi právy a povinnostmi na otce. Máš doma ještě dvě děti a mohlo by to sklouznout k tomu, že budeš této dceři nějakým způsobem ulevovat a nadržovat, jen aby k otci netíhla. Mám tohle z rodiny. Táta si dceru koupil, všechno jí dovolil. Holka v dospělosti odešla k matce zpět a už tam zůstala. A mají pěkný vztah. Děti se dají koupit snadno. A ani bych jí nepřála, aby jí u otce bylo zle a aby chtěla zpátky. A´t je jí tam dobře. Když bude velká, třeba ti vyčte, že jsi ji k otci nedala a možná ti i vyčte, že jsi jí k němu dala. Nikdy nevíš, jak to dopadne. Máš doma ještě dvě děti a partnera a nemůžete celá rodina trpět kvůli jedné, když se to dá řešit.
Bohužel když s ex není řeč, nemá to cenu. Holka je rozmazlená, u tatínka je jediná, tka chce být tam.Dej jí tam. Když jí to časem přejde vrátí se, když nepřijde, vyroste z ní nejspíš rozmazlená sobecká káča:( ![]()
@Anonymní píše:
@Crystal87
Je jí 8 let.
twl.. takhle malý dítě? to by na mě zkusila jen jednou - otevřít si hubu nebo tak něco
Jako jo, jestli chceš mít klid, tak ať ex zažádá o svěření do péče a hotovo. Mám stejně starýho kluka a jedinkrát zkusil, že chce k tátovi, protože táta mu vše dovolí a koupí - to byl cajmrsk - né, nedostal po papule, ale bylo mu rázně vysvětleno, jak se věci mají.
od takhle malýho děcka bych si nenechala diktovat ani omylem. Kdyby to byl 15cti letý puboš, tak neřeknu, ovšem toto…
Příspěvek upraven 07.05.14 v 12:58
@ivana-domca
Vím, že je to i naše chyba:oops:
@burgundy
Je bezdětná, asi 23 let, možná 24. ![]()
@Pizlam píše:
Ty blaho. Hrozna situaceVsichni, nebo vetsina zde si mysli, ze kdyz ji tam das, casem se vrati. Ano, mozne to je, ale zvaz tu variantu, ze to tam bude fungovat porad. Casem o ni prijdes uplne. Nechci strasit, chapu, ze uz ted jsi z toho na dne. Jen chci aby ses na to podivala ze vsech moznych uhlu, nez se rozhodnes. Jeste jsem asi prehledla, jak dlouho situace trva. Jestli uz delsi dobu, tak holcina postoj nezmeni. Moc ti drzim pesti
Tátům nikdo neříká, že o dítě přijdou, když hop nechají u exmanželky. Ani matka o dceru přijít nemusí. Zrovna tak, jako otec. Mají stejná práva i povinnosti.
Ja nevim. Pisete at ji tam da. Vam by z toho srdce nepuklo? Pro me by to byla situace velmi bolestiva..
@Crystal87 píše:
souhlasím ![]()
@burgundy
Je bezdětná, asi 23 let, možná 24.
Hele, ja bych s tim ještě počkala, ta partnerka se evidentně che předvest před nim, jakože je super
Schvalně tam holku nech na 2 měsíce, dcera musí poznat i tu stranku, kdyz je macecha nastvana ![]()
@Pizlam píše:
Ja nevim. Pisete at ji tam da. Vam by z toho srdce nepuklo? Pro me by to byla situace velmi bolestiva..
já cekám kdy mi tohle provede nejstarší syn (11 let) A že to udělá, protože já to udělala taky asi v 15ti letech a jak jsem se pak ještě ráda vracela zpátky
Ale ani u táty ani u mámy nebyly dobré podminky, jen na jedné straně byly o něco lepší. Musela jsem si dát na držku, abych to v těch letech pochopila ![]()