Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Udělala jsem to jednou a už víc ne, jemu a jeho rodičům to nevysvětlím, že já jsem rodič. Prostě oni ten mobil koupili, takže ho bude používat.Na mém slově nezáleží.
nemůžeš jí zakázat kontakt s otcem, to by jsi potom byla úplně ta nejhorší. Tudy cesta opravdu nevede.
Měla jsem podobnou žákyni…ta cvičila se svoji matkou až hrůza a sama matka to přiznala…jak nebylo po jejím, byla to s ní katastrofa…v 9 letech měla hlášky typu: mně je to jedno! klidně! dělěj si co chceš!…no napřesdržku fakt…matka ji zkoušela zakazovat, proliskat, pozitivně motivovat…vždy to vydrželo chvilku
pomohlo, že si matka našla nového přítele, který se dětem intenzivně věnoval…pak se ale rozešli a vše při starém..jak je to teď, neví,, jsem na MD
co ped.psy poradna? neporadili by? co na to učitelka? jak se holka jeví ve škole?
@ivana-domca píše:
jo a otec půjde a koupí jiný, tudy cesta nevede, to znám od nás
Zabavila bych každý další, otce by to po 20 mobilech třeba přešlo ![]()
@Anonymní píše:
Udělala jsem to jednou a už víc ne, jemu a jeho rodičům to nevysvětlím, že já jsem rodič. Prostě oni ten mobil koupili, takže ho bude používat.Na mém slově nezáleží.
Tak at si ho pouziva u nich, kdyz to chteji takto. ![]()
Na tvem slove zalezi. A nevim, jestli je vhodne a vychovne ve vsem ustupovat, jak exovi tak dceri. Chtelo by to vymyslet neco mezi…
ale nemam tu zkusenost…
@Anonymní píše:
To už udělali a za 3 dny ho rozbila. Nekřičela jsem na ní, nebyl to dárek ode mě, řekla jsem ať to tátovi vysvětli sama. Jenže místo napomenutí bylo pohlazení na hlavě od jeho přítelkyně, s tím že má smůlu, že dostane zpět starý a má být víc opatrná. Tohle dle mého není správná výchova. Asi mám jiné myšlení.
tak křikem by sis opravdu nepomohla. Náhodou je dobře, že nešli a nekoupili nový, prostě dostala zpátky ten starý a má smolika.
Na 8letou docela záhul, čekala jsem že se jedná o puberťačku…ale k tématu, pokud si to dcera přeje a tvůj bejvalej je slušný člověk dala bysch mu jí do péče toď můj názor ![]()
@poppaea píše:
Zabavila bych každý další, otce by to po 20 mobilech třeba přešlo
a otec by běžel na soud a socialku, tam by nahlásil, že matka zakazuje dceři kontakt s otcem a že dcera chce být u otce a je vymalovano ![]()
@valina1 píše:
@BellinkaXa čemu tím pomůže?
Vymezi hranice?
Nevim, proc by 8mi lete decko melo mit mobil prirostly k ruce. Kdyz uz, tak treba vecer na chvili, at si potelefonuje s tatou, ale jinak k cemu?
@Anonymní píše:
@ivana-domca Škola je daleko 15 km. Asi by jí tady nechali dochodit tento školní rok, ale myslím, že od dalšího by jí přihlásili u nich.
ja bych to dovolila, ale zatim bez soudu jak se to osvedci, at je u nich ale skola normalne u vas, 15 km neni nic.
Ale lehky to nemas, to je jasny. Nicmene souhlasim s nazorem aby dvera poznala, ze ruzove je to s papinkem a tetickou jen do chvile nez prijdou kazdodenni povinnosti ![]()
Já bych se bála, že přítelkyni bude naprosto jedno, jestli má jedničky nebo 4, proto aby měli klid, nebudou vyžadovat třeba pomoc doma a pak tam bude jedináček, takže najednou nebude se muset o nic dělit… u nich bude doma klid, protože už nad ní nebude stát dráb a říkat ji, co musí a nesmí dělat.
Btw. mobil bych zabavila - když mám děti a udělají průšvih, zabavuju počítač, mobil… a dělala bych to i v případě rozvodu
Ve škole se chová dobře, ale na věci je hrozný lempl. Neustále něco ztrácí, zapomíná atd. Jenže problém je ten, že věci ztrácí jen ona. Tomu ex nechce věřit, protože u nich se chová prý vzorně.
jenže doma je věčně nějaký problém.
Můj přítel se k holkám chová suprově, raději koupí něco jim než sám sobě, ale dceři to je málo, pořád na něj křičí, uráží se, na mě je zlá, odmlouvá a nejvíc co dělá, stačí aby namalovala špatně obrázek a už brečí, nesmí se jí říct křivé slovo nebo že má špatně úkol, to už pak natahuje a začne hodinové brečení a že to dělat už nebude atd. ![]()
Ježiš já bych řekla co je ale nebudu sprostá:D
Fakt dej jí k tatínkovi, tam uvidím jak ona tak tatínek s přítelkyní, že jen o víkendech a zábavě to není. A pak až si pořídí miminko, tak ona ostrouhá a bdue koukat…pak se ještě s prosíkem vrátí.
Ale teda nic proti ale v 8 letech by mě zajímalo, kde přišla k takovýmu chování ![]()
Jasně že se u něj chová vzorně, když je tam jedináček a veškerá pozornost je u ní, neučí se tam, nemá tam povinnosti, takže nemá ani čas něco ztrácet a zapomínat ![]()
asi bych si s ní vážně promluvila, že stejné povinnosti budou i u otce ![]()
jinak pěkně vám holka šlape po hlavách, chce to si nějak vytyčit hranice, zkusit metodu cukru a biče, chválit, motivovat nebo..nevím…
@Anonymní píše:
Ve škole se chová dobře, ale na věci je hrozný lempl. Neustále něco ztrácí, zapomíná atd. Jenže problém je ten, že věci ztrácí jen ona. Tomu ex nechce věřit, protože u nich se chová prý vzorně.jenže doma je věčně nějaký problém.
Můj přítel se k holkám chová suprově, raději koupí něco jim než sám sobě, ale dceři to je málo, pořád na něj křičí, uráží se, na mě je zlá, odmlouvá a nejvíc co dělá, stačí aby namalovala špatně obrázek a už brečí, nesmí se jí říct křivé slovo nebo že má špatně úkol, to už pak natahuje a začne hodinové brečení a že to dělat už nebude atd.
@Crystal87
To já sama nevím.
Nikdy s ní problém nebyl, ba naopak, ona byla vždy vzorná. Je to opravdu pod té doby co má ex současnou přítelkyni. A ještě taky její kamarádka. Ta zametá prý s mámou přesně jako ona se mnou, zkoušela jsem jí kamarádku zakazovat, ale bylo to prd platné. Jsou to spolužačky a ještě chodí na stejný kroužek. Kroužek jí platí táta, takže ten jí taky zakázat nemohu, ani když něco provede. Protože to je potom od ex a jeho rodiny oheň na střeše.
Kdyby byl ex rozumnej, tak holce zmaluje zadel, aby věděla jak se má chovat.