Co nechat doma k jídlu?

Anonymní
5.6.20 00:08

Co nechat doma k jidlu?

Ahoj, pristi tyden nastupuji do nemocnice, minimalne si tam tyden polezim, dnes jsem resila jak to udelat s jidlem, manzel nezvladne ani vajicka, jednou zkousel rizky a udelal z panve uhelnou panev, a rekl ze si dojedou vecer do fast foodu, deti nadsene, ale ja ne, nereknu obcas burger ale kazdy den to jsem proti, tak zkouseli pizzu, ty jsem ochotna dve koupit ale zase mam strach o troubu :D na obedy jsem dohodla ze bude brat tady od jedne pani v duchodu, ale nevim co ty vecere( nesni zbytek od obeda a jsou to zrouti tak zbyde maximalne priloha).. jsou zvykli na teple takze chleba s maslem neprojde u nikoho. Manzel zvladne mozna tak testoviny a tu omacku ve skle, furt si rikam ze kdyz necham zitne tak lepsi nez fast food, a mozna nejake zeleninove polevky do sklenicek zamrazit :nevim: masove parky. Prosit pani jeste o lehci veceri manzel zatrhl, stydi se, ze je takovy patla.. dovazi k nam akorat kebabarna a zase brat ctyti vecere z restaurace je plytvani..tak jak jste resily kdyz jste musely na nejaky cas pryc?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45689
5.6.20 00:18

Kdyz nic neumi, tak holt vecere studene. Projde neprojde. Tyden to vydrzi v mimoradne situaci. Vubec bych se tim nezalamovala, teply obed staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
5.6.20 00:39

Ty buď hlavně v klidu, chlap si holt nějak poradí. Týden o studených večeřích vydrží. Hlady neumřou. A teda na to, že chlap sám vařit neumí je pěkně rozcapený. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
5.6.20 00:45

Nákup do lednice salámy a sýry, nějakou dobrot a oni si poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 00:48

@Ebixa no ale deti to nesnedi, ti jak nemaji neco tepleho tak ne a ne, chlapa bych neresila ale deti ano.

• Citovat
  • Upravit
40
5.6.20 00:56

Nevím, co řešíš. Paní (důchodkyně) je ochotna ti pomoci, tak to ber. Děti budou v najezene a v klidu a ani ty se tím pádem nebudeš v nemocnici nervovat. Obecně je známo, ze většina chlapů vařit neumí, tak snad ten tvůj přežije, ze není výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
5.6.20 01:03

Aha… No tak jedině ještě obědy třeba z hospody jako druhé jídlo? Nebo manželovi dej rychlokurz vaření :lol: a nebo mě napadlo, že v Lidlu myslím, mají hotovky na ohrati a i polevky… Ty docela jdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
5.6.20 01:21

Oni si už nějak poradí. Budou muset :mrgreen: ale podle mě si stejně něco objednají nebo si někam zajedou a pro tvůj klid ti to ani neřeknou. Tak to funguje u nás. Akorát že přítel občas zapomene vyhodit krabici od pizzi 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.6.20 01:55
@Anonymní píše:
Ahoj, pristi tyden nastupuji do nemocnice, minimalne si tam tyden polezim, dnes jsem resila jak to udelat s jidlem, manzel nezvladne ani vajicka, jednou zkousel rizky a udelal z panve uhelnou panev, a rekl ze si dojedou vecer do fast foodu, deti nadsene, ale ja ne, nereknu obcas burger ale kazdy den to jsem proti, tak zkouseli pizzu, ty jsem ochotna dve koupit ale zase mam strach o troubu :D na obedy jsem dohodla ze bude brat tady od jedne pani v duchodu, ale nevim co ty vecere( nesni zbytek od obeda a jsou to zrouti tak zbyde maximalne priloha).. jsou zvykli na teple takze chleba s maslem neprojde u nikoho. Manzel zvladne mozna tak testoviny a tu omacku ve skle, furt si rikam ze kdyz necham zitne tak lepsi nez fast food, a mozna nejake zeleninove polevky do sklenicek zamrazit :nevim: masove parky. Prosit pani jeste o lehci veceri manzel zatrhl, stydi se, ze je takovy patla.. dovazi k nam akorat kebabarna a zase brat ctyti vecere z restaurace je plytvani..tak jak jste resily kdyz jste musely na nejaky cas pryc?

Uvařila bych do krabiček. Mikrovlnku snad ovládá. Nebo naučila vařit dítě. Poprosila babičku nebo kamarádku. Ale pokud jsou teplé obědy a děti jedí, není nutné vyvařovat i teple večeře celý týden :nevim:

Sama takového neumětela nemám, tak se s klidem mohu na týden odebrat z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17104
5.6.20 02:36

A co si brát od paní jídlo jako k večeři a obědy ze školní jídelny - jak jsou děti staré, ve škole u vás nevari teď? Někde jo, někde ne, u mladyho teda dikybohu obědy decka mají, teplá večeře je, když je na to čas nebo omáčka od oběda s jinou přílohou třeba. I ta pizza je oblíbená, ale manžel teda zvládne uvařit leccos. Těstoviny a vajíčka jsou u nás taky top teda, to 2. dělá k snídani hlavně o víkendu. Když má čas, vrha se i na náročnější akce, hlavně polivky, guláše.

Strčit do trouby hranolky a třeba rybí prsty, kur. nugety, stripsy predsmazeny by nezvládl? Co můžu, dělám radši v troubě než na pánvi, i tak se to ale musí hlídat no, ne se zapomenout u PC :mrgreen: Což už se stalo i mně, teda :lol:

Ještě jsou docela jedlý některý pytlikový jídla - guláše, těstoviny, vozíme to na výlety a cundry - kuře na paprice, na smetaně, guláš, svíčková, dají se koupit solidní bez E, podle návodu by to snad v hrnci zamíchat zvládl, jako zpestření to děti milujou, už jen proto, že se vaří na polnim vařiči :mrgreen: Jinak různé zdravé jídelny taky mají polední menu a nebývá to až tak drahý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
5.6.20 03:11

Jo, s tátou to bylo podobný - ldyz nás mamka nechala samotné doma s nim, tak to jídlo nebyla moc sláva, ale snažil se :D ale často pizza, párky s kečupem a chlebem, vajíčka, pak takové ty hamburgery, jak se jen ohřejí v mikrovlnce a nějaké další hotové jidla, co stačilo ohřát v troubě, například hranolky, rybí prsty/smažený sýr nebo nějaké nugety nebo kuřecí křidélka, někdy nás vzal do fast foodu nebo něco objednal…ale ty věci do trouby, to by snad manžel zvládl, ne? To stačí jen pohlídat, nemusí nic moc s tím dělat :D kdyžtak at hlídají děti a jdou tátovi říct, až bude čas to zkontrolovat a pripadne vyndat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
5.6.20 03:13

Manžel by to určitě s trochou snahy zvládnul… Přijde mi to z jeho strany jako výmluva, ať si to natrénuje. Připálení jídla není o neschopnosti vařit, ale o nepozornosti a lenosti - kdo nevydrží pár minut stát u plotny a míchat? :roll: S troubou problém snad ani být nemůže - prostě nastaví časovač. Děti sis taky dost rozmazlila na ty teplé večeře - jako proč by nemohli občas dostat třeba lučinu se zeleninou nebo jogurt? :lol: Myslím, že kdybys je v tom nechala být, možná by tě překvapilo, jak si nakonec poradili. :D A jinak si teda tak trochu myslím, že to stejně skončí tím fastfoodem (případně zmrzlinou), když jsou takhle zpohodlnělí a rozmlsaní - a jídlo od té paní skončí v koši. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.6.20 04:49
@Anonymní píše:
@Ebixa no ale deti to nesnedi, ti jak nemaji neco tepleho tak ne a ne, chlapa bych neresila ale deti ano.

Kolik je detem? Tak at si neco uvari ony. Nakorenit stehna nebo cele kure smesi a, stecit pidlute di trouby zvkadne i skolkove dite, k tomu uvarit brambory.

Jaky si to udelas, takovy to mas. Manzel by, se mel prestat vymlouvat, ze neci nejde, neumi. Chce to jen chtit se naucit. A ty mu orestan otloukat o hlavu jeden nepovedeny kucharsky pokzs. Chybama se clovek uci.

A ty po navratu z nemocnice zapracuj na tom, at je zbytek rodiny do zivota pouzitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
5.6.20 05:40
@Anonymní píše:
@Ebixa no ale deti to nesnedi, ti jak nemaji neco tepleho tak ne a ne, chlapa bych neresila ale deti ano.

No, tak budou vecer o hladu, no. Ony za tyden neumrou… A parkrat dojedou do toho fastfoodu, na to se taky neumírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
5.6.20 05:54

Bych je hnala. Prý nesnedí k večeři nic studeného, vyžadují teplou veceri 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie