Co nosit do kanceláře za boty, ponožky, oblečení?

3352
24.9.16 14:34

co nosit do kanceláře za boty, ponožky, oblečení?

Ahojte,

co nosíte do kanceláře za boty, ponožky, a to za prvé - natékají mi kotníky a částečně prsty, chtěla bych něco pohodlného a zároveň, aby to vypadalo. Ponožky ze silonu nesnáším, mám pocit, že mne koušou, svědí, navíc nohy mi pak páchnou děsně. Kalhoty a halenku tím snad nic nezkazím, ale mám pocit, že je to na jedno prdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6160
24.9.16 14:41

Koupila jsem si takové ty korkové papuče u Bati a v kanceláři, pokud dojdu na boso (teď v létě) si vždy nandám na nohy normální bílé ponožky. Šaty a sukně nenosím, nemám je ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
24.9.16 14:42

Nejlepší oblečení do kanceláře třeba má na e shopu Orsay. Moc ráda tam nakupuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
24.9.16 15:30

@klárka14 Zalezi jake jsou u vad zvyklosti, treba u nas zadny dress code neni, takze pres leto nosim sortovni sandaly bud naboso nebo se sportovnima omozkama, jinak tenisky, nizke trekovky… plus v kanclu mam takove ty zdravotni pantofle a kdyz je mi horko, tak se prezuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
24.9.16 15:49

Lodičky na podpatku se také dají sehnat pohodlné - zkus Tamaris. A do nich tzv. ťapky. V kanceláři zima nebývá, takže se to tak dá praktikovat bez problémů. I na přezutí na zimu mám v kanceláři lodičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
24.9.16 17:44

Moje kancelářská obuv jsou lodičky na milion způsobů. Zatím nejúžasnější, které mám jsou Högl. Byly nekřesťansky drahé, ale nohy jsou v nich jak v bačkorách. Jinak já nosím buď kalhoty a halenky, sukně, topy, šaty. Podle nálady a počasí a také podle toho, zda mám jednání nebo jsem pouze v kanceláři. Pro nenadálé případy mám formálnější oblečení stabilně i ve skříni. No a samozřejmě do lodiček silonové ponožky nebo punčochy (ty k sukním a šatům zásadně, pokud není v kanceláři v létě 30°- to tam chodím i bosá/bez bot…), dá se to nahradit ťapkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
24.9.16 18:31
@Caitlyn píše:
Nejlepší oblečení do kanceláře třeba má na e shopu Orsay. Moc ráda tam nakupuji.

Mohla bych se, prosím, zeptat (omlouvám se, že mimo téma diskuse)… Zrovna se chystám objednat si v Orsay zimní prošívaný kabát a váhám mezi dvěma velikostmi. Nevíte, jestli berou v úvahu, že kabát by měl být o něco volnější než třeba triko? Mám tam normálně 40, ale koukala jsem, že dle velikostní tabulky jsem přes boky mírně za touto velikostí (2 cm), tak aby mi nebyl těsný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
24.9.16 18:50

@pukacu já bych se e-shopu bála. Mám v tomto obchodě běžně oblečení v rozmezí 34 - 38 v závislosti na střihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
24.9.16 19:14
@pukacu píše:
Mohla bych se, prosím, zeptat (omlouvám se, že mimo téma diskuse)… Zrovna se chystám objednat si v Orsay zimní prošívaný kabát a váhám mezi dvěma velikostmi. Nevíte, jestli berou v úvahu, že kabát by měl být o něco volnější než třeba triko? Mám tam normálně 40, ale koukala jsem, že dle velikostní tabulky jsem přes boky mírně za touto velikostí (2 cm), tak aby mi nebyl těsný…

Jejda, tak to nevím. U kalhot mají podle mě větší velikosti než je uvedeno na štítku, resp. kalhoty se hodně vytahají, takže ty kupuji tak o jedno číslo menší.
U toho kabátu nevím, možná bych objednala obě velikosti a pak to když tak vrátila. Jestli máte poblíž kamennou prodejnu, tak můžete vrátit na prodejně. Peníze vrací zpět na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
24.9.16 20:50

Kup si kompresní punčocháče, dělají dneska pěkné a nohy budou v pohodě. Já bych se ale zaměřila na to, proč ti otíkají a ne jak to zamaskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
25.9.16 12:23

Do práce nosím většinou kalhoty z Orsay (business look) a k tomu různé topy, košile nebo svetříky. A z bot mám ráda lodičky nebo balerínky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
27.9.16 19:06

Silonové ponožky taky nesnáším. Poradit moc neumím, ale ráda se něco v tomto vlákně dozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
7.10.16 22:34

Záleží v jaký kanceláři děláš. Máte nastavený dress-code? Vídáš se s klienty? Jak chodí oblékané ostatní kolegyně?

Dělala jsem v kanclu, kde jsme měli opravdu přísný dress code (žádná tílka nebo holé ramena, boty nejlépe na podpatku, business look every day prostě). Takový peklo už bych nechtěla :D Ale zase jsem se díky tomu naučila nosit hezké blůzky, halenky atd.

Teď dělám v kanclu, kde když si vezmu košili, jsem za exota (IT firma). Jinak k tvému dotazu- ve všech jobech jsem si dala do skříně náhradní oblečení - boty kecky, boty lodičky, univerzální džíny, normální triko a halenku. Nikdy nevíš, kdy se pobryndáš kávou nebo nečekaně budeš mít jednání. Pokud ti otékají nohy, vůbec bych se nerozpakovala si vzít zdravotní pohodlnou obuv. Nejradši po firmě běhám bosky nebo v žabkách, ale chápu, že ne každý má tuto možnost :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.10.16 22:47

Boty Geox - dychaji, takze v nich fakt nohy nesmrdí a jinak zalezi jaky mate dress code. My prisny, takze silonky i v lete (pri klimatizaci zadny problem), zadna odhalena ramena, velke vystrihy a sukne nad kolena…ani zadne dziny, botasky a tricka pri casual Friday :roll:

• Citovat
  • Upravit
524
7.10.16 22:53

@Hanka1 Přesně co popisuješ, jsme měli taky. Ta ženská má alespoň ještě trochu na výběr. Vždycky jsem litovala kolegy, který v kvádru pak trpěli cestou domů. Šílenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová