Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25141
6.2.17 11:25

Jo a já sama teda hranolky a smažák a podobné blafy nejím, ale chlap si to dává (nebo jeho rodiče, ti jedině to :roll:, chodíme s nima do restarace často). Tak děcka ví, že dostanou třeba pár hranolek od taťky, ale sní i to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.2.17 11:25

Tak dokud si malej moc nevymýšlel, tak jsem objednávala většinou svíčkovou. Za prvé ji měl rád, za druhé se do toho nedá nasypat moc „bordelu“, za třetí na zelenině, masu a troše smetany nevidím nic špatného už pro hodně malé dítě.
Teď, když si vybírá, tak chce občas maso a knedlík (takže svíčková, rajská) a nebo obligátní řízek a hranolky. Vzhledem k tomu, že po hospodách nechodíme dvakrát do týdne, tak s tím problém nemám (jen většinou hranolky objednávám poloviční). A vždy mu beru nějaký zeleninový salát.
A k pití nechávám ředit džus s vodou. A MUSÍÍÍÍÍÍ být brčko, samozřejmě :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
6.2.17 11:26

Vetsinou polevku, nebo kdyz maji tak omacku traba s ryzi. O vikendu meli kure na paprice s ryzi, nechala jsem jim to rozdelit napul. Maji 2 a 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
6.2.17 11:27

Jak pisete, ze je to jednou za cas, tak to neresite, no ja to taky nijak neresila, vsak at si vyberou a uzijou. Ale ted jsme tyden na horach a aby mely tyden kureci rizek?! :nevim:
Nebo jak nekdy clovek cte diskuze, ze by lidi na tom nechteli byt financne tak, aby na vylete nemohli s deckem do restaurace, ze je jim lito tech deti, co musi jist lepenak. A co jako kdyz na ty vylety jezdite kazdy vikend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
6.2.17 11:29

@Mar__tanka1983 Taky u nás vládne džus s vodou a to hruškový. Piju to i já a děcka to mají rádi. Nejstarší by mi stejně Fandu nebo Colu nevypila a prostřední to nevidí, tak nemůruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.2.17 11:29

Jinak teď mě synek pobavil, byli jsme na číně formou bufetu (sushi i čínská jídla „kungpao & spol“) a to byl nadšenej, že si může nabrat co chce. Takže směsi ho samozřejmě neuchvátily (a ty bych mu ani moc dávat nechtěla…), sushi odmítá ochutnat :roll:, ale když dostal rozdělený dětský „tác“, kam si dal jednu kupičku rýže, jednu nudlí, kus řízku a tři druhy zeleninových a ovocných salátů, tak byl v sedmém nebi :D
A chodil si to přidávat po lžících :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
6.2.17 11:31
@ngauruhoe píše:
Jak pisete, ze je to jednou za cas, tak to neresite, no ja to taky nijak neresila, vsak at si vyberou a uzijou. Ale ted jsme tyden na horach a aby mely tyden kureci rizek?! :nevim:
Nebo jak nekdy clovek cte diskuze, ze by lidi na tom nechteli byt financne tak, aby na vylete nemohli s deckem do restaurace, ze je jim lito tech deti, co musi jist lepenak. A co jako kdyz na ty vylety jezdite kazdy vikend?

Když na ty výlety jezdíme každý víkend - jako že v létě téměř ano - tak to střídáme. Někdy si dáme jídlo v restauraci, jindy si bereme z domova větší svačinu, v bufetu si koupíme zmrzlinu a doma si dáme večeři uvařenou třeba den předem. Rozhodně neobědváme každý víkend po restauracích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.2.17 11:32
@ngauruhoe píše:

my když jsme někde na týden tak chodíme na meníčka a to jsou většinou klasické jídla klidně i čočka, pokud jdeme příležitostně do restaurace tak si objednáme cokoliv chceme… a na výlety může člověk jezdit každý víkend a nechodit do restaurace, buď jedeme dopoledne nebo odpoledne

• Citovat
  • Upravit
4315
6.2.17 11:32

Máme nežravou tříletou, takže je to docela jednoduché. Speciálně pro ní neobjednáváme nic :mrgreen: Jídlo si objednáme my s manželem a dcera zobe od nás. Kdyby dostala svojí porci, 100% by to nesnědla a byl by úspěch, kdyby snědla alespoň trochu. Má ráda těstoviny a pizzu, takže chodíme do italský restaurací. V klasické jsme ještě nebyli. Řízek nejí, takže tam bych jí asi objednala nějakou polévku a zbytek by zase jedla od nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.2.17 11:35

@ngauruhoe co je lepenak?
Jinak jo, kdybysme jezdili opravdu každý víkend a každý víkend jedli v restauracích, tak bych to řešila víc.
Takže když bych řešila, co z běžného restauračního menu dát dítěti (v mém případě pětiletému), tak bych vynechala jídla ostrá a takové ty směsi ala katův šleh, kam se schová kde co. Také bych byla opatrná s polévkami - protože v mnoha hospodách ještě pořád vaří polívky s tunou masoxu a jiných sypkých ochucovadel - a to bych mu teda radši sala třeba výpečky se špenátem než nějakou chemickou laborku s třema kouskama zeleniny :lol:

A jinak, co se týče výletů, tak to střídáme, občas restaurace, občas párek v rohlíku, občas svačina z domova, občas pizza…nejsem zase nějakej výživovej blázen. A jak bylo psáno, pokud bych jela někam na týden, kde budeme jíst pravidelně dvakrát denně někde v hotelové restauraci, tak tam bych se zajímala, jestli mají výběr z jídel přijatelných pro děti už dopředu - při objednávání zájezdu například.

Příspěvek upraven 06.02.17 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238

@ngauruhoe nejspíš to, na co maji chuť. Nebudu je nutit jíst něco, co nechtějí. I nezdrava strava jim pro jednou neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
@Fima píše:
Mám děti 5,5 a 3,5 roku a pokaždé je to řízek. Přeci jen už mají svůj vlastní názor na věc, už neobjednávám já, ale oni a do restaurací taky každý týden nechodíme, doma jíme spíš zdravě, takže to zkrátka nehrotím a neřeším. Na pití chtějí džus.

Taky, teď jsme byli na víkend na horách a měli 3 dny po sobě řízek. No já bych si to nedala, já řízek nemusím, taky ho moc často nedělám, tak jim to jednou za čas dopřeju. A limču k tomu. Jinak v létě jsme si dávali i hotovky, třeba knedlíky a svíčkovou nebo tak něco. Tady ani moc výběr nebyl. Jednou za čas jim to břicho nerozpáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
6.2.17 11:36

To, co nám, jednu porci dohromady. POkud nemají nějakou speciální dietu, dovolenou přežijí. POkud budete do restaurace chodit denně, pravděpodobně jim koncem pobytu už povolí morálka a budou zlobit.

edit, ne to, co nám, ale to co chtějí - je pak docela slušná šance, že to opravdu snědí.

Příspěvek upraven 06.02.17 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
6.2.17 11:38

@Mar__tanka1983 Předpokládám, že slepené chleby s nějakým sýrem a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.2.17 11:38
@ngauruhoe píše:

neříkej, že v té restauraci nemají víc jídel než kuřecí řízek… zatím jsme všude narazili na výběr z normálních jídel… i když jezdíme téměř každý týden někam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová