Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1537
6.2.17 18:29

Svíčkovou, rajskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.2.17 18:37
@Regina Hero píše:
na smažených věcech není co zkazit? Někdy stačí ten přepálený olej… já bych si teda smažené dala spíš doma, kde mám jistotu, že to udělám na čerstvém oleji, nepřepáleném a nebude to žádný zmrazený polotovar… ;)

Tak na tom hodit sýr/řízek do friťáku není nic složitýho. Zatímco různý masa, těstoviny, dost často přesolí, maso je tvrdé atd.

• Citovat
  • Upravit
43031
7.2.17 08:12
@Anonymní píše:
Pracuji v restauracích celý život, teď mám jednu svou tak si dovolím jen tak pro zajímavost uvést vzorek co jsem pochytila za svůj profesní život ohledně dětských jídel.
Bohužel ještě musím říct že za posledních dvacet let se toho změnilo jen opravdu málo a vedou pořád stejná jídla.
Je několik druhů rodičů.
  1. Je jim to jedno, dítě má hlad tak ať jej zažene a hlavně ať to není drahý.

V této kategorii vede smaženej sýr, hranolky a kečup, občas mívají i tito rodiče záchvěvy zdravých myšlenek a místo hranolek objednají brambory. Dále řízek a hranolky, špagety, ale bez omáčky jen s kečupem a strouhaný eidam, protože parmezán dítěti nechutná- rozuměj je drahý. Na pití děcka dostanou 2dl Kofoly na půl se dvěma brčky. Toto je největší skupina hostů.

hele a ty mas deti? Ja totiz taky vrtela hlavou nad nabidkou detskych jidel v jedne prazske pizzerii - spagety s kecupem :zed: :zed: jse si rikala „italska restaurace a oni daj na spagety kecup“ :zed: :zed: :zed: a pak pozdeji jsem pochopila. Ono je lepsi, kdyz se dite naji blafu, nez kdyz vymazleny pokrm vyhazujes a hladove dite te po odchodu z restaurace stahne o zmrzlinu.
A piti - muj vecny boj. Stoji pomalu vic, nez jidlo, normalne sladke nepijem. V batohu mam hromadu vody, deti jsou napite, ale decka limcu chtej a cisnik na nas taky kouka blbe. Jak u vas koukate na rodice, co chtej detem natocit kohoutkovou? Nenutite je zakoupit si nejakou Aquilu za 20?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.2.17 09:09

@Pudloslava
O kohoutkovou vodu si rikam bezne i pro sebe :nevim:
Vzhledem k ostatnim objednavkam nas snad za socky nemaj :think: A i kdyby jo, tak co :mrgreen:
My si teda rikame casto i o baleni sebou :roll: Kluci nemluvi, tak objedname neco, o cem doufame, ze by pozreli a prd :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.2.17 09:33

@Pudloslava hele, džbán vody s citronem objednáváme běžně, nebo dětem a mně bazén, zejména v létě, manžel si teda dává nealko pivo…

Ale špagety s kečupem by mě teda překvapily taky… a svým dětem bych to neobjednala… to neděláme ani doma…

Ono to je spíš o tom, na co jsou děti zvyklé z domova… no, nevím, kolik rodičů dává doma dětem špagety s kečupem… ale asi bych byla překvapená, kdyby na to byla nějaká statistika, určitě dost… já sama bych to dětem nedala, než s kečupem, tak udělám nějakou rychlou omáčku třeba i z konzervovaných rajčat, trochy česneku, bazalky a kuřecího masa, nahoru parmazán (tedy českou Gran Moravii), ale jen s kečupem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.2.17 09:41

@Regina Hero můj syn třeba omáčku na špagety nejí, radši má kečup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.2.17 09:50
@Tamtama píše:
@Regina Hero můj syn třeba omáčku na špagety nejí, radši má kečup :nevim:

a jak přišel na to, že chce špagety s kečupem a ne s omáčkou? Někdo mu to musel dát a naučit ho to tak jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.2.17 09:52

Většinou objednáváme kuřecí řízek na přírodno s hranolkama. Nebo nějakou polévku.
Masakr byl výběr jídla v indické restauraci - ale nakonec mu moc chutnalo (což je zázrak, protože je to chronickej nejedlík :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.2.17 09:56

Naši taky jedou těstoviny s kečupem. Starší se dá přemluvit aspoň na trochu omáčky, ale prý ve školce mají lepší:-) Vůbec nevím, kde na ten kečup přišli, protože doma jsme jim to nezačali dávat my a babička prý také ne. Možná od ostatních dětí nebo z nějaké pohádky v tv? Tak jim ty těstoviny aspoň proleju nějakým kvalitním olejem, případně nenápadně zamíchám nějaké červené koření-mám od Antonína speciálně dětské rajčatové:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.2.17 10:09

@Regina Hero kečup dostávají k párkům nebo k jídlu, ke kterému já si dávám tatarku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.2.17 10:12
@Regina Hero píše:
a jak přišel na to, že chce špagety s kečupem a ne s omáčkou? Někdo mu to musel dát a naučit ho to tak jíst…

u nás se to naučil sám. Tak, že kečup běžně dostává k nějakému masu. Takže ho pak uviděl v kuchyni a chtěl ho ke špagetám. A tedy zase bych kečup úplně nedémonizovala, je to jako u všeho. Je kečup a „kečup“, jen člověk musí číst složení. A klukovi třeba parmazán ani Gran Moravia nechutná. Tak mu to přeci nebudu dávat.

• Citovat
  • Upravit
17472
7.2.17 10:16

@lucenka kupuju kečup s nejvyšším obsahem rajčat..
a ze sýrů na posypání jedině eidam 30%, jiný mi nechutná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.2.17 10:18

@Tamtama u nás je to dost podobné. Jenom místo eidamu si kluk zamiloval goudu. A i k pečivu nemůže být plátková, ale hezky celá kostka ze který si ukrajuje :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12156
7.2.17 10:22
@Regina Hero píše:

Ale špagety s kečupem by mě teda překvapily taky… a svým dětem bych to neobjednala… to neděláme ani doma…

Ono to je spíš o tom, na co jsou děti zvyklé z domova… no, nevím, kolik rodičů dává doma dětem špagety s kečupem… ale asi bych byla překvapená, kdyby na to byla nějaká statistika, určitě dost… já sama bych to dětem nedala, než s kečupem, tak udělám nějakou rychlou omáčku třeba i z konzervovaných rajčat, trochy česneku, bazalky a kuřecího masa, nahoru parmazán (tedy českou Gran Moravii), ale jen s kečupem?

Naprostý souhlas. Je to přesně o tom, jaké mají lidé zvyky a co vaří doma. Já třeba malé ještě nedala ani párek tak ani nevim, kde by ke kečupu přišla. A přesně jak píšeš, dobrá a zdravá omáčka se dá udělat z pár surovin ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.2.17 10:24
@lucenka píše:
@Tamtama u nás je to dost podobné. Jenom místo eidamu si kluk zamiloval goudu. A i k pečivu nemůže být plátková, ale hezky celá kostka ze který si ukrajuje :roll: :mrgreen:

My jeden cas parmazan skoro davali pod zamek :roll: Porad jsme meli v lednici ohlodane kusy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová