Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
7.2.17 14:23
@saadet píše:
@Pudloslava prepustene maslo je na smazeni nejlepsi ;) a navic ja nesmazila jen jsem to na tom masle zarestovala. A pokud nevidis rozdil mezi hranolkama vymachanyma v prepalenym stokrat pouzitym oleji a zelenine orestovane na trose masla pak si vazne nemame co rict :kytka: ale jak uz jsem psala, kazdy at si sve dite uci jinym stravovacim navykum 8)

Neboj, ja presne vim, co myslis. Ano zarestovat na masle a pak dodusit ve vlastni stave :palec:
A srovnavat zeleninu s bramborama, mi taky prijde vzhledem k mnozstvi a druhu karbohydratu( tedy vlivu na slinivku)usmevne a vzhledem k tvorbe akrylamidu pri zasmazeni zeleniny a pri priprave hranolek z brambor take.
Oni velmi vyjimecne ty hranolky nikoho nezabiji, ale ta kombinace akrylamidu a hnusneho levneho rostlinneho oleje prepalovaneho ve fritaku, taky nic super neni. A pokud je nekdo schopen, to konzumovat celou dovcu, to uz pak neni sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.2.17 14:45

@Jana525
Tak tady nikdo nerikal celou dovolenou nebo jo :think:, ale jednou za vylet ok, snad vetsina jsme se shodly, ze tyden vkuse se tak stravovat nebude v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
7.2.17 14:50

Musim rict nas postreh z Nemecka. Jsou posedli testovinami s omackami, vsemi, hnusnymi levnymi s hromadou parku napriklad. Na obed mame na vyber steak anebo testoviny a Nemci si z 90% vezmou testoviny a jeste rikaji, e by je mohli delat kazdy den. V restauracich taky. Nechapeme to :lol: a oni nechapou, ze je to pro nas nejlevnejsi a nejhorsi jidlo (alespon pro nas dva s manzelem), my si bereme pokazde ten steak anebo kure, testoviny navic za temer stejnou cenu fakt vyjimecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 16:51

@Jana525 děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
7.2.17 17:43

Mně smrdí parmazán jako myšince a fakt mi nechutná. Sýry mám ale ráda. Takový kozí mi poprvé taky hrozně smrděl (capem :mrgreen: ), ale už ho jím.
Parmazán dám syrový, když je třeba na zeleninovém salátu, ale teplý v jídle ne.
Na špagety dělám omáčku, sýr na to nestrouháme žádný. Dávám třeba oregano nebo bazalku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
7.2.17 17:47

Záleží, kde jsme. V poslední době chodíme hodně do vietnamských a tam si dávají bun-cha. My většinou taky nebo phobo.
V normálních podle nabídky-co určitě ne-stupidní přežitek v podobě špaget s kečupem :roll:
Jinak většinou těstoviny, když jsou slušné, řízek. To je celkem jistota.
I když větší jistota je, že jim bude víc chutnat to, co máme my :mrgreen:
Když jsme na sushi, jedí sushi nebo nudle a somrují sushi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
8.2.17 14:37

Dekuji vsem za prispevky.

Taky se nehroutim z hranolek, ale uplne fanousek nejsem. A pokud nastane situace, ze ty navstevy restaurace jsou castejsi, tak uz mi to uplne jedno neni. Nase deti docela umi kulturne stolovat, takze nastesti ustupky kvuli scenam a klidu delat nemusim. Spagety s kecupem v zivote nechtely. Nekdy syn nazve kecupem jakoukoliv omacku z rajskych. Dcera zase neji nic cervenyho :roll:
Musim se tu zastat anonymni Peti, jidlo podle me by melo mit nejakou kulturu a nemuzu prijit do restaurace a vymyslet, ze chci smetanove brambory bez smetany. Na druhou stranu chapu maminky nejedliku, taky jsem takova byla. Ale dost casto se mi to zda spis jako vymluva nebo pohodlnost.
A taky bych nerada, aby si deti vybudovaly pristup vylet=restaurace=prasarna. Takze pokud nejsme v restauraci, kde uz z jidelnicku mam zlucnikovy zachvat, tak se snazim vybirat rozumne.
Jeste jednou dekuji za moznost utridit si myslenky a vsem pekne vylety a dobrou chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
8.2.17 14:55

Smažák a hranolky. Malá k tomu má ráda hodně tatarky, tak jí necháváme, ať z toho života taky něco má :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.2.17 18:18

@ngauruhoe
U nas nejvetsi rypal vybiravy v jidle je nasich deti matka :). U me je snazsi napsat co jim nez co nejim, s ceho se mi nenavaluje a nesmrdi mi. Decka nastesti jsou po tatkovi a jedi temer vse (beru to tak, ze kazdy ma neco co proste nemusi), jen prostredni se v podstate kdyby mohla zit na vegetarianske strave je nejspokojenejsi, maso sni podle nalady, akceptuje jen svetle masa a vsechny vyvary, tmave jen mlete v bolonich. A nejmladsi je diky mlecnym vyrobkum atopik, tak ten ji jen takove zbytkove mnozstvi co muze. Ale furt maji mensi seznam proti me a moje segra to je jeste horsi nez ja, ta zas nesni cibuli v jidle, takze i gulas precedi, aby se dal jest, ta aspon ty syry ji a smetanove jidla. Ja doma uvarim vse, bezne, Ceske tradicni jidla rodine, ale nejim to vetsinou. Jak pises ty smetanove brambory bez smetany pro me nebo radeji rovnou suche ve slupce varene bez niceho. Deckam se vzdy v restauraci na neco najit i ty menicka jsou bezne jidla, u me je to horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
9.2.17 08:24

@Kelsey
U nas nejvetsi rypal vybiravy v jidle je nasich deti matka :)… Tak to je presny! Mne se to zatim dari pred detma tajit. Ja si treba nedam v hospode ani zadnou omacku, protoze urcite bude studena. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová