Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
7.2.17 11:30
@Baba píše:
Deti se snad neuci jist v restauracich

to ne, ale pak nastanou problémy, když děti do nějaké té restaurace přijdou… a zjistí se, že kromě těch hranolků jim nic nechutná, v každém jídle je něco, co nejedí… vzpomínám na jeden sraz s kamarádkami v penzionu s plnou penzí… co ta jedna vyváděla a její syn taky, to byl mazec… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.2.17 11:31
@Anonymní píše:
S takovým přístupem se děti venku v restauracích nikdy nenaučí jíst normálně. A ano těstoviny Neapoletana, Bolognese, Marinara atd. jsou italské jídlo a na to eidam prostě nepatří, ale ano naučme to dítě jíst s eidamem. To že Korejci mají dané účesy je komentář zcela zcestný, ano dejte si doma na špagety třeba tatarku, nic proti tomu, ale v restauraci? Až tahle generace dospěje bude to pro restauratéry tragédie (myšleno s nadsázkou). Evidentně se neshodneme, pro mě je to dál jen ztracený čas. Zkuste se nad tím trochu zamyslet, kam své děti směřujete, než tak lehce odsoudíte cizí názor jen tak z principu. Další věc je to přísloví o potrefené huse (s nadsázkou) ty reakce na můj první příspěvek. Peťa

Děti jsou zvyklé jíst to, co mají doma. Pokud se doma vaří tradiční špagety s eidamem, dítě se špaget s parmezánem prostě nenají. Bude to odmítat. Jsou výzkumy, které ukazují, že dítě, aby přijalo další konkrétní chuť, musí danou věc ochutnat v průměru 20×.
Ještě malá vsuvka - cos jako dítě jedla doma ty? Pochybuji, že maminka doma vyvařovala pravou italskou kuchyni. Když už jsme u těch špaget - celá má generace vyrostla na špagetách s párkem, kečupem a eidamem. Přesto neznám 30 letého člověka, který by se této kombinace dožadoval v restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.2.17 11:33
@malinika píše:
Děti jsou zvyklé jíst to, co mají doma. Pokud se doma vaří tradiční špagety s eidamem, dítě se špaget s parmezánem prostě nenají. Bude to odmítat. Jsou výzkumy, které ukazují, že dítě, aby přijalo další konkrétní chuť, musí danou věc ochutnat v průměru 20×.
Ještě malá vsuvka - cos jako dítě jedla doma ty? Pochybuji, že maminka doma vyvařovala pravou italskou kuchyni. Když už jsme u těch špaget - celá má generace vyrostla na špagetách s párkem, kečupem a eidamem. Přesto neznám 30 letého člověka, který by se této kombinace dožadoval v restauraci.

hele, tohle je skoro generace mé dcery a můžu ti říct, že špagety s párkem a kečupem jsme neměli nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
7.2.17 11:33
@Anonymní píše:
S takovým přístupem se děti venku v restauracích nikdy nenaučí jíst normálně. A ano těstoviny Neapoletana, Bolognese, Marinara atd. jsou italské jídlo a na to eidam prostě nepatří, ale ano naučme to dítě jíst s eidamem. To že Korejci mají dané účesy je komentář zcela zcestný, ano dejte si doma na špagety třeba tatarku, nic proti tomu, ale v restauraci? Až tahle generace dospěje bude to pro restauratéry tragédie (myšleno s nadsázkou). Evidentně se neshodneme, pro mě je to dál jen ztracený čas. Zkuste se nad tím trochu zamyslet, kam své děti směřujete, než tak lehce odsoudíte cizí názor jen tak z principu. Další věc je to přísloví o potrefené huse (s nadsázkou) ty reakce na můj první příspěvek. Peťa

Muly anonyme, muj syn do dvou let jedl uplne vsechno. Zeleninu na kila, kus kus, i moje kulinarske experimenty. Ve dvou letech prisel zvrat a od te doby proste nejdl temer nic. Klidne byl dva dny o hladu, nikdo pred nim nerikal ful tohle je hnusny, to nejim a podobne. Rok proste nejedl temer nic. Krome suchych testovin, brambor a sucheho knedliku. Obcas i dal banan a obcas okurku se zakysanou smetanou. Jinak proste nejedl nic. V takove situaci se ja jako rodic fakt snazila, aby snedl aspon neco a neumrel hlady. Takze jsem nabizela i ta jidla, kterym ty se tady divis. A v ramci zachovani dusevniho klidu, protoze nervy mam jen jedny a deti dve, jsem proste zkusila i testoviny s kecupem, hranolky s tatarkou a podobne. Nastesti ve trech letech opet prisel zvrat a pomalu se vraci do starych koleji, kecup neji a eidam nekupuju, protoze mi nechutna. Nikdy pred nim nikdo nerekl ze je neco hnusnejo nebo ze to neji a vis co? V restauraci mu prinesou jidlo, ktere si vybral, ohhutna ho a rekne ze je to hnusny a jist to nebude. Ono totiz i dite ma vlastni hlavu a vlastni vuli a treba v tebou dokolecka zminovanych omackach Marinara nebo Napoletana jsou bylinky, ktere proste tomu diteti nechutnaji. Takze asi tak. Omlouvam se za preklepy, nechce se mi to kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 11:34

@malinika mě je třeba přes 30 a nepamtuji, že bych někdy doma měla spagety s párkem a kečupem :nevim: eidam nebo párek samozřejmě ano, ale ne na spagety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.2.17 11:35
@Regina Hero píše:
hele, tohle je skoro generace mé dcery a můžu ti říct, že špagety s párkem a kečupem jsme neměli nikdy…

Vidíš, u nás se to jedlo často…vařili nám to i na táborech jako nejoblíbenější jídlo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.2.17 11:37

@saadet @Regina Hero Holky, vy fakt neznáte omáčku na těstoviny s kečupem a párkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@malinika píše:

Tak my doma nidky nedělali hranolky a ani řízek a přesto je to synovo nejoblíbenější jídlo v restauraci :think: A špagety děláme na různé způsoby, tak někdy má chuť na špagety s kečupem jindy si je dá s omáčkou nebo zapečené.

• Citovat
  • Upravit
29350
@malinika píše:
Vidíš, u nás se to jedlo často…vařili nám to i na táborech jako nejoblíbenější jídlo. ;)

i na táborech jsme vařili špagety třeba s boloňskou omáčkou… asi jinej gang nebo co… :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
@malinika píše:

Nas tata mel obdobi, asi pul roku, co denne!!! Jedl spagety s kecupem. Vytvoril ve me super averzi k tomuhle jidlu. Taky neznam nikoho dospeleho, co by si v restauraci objednal spagety s kecupem, a jak tady zminovala anonymni, uprimne neznam nikoho, kdo by se v restauraci dozadoval slevy za to, ze chtel misto parmezanu eidam a vodu z vodovodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

@malinika Mně je právě 30. Špagety s kečupem jsme neměli nikdy. Máti vždycky kupovala protlak v půllitrovce, který hodila na cibulku, česnek a oregano. Ale jo, sypalo se to eidamem. :mrgreen: Špagety s kečupem jsme měli pokaždé první večeři na koňském táboře a pamatuji, jak mi to nikdy nechutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 11:38

@bobr123 v části s tebou souhlasím, že pokud njednou přestnae jíst nabídneš asi cokoliv. Ale sama píšeš, že po čase se opět rozjedl, tak mu přeci radši dáš něco jiného než hranolky ne? A ad bylinky, tak pokud víš, že bylinky nejí, tak mu to neobjednáš ne ;) nedělají se jen „červené“ omáčky, těstovin jsou na tisíce způsobů…nebo rybu, maso, zeleninu, omáčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 11:39
@malinika píše:
@saadet @Regina Hero Holky, vy fakt neznáte omáčku na těstoviny s kečupem a párkem?

z domova fakt ne. Vim, že něco takového dělala tchyně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@malinika píše:

taky to neznám. U nsá se dělali buď špagety s kečupem a eidamem, nebo s opečeným česnekem a eidamem a moje nejoblíbenější zapečené špagety s lečem, vepřovou konzervou a eidamem :srdce:

• Citovat
  • Upravit
29350
@malinika píše:

ne… nedělala jsem to ani doma, nedělaly to kuchařky ani na táborech (a kdyby chtěly, neschválila bych jim to) a přesto děti jedly špagety s tou omáčkou, kterou jsme jim dělaly, a jedly ji všechny… maximálně někdo z nich si přidal k té omáčce navíc kečup samotný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová