Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
12103
7.2.17 10:51

@Tamtama jasně nepopírám, sama je mám ráda ;)

@RyBANA tak v 7 bych to taky už nehrotila…

@Kelsey tak domácí v trouibě je trochu něco jiného ;)

Já netvrdim, že hranolky jsou zlo. Malá je tedy od nás už taky ochutnala někdy po 2 roce. Ale nikdy bych jí je neobjednala a ona je tedy naštěstí ani nevyžaduje ani když si je vyjmečně dá někdo z nás. Je fakt, že ona jí dobře, plno ovoce a zeleniny…ale prostě smažák s hranolkama pro dítě mi přijde šílený :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35316
7.2.17 10:53

Já to tady teda plevelím, ale můj postoj je, že dítě, které se nestravuje v restauraci denně, si může dát, co chce (kromě piva a cigaret). Restaurace je požitek a platíme, abychom si pochutnali. Žádná potravina servírovaná v restauraci není natolik škodlivá, aby po jejím mimořádném požití jinak zdravé dítě onemocnělo. Teda snad krom tataráku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12103
7.2.17 10:56

@Pudloslava ale jasně ja taky furt říkam, že po hranolkách nikdo neumře, ale proatě mi to přijde zbytečný cpát :nevim: a názor, že zdravé není chutné je nesmysl…sama miluju jídlo, donrý jídlo a je to opravdu jen o surovinách…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35316
7.2.17 10:57
@Anonymní píše:
Spousta děcek chce jen omáčku a knedlík, v tom nevidím problém, ale aby nebyla moc oranžová? Promiň, ale to už je těžká rozmazlenost. Myslím že je to o výchově, ale když to děcko chce, klidně mu tam přidám trošku víc smetany aby to nebylo tak oranžový. Nahlas nehodnotím hosty, ale kuchař je prostě chudák v tomto směru. Jo a děti mám, jak se někdo ptal, už dospělé, ale tohle jsem teda s nimi nezažívala. Peťa.

hele tak jste možná do restaurací nechodili (naši s námi vůbec), nebo jsi zapoměla (moje aktuální zkušenost, matky dospělých dětí jsou nejméně empatická kasta, čerstvé babičky daleko chápavější). Možná že stojí za úvahu to, že pokud se drtivá většina rodičů, jak píšeš, chová nějak, tak je možná podobné zkušenosti takto podobně formují a je to ve výsledku nejracionálnější chování.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
47786
7.2.17 10:59

Ona treba ta bramborova kase taky zadna slava (neni s prasku), ale kdyz se tam nacpe maslo a ze jim nesetri, tak je to tucne jak ty hranolky, takze taky zadna vyhra.
Nechapu, ale nekdo ma potrebu i mastit maslem varene brambory, zase tuk takze zadna slava. Furt je to prast, jak uhod.
My jsme ve skolce/skole delaly kasi, ze se jen uvarily brambory a pomoci mleka se uslehala kase, maslo se dalo do lodny a jen na prani se tim prelila, takze kdo nechtel prelit mel kasi bez tuku. To bylo jedine misto, kde jsem videla, ze to tak delaji bez tuku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35316
7.2.17 10:59
@saadet píše:
@Pudloslava ale jasně ja taky furt říkam, že po hranolkách nikdo neumře, ale proatě mi to přijde zbytečný cpát :nevim: a názor, že zdravé není chutné je nesmysl…sama miluju jídlo, donrý jídlo a je to opravdu jen o surovinách…

hele ty jsi vážně někdy viděla, jak by někdo dětem hranolky přes odpor cpal? Nééé mamííí, já chci vařený?
Já teda naopak viděla dítě vzteklé na zemi, že chtělo hranolky. A protože se chci především najíst v restauraci v klidu, tak proto jim je nabídnu, nikoli cpu. Vzteklé scény si ušetřím nadoma.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12103
7.2.17 10:59

@Pudloslava taky tedy plevelim, ale poslední. Dost taky záleží na podniku. Jsou restaurac e kam chodíme pravidelně a tam bych se dceři taky nebála objednat nic (krom extra pálivého), ale rozhodně to nemůžu říct o všech restauracích. Tam u většiny opravdu nevíš jaké používají suroviny/polotovary, přepálený olej, všelijaká přesolená ochucovadla…teď zním jako nějaká ekobiomatka, ale to nejsem, ale na jídle mi záleží a obzvlášť pokud to jí i prcdek…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12791
7.2.17 11:00
@Anonymní píše:
Spousta děcek chce jen omáčku a knedlík, v tom nevidím problém, ale aby nebyla moc oranžová? Promiň, ale to už je těžká rozmazlenost. Myslím že je to o výchově, ale když to děcko chce, klidně mu tam přidám trošku víc smetany aby to nebylo tak oranžový. Nahlas nehodnotím hosty, ale kuchař je prostě chudák v tomto směru. Jo a děti mám, jak se někdo ptal, už dospělé, ale tohle jsem teda s nimi nezažívala. Peťa.

děkuju za rozbor mé výchovy :lol: nemyslím si, že je rozmazlený, u mladšího tohle třeba neznám, ten sní všechno (když u toho není brácha).. ale starší prostě odmítá i ochutnat, pokud se mu jídlo nelíbí, a to do dvou let jedl všechno.. jednou mi při pasírování utekl jeden kousek mrkve a skončil (jak jinak) u staršího v talíři.. mrkev nemá rád, takže koukal, odmítl jíst a pak dlouho svíčkovou nechtěl, než jsem mu slíbila, že „tam mrkev nedám“ :roll: já to mám dost podobně, pokud se mi jídlo nelíbí, jíst ho nebudu :nevim: tím myslím třeba to, že je v něm hodně druhů zeleniny, protože mi to evokuje lečo :poblion:

Příspěvek upraven 07.02.17 v 11:01

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29386
7.2.17 11:00
@Pudloslava píše:
A proč by měl být parmezán lepší pro děti, než eidam? Já ho miluji, stejně jako lupínky, klobásy a pivo. Ale dětem smrdí. Proč je na to učit? Přijde mi to jen jako nóbl postoj.

když se zamíchá do těstovin, tak není cítit, že by voněl jinak než eidam… a někde na jihu ti ani eidam k těstovinám nedávají…
Co se týká toho kečupu, nepíšu nic, že by se měl totálně zavrhnout, ale jak děti přijdou k tomu, že se dá na špagety, aby jedly jen ty špagety s kečupem…
Já jsem dětem dávala od malička vždy špagety s nějakou tou omáčkou, do toho zamíchala sýr a naučily se to jíst takto… a nikdy nechtěly jen ty špagety s kečupem… protože byly zvyklé jíst to s tou špagetovou omáčkou, nebo jen tak s restovanou slaninou, česnekem a sýrem… no prostě já si neumím představit, že bych udělala jako jídlo špagety jen s kečupem… tomu jsem se divila…
Sýrová jsem odjakživa, takže na objevení parmazánu jsem nepotřebovala Pohlreichovu osvětu… a otevření prodejny Orerro u nás na náměstí znamenalo sýrové blaho… a vzhledem k tomu, kolik lidí tam nakupuje, nejsme zdaleka jediní…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.17 11:01
@Pudloslava píše:
A proč by měl být parmezán lepší pro děti, než eidam? Já ho miluji, stejně jako lupínky, klobásy a pivo. Ale dětem smrdí. Proč je na to učit? Přijde mi to jen jako nóbl postoj.

Vy jsme to nepochopily, já nemám nic proti eidamu, hranolkám ani kečupu, ale proč cpát eidam na těstoviny když tam prostě nepatří a proč tam dávat kečup a už vůbec proč si tohle dávat v restauraci. Proč to dítě do toho podniku berou když nic nechce jíst, proč s ním nejdou do rychlého občerstvené vedle, proč pak chtějí ty slevy? Lidi jedou 30km do restaurace a objednají děcku hranolky a kečup, to nepochopím. Je to prostě o výchově. Proč jiné děti (beru čtyř až sedmileté děti, ne ty uplně malé) jedí normálně a jiné musí mít pořád něco spešl? Moje děti jedli vždycky normální jídlo, i hranolky s kečupem, ale neberu je na hranolky do restaurace, koupím jim je v bufetu. Když se šlo do restaurace tak se jedlo normální jídlo a neexistovalo aby si vymrčovali věci jako eidam na těstoviny či špagety s kečupem. Když se tohle dítě naučí v tak mladém věku, jak se asi bude stravovat v dospělosti. Peťa.

  • Nahlásit
  • Citovat
12103
7.2.17 11:01

@Pudloslava já nepopírám, že dětem chutnají! Ale proč budu dávat dítěti smaženou věc zbytečně? to je to co nechápu..pokud to dítě nezná, tak neni důvod mu to kupovat…a tím ho na ně naučit…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35316
7.2.17 11:02
@Kelsey píše:
Ona treba ta bramborova kase taky zadna slava (neni s prasku), ale kdyz se tam nacpe maslo a ze jim nesetri, tak je to tucne jak ty hranolky, takze taky zadna vyhra.
Nechapu, ale nekdo ma potrebu i mastit maslem varene brambory, zase tuk takze zadna slava. Furt je to prast, jak uhod.
My jsme ve skolce/skole delaly kasi, ze se jen uvarily brambory a pomoci mleka se uslehala kase, maslo se dalo do lodny a jen na prani se tim prelila, takze kdo nechtel prelit mel kasi bez tuku. To bylo jedine misto, kde jsem videla, ze to tak delaji bez tuku.

je pravda, že tlustých dětí přibývá. Já mám štěstí, moje děti jsou spíš dědičně hubené a dietu u nás doma držím jenom já. Takže mi vážně tuk ani cukr v potravinách pro děti nevadí, snad leda, že si budují špatná návyky - ale kvůli dobrým návykům je nenechám podvyživené.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29386
7.2.17 11:03
@Kelsey píše:
Ona treba ta bramborova kase taky zadna slava (neni s prasku), ale kdyz se tam nacpe maslo a ze jim nesetri, tak je to tucne jak ty hranolky, takze taky zadna vyhra.
Nechapu, ale nekdo ma potrebu i mastit maslem varene brambory, zase tuk takze zadna slava. Furt je to prast, jak uhod.
My jsme ve skolce/skole delaly kasi, ze se jen uvarily brambory a pomoci mleka se uslehala kase, maslo se dalo do lodny a jen na prani se tim prelila, takze kdo nechtel prelit mel kasi bez tuku. To bylo jedine misto, kde jsem videla, ze to tak delaji bez tuku.

tak rozpuštěné čerstvé máslo je přece jen něco jiného než kdovíkolikrát přepálený tuk na hranolkách…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
47786
7.2.17 11:03

Testoviny, kdyz se uvari tak predem, aby se neslepily opet promastuji se olejem.
Takze je jedno jakou si das prilohu v restauraci, mastnote se nevyhnes.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12103
7.2.17 11:04

@Kelsey tak ale u hranolek jde snad o to smažení a ne tolik o tuk jako takový, tuky jsou důležité, už jen kůli některým vitamínům rozpustných jen v tucích…a srovnávat kaši a hranolky mi osobně přijde mimo :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama