Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
6.2.17 12:15
@Anonymní píše: špagety, ale bez omáčky jen s kečupem a strouhaný eidam, protože parmezán dítěti nechutná- rozuměj je drahý.

k tomu bych jen dodala, že spousta a spousta dětí „lepší“ sýr nechce, protože jim nechutná, je ostrý, aromatický atd. Takže né vždy je to vymyšlenost rodičů, jak ušetřit.
Jinak já se přiznám, že patřím do skupiny rodičů, co se snaží o zdání domácího. Takže občas servírky doháním k šílenství s dotazy typu jestli vývar je opravdu vývar, jestli bramborová kaše je z brambor a s máslem nebo jestli bramborák mají vlastní nebo zmraženej hnus :jazyk:
Takže ono i ty těstoviny jen s kečupem nebo řízek a brambory má také své opodstatnění - nedá se tam do toho zakamuflovat kdejakej humus, co v hospodách ještě pořád leckde dělají do omáček, polévek a masovozeleninových směsí :?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13904
6.2.17 12:15

Jo a když jdem bez dětí, tak si kolikrát objednám ten smažák s hranolkama, protože s nima si ho radši nedávám :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22040
6.2.17 12:17

Dvouleťákovi neobjednávát tzv. dětské jídlo, většinou je smažené. Koukám, aby to nebylo mastné a pálivé. Většinou se o porci podělíme, teď naposledy ve Výtopně v Praze měl svoje těsroviny s kuřecím masem.
Na výlet beru jablko, mrkev a křupky. A nedoslazované ovoce v kapsičkách.
Zatím jsme toho moc nenachodili, ale na horách mu klidně řízek objednám. Nebo knedlíky.
Momentálně mu chutná vše, na čem je sýr a pití samozřejmě s brčkem. Ředěný džus, jinak vozím všude ovocný čaj v lahvi.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
50187
6.2.17 12:23

Vzhledem k tomu, že do restaurace moc často nechodíme, tak dostává hranolky. Restauraci už s tím má spojenou. Ale nikde jinde hranolky nedostává, já je doma nedělám, takže mi to nijak nevadí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2303
6.2.17 12:28

Synovi většinou stačí polévka a když má velký hlad, tak si dá trochu ode mě. Já si většinou objednávám nějaké kuřecí s bramborem, nebo těstoviny se špenátem a tak… nebo kousek sýrové pizzy od manžela (ode mě ne, já mám na ni vždycky hromadu oliv :mrgreen: )
Už měl i pár hranolek, tomu se člověk nevyhne, ale má je spíš jako mlsek, než hlavní chod.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12101
6.2.17 13:02

Docela koukám kolik mate zkusenosti se smazenym jidlem v detskem menu 8o naopak posledni dobou v detskem menu vzdy vyberu. Vetsinou je tam jedna dobra ryba se zeleninou, pak kur prso/panenka s kasi a zeleninou a dobre testoviny s doboru omackou (ne kecup a pod). Chodime celkem casto a dceri 2,5 vzdy vyberu a hranolky nikdy - resp parkrat je od nas ochutnala, ale nevyzaduje je a myslim, ze ji je jeste dlouho neobjednam. Když uz smazene tak zkousnu rizek s kasi/bramborem. Event se da vzdy objednat maso prirodni se zeleninou apod. Nebo ceska klasika - omacky s knedlikem, vetsinou restauraci dobre zname a troufnu si rict, ze vari z kvlatnich surovin :nevim: takze problem to dnes uz rozhodne neni podle me…ale musim uznat, ze je to asi i o penezich. Pokud bych byla nucena objednavat smazak s hranolkama, nebo spagety s kecupem, do hospody radsi nepolezu…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12774
6.2.17 13:09

Sice do restaurací na jídlo nechodíme, ale znám svoje děti, staršímu bych objednala hranolky s kečupem, abych měla jistotu, že bude jíst. A mladšímu vlastně taky, protože když to á brácha, takto musí mít taky. :lol: A sobě s tatarkou a smažákem. :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.02.17 v 13:11

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.2.17 13:09

Když jsou na jídeláku nudle nebo šišky s mákem, tak to. Milujou je a přijde mi to lepší než nějakej smažák a hranolky. Plus nějakou polívku, třeba jen trochu od nás. Pokud nejsou nudle s mákem, tak svíčková/rajská/přírodní plátek + brambory. Hranolky se u nás zatím nekonaly (staršímu jsou 4).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
47764
6.2.17 14:36

Nase děcka uz meli hranolky, jak v MC tak nekde v restauraci, takze uz meli jak si kazdy predstavi smazene.
Doma delame bezne pecene hranolky nebo amer. brambory, delam bud na crispu nebo na pec. papiru bez tuku, takze doma dělané hranolky pro ne nejsou tabu.
A nejvic me decka potesi, kdyz reknou mamko ty je umis lip. Jsou lepsi.
Ale oni jsou po me, takze kdyz je moznost restaurace vyhravaji bolonske spagety nebo lasagne nebo kdyz chci salat, tak mi ho kobylky moje sni, ze musime priobjednavat.

Jak tu anonymni psala, ze si matky objednaji salaty bez niceho, tak to delam pro sebe pac nemam rada zalivky, jen sklasika ocet, sul, pepr, cukr, jak by tam bylo neco jineho nedejboze jogurt, tak je to nepozivatelne, to nejim.

Příspěvek upraven 06.02.17 v 16:09

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.17 14:38

Většinou nějaké těstoviny s omáčkou, případně svíčkovou. Jakmile ale má starší dcera (5 let)možnost, vyžádá si hranolky, prostě klasika :). Většinou jedí ode mě, objednám si talíř navíc. Snažím se tedy objednávat si něco, co můžu dát i dětem. Dáváme si často polévky, vývar nebo krémové. A pak těstoviny, rizoto, někdy řízek s kaší, lososa…záleží na tom, v jaké restauraci jsme.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6564
6.2.17 14:45

Tak děti v restauracích jedí pouze hranoky a kuřecí řízek. Starší (7 let)si občas dá i něco jiného, třeba kančí závitek s rýží… ale obvykle to končí na těch hranolkách.
Mladší mi sice odkejvá i jiné jídlo, ale jak to přinesou tak to nejí, takže je to na prd. Občas by si dali třeba guláš, ale obvykle je dost ostrý a to zase nechcou. Takže stravování na dovolených a výletech je docela děs.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6564
6.2.17 14:53
@Mar__tanka1983 píše:
Tak dokud si malej moc nevymýšlel, tak jsem objednávala většinou svíčkovou. Za prvé ji měl rád, za druhé se do toho nedá nasypat moc „bordelu“, za třetí na zelenině, masu a troše smetany nevidím nic špatného už pro hodně malé dítě.
Teď, když si vybírá, tak chce občas maso a knedlík (takže svíčková, rajská) a nebo obligátní řízek a hranolky. Vzhledem k tomu, že po hospodách nechodíme dvakrát do týdne, tak s tím problém nemám (jen většinou hranolky objednávám poloviční). A vždy mu beru nějaký zeleninový salát.
A k pití nechávám ředit džus s vodou. A MUSÍÍÍÍÍÍ být brčko, samozřejmě :jazyk: :jazyk: :jazyk:

A zrovna s tím brčkem máme docela problém. Protože obvykle nemají brčko s kloubem, ale rovné. k tomu vysoká, úzká sklenice a tak už se nám párkrát stalo že kluci potí vylili, nebo museli u pití stát aby tam dosáhli. Naštěstí žena noví sebou v kabelce nůžky tekže brčka krátíme. Nechápu že ve většině restaurací jim nedocvakne že to dítě prostě z té vysoké sklenice nemůže pít, protože ji má až u očí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
40170
6.2.17 17:30
@Anonymní píše:
Pracuji v restauracích celý život, teď mám jednu svou tak si dovolím jen tak pro zajímavost uvést vzorek co jsem pochytila za svůj profesní život ohledně dětských jídel.
Bohužel ještě musím říct že za posledních dvacet let se toho změnilo jen opravdu málo a vedou pořád stejná jídla.
Je několik druhů rodičů.
  1. Je jim to jedno, dítě má hlad tak ať jej zažene a hlavně ať to není drahý.


V této kategorii vede smaženej sýr, hranolky a kečup, občas mívají i tito rodiče záchvěvy zdravých myšlenek a místo hranolek objednají brambory. Dále řízek a hranolky, špagety, ale bez omáčky jen s kečupem a strouhaný eidam, protože parmezán dítěti nechutná- rozuměj je drahý. Na pití děcka dostanou 2dl Kofoly na půl se dvěma brčky. Toto je největší skupina hostů.

  1. Rozumní rodičové co to nehrotí, ale nechtějí dítě za každou cenu omezovat. Objednají někdy jen polévku, záleží na velikosti strávníka, případně poloviční porci nějakého slušného jídla jako je svíčková, plněné kuře, guláš, těstoviny, rizoto, jde jim spíš o to aby jídlo nebylo z polotovaru a bylo domácí a poctivé. Bohužel nejmenší skupina hostů.
  2. Říkáme vystresovaní bio rodiče, objednají děcku ohřátý džus nebo čaj i když je venku 30 stupňů, dále polévku, nejlépe vývar bez nudlí, jen s rýží, ptají se na původ krávy co je v té polévce a jestli je rýže Fairtrade. Dále kuřecí plátek s bramborem, jen na olivovém oleji, bez koření, brambory bez másla a hlavně nesolit. Zjišťují původ kuřete a čím bylo krmeno. Maminka si dá Caesar salát bez zálivky, slaniny a krutonů. Otec pokud je hlava rodiny si dá kachnu se zelím a špekovým knedlíkem, pokud otec není hlava rodiny dá si většinou těstoviny, rizoto nebo salát se zálivkou i krutony. Tato skupina je tak uprostřed, ale troufám si říct že roste.

Poznámka- tento komentář slouží pro zasmání a pobavení. neberte to prosím doslova. Peťa.
Anonym z pochopitelných důvodů- zaměstnanci, klienti. Děkuji.

A hrdý anonyme, co objednáváš v restauraci dětem ty?
Ony totiž ty smažené věci objednáváme třeba proto, že na nich není co zkazit. Navíc třeba eidam, gouda dětem chutná narozdíl od velice aromatickeho parmazanu. Takže to není snaha ušetřit.
A třeba my doma vůbec neděláme smažené, takže si to chutí dáme v restauraci.
Vzpomínám na své dětství, kdy jsem si vždycky na výletě dala smažák a hranolky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12774
6.2.17 17:55
@Anonymní píše:
Pracuji v restauracích celý život, teď mám jednu svou tak si dovolím jen tak pro zajímavost uvést vzorek co jsem pochytila za svůj profesní život ohledně dětských jídel.
Bohužel ještě musím říct že za posledních dvacet let se toho změnilo jen opravdu málo a vedou pořád stejná jídla.
Je několik druhů rodičů.
  1. Je jim to jedno, dítě má hlad tak ať jej zažene a hlavně ať to není drahý.


V této kategorii vede smaženej sýr, hranolky a kečup, občas mívají i tito rodiče záchvěvy zdravých myšlenek a místo hranolek objednají brambory. Dále řízek a hranolky, špagety, ale bez omáčky jen s kečupem a strouhaný eidam, protože parmezán dítěti nechutná- rozuměj je drahý. Na pití děcka dostanou 2dl Kofoly na půl se dvěma brčky. Toto je největší skupina hostů.

  1. Rozumní rodičové co to nehrotí, ale nechtějí dítě za každou cenu omezovat. Objednají někdy jen polévku, záleží na velikosti strávníka, případně poloviční porci nějakého slušného jídla jako je svíčková, plněné kuře, guláš, těstoviny, rizoto, jde jim spíš o to aby jídlo nebylo z polotovaru a bylo domácí a poctivé. Bohužel nejmenší skupina hostů.
  2. Říkáme vystresovaní bio rodiče, objednají děcku ohřátý džus nebo čaj i když je venku 30 stupňů, dále polévku, nejlépe vývar bez nudlí, jen s rýží, ptají se na původ krávy co je v té polévce a jestli je rýže Fairtrade. Dále kuřecí plátek s bramborem, jen na olivovém oleji, bez koření, brambory bez másla a hlavně nesolit. Zjišťují původ kuřete a čím bylo krmeno. Maminka si dá Caesar salát bez zálivky, slaniny a krutonů. Otec pokud je hlava rodiny si dá kachnu se zelím a špekovým knedlíkem, pokud otec není hlava rodiny dá si většinou těstoviny, rizoto nebo salát se zálivkou i krutony. Tato skupina je tak uprostřed, ale troufám si říct že roste.

Poznámka- tento komentář slouží pro zasmání a pobavení. neberte to prosím doslova. Peťa.
Anonym z pochopitelných důvodů- zaměstnanci, klienti. Děkuji.

milý anonyme, přála bych ti moje děti.. jeden nejí skoro nic, druhý jak kdy, hodně se nechá ovlivnit starším.. v případě, že mají hlad, objednám radši jídlo, u kterého mám jistotu, že ho budou jíst (hranolky s kečupem), než něco, co mi jíst odmítnou, protože staršímu se to nelíbí.. z druhé kategorie by mi starší nejedl ani jednu věc.. :nevim: tak proč bych platila něco, co by pak nejedli.. :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29386
6.2.17 18:28
@lucenka píše:
A hrdý anonyme, co objednáváš v restauraci dětem ty?
Ony totiž ty smažené věci objednáváme třeba proto, že na nich není co zkazit. Navíc třeba eidam, gouda dětem chutná narozdíl od velice aromatickeho parmazanu. Takže to není snaha ušetřit.
A třeba my doma vůbec neděláme smažené, takže si to chutí dáme v restauraci.
Vzpomínám na své dětství, kdy jsem si vždycky na výletě dala smažák a hranolky.

na smažených věcech není co zkazit? Někdy stačí ten přepálený olej… já bych si teda smažené dala spíš doma, kde mám jistotu, že to udělám na čerstvém oleji, nepřepáleném a nebude to žádný zmrazený polotovar… ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama