Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
972
7.2.17 12:03
@saadet píše:
@bobr123 ale jasně, já taky dceři nic nenutim! A ano jí dobře, to jsem už někde zmiňovala…tak rozmarýn v guláši je peklo, ono taky záleží na podniku. A přece jsou i jiné než italské retaurace ;) věřim, že je to peklo, taky jsem psala, že tě chápu. Ale neymslim, že všechny děti zde, co jedí hranolky jsou jinak nejedlíci. A hlavně pokud by ti kluk jedl normálně, tak mu objednáš ty hranolky, nebo něco jiného? o to jde hlavně podle mě…

Pokud by chtel hranolky, tak mu je objednam, pokud by chtel rizek, tak ho dostane. Ty z tech hranolek delas strasnyho strasaka, nechapu proc ti tak vadi. Nechodime do restaurace kazdy den, bereme to jako specialni prilezitost kdy se dite muze chovat jako dospelak a objednat si co chce. Doma je nedelame, kazdy den je taky neji a pokud si je da jednou mesicne, tak mu ten prepalenej tuk taky extra neublizi. Ty nechapes, proc rodice detem objednavaji detem hranolky, ale ty je neobjednavas, nikdo te nenuti a tak ti preci muze byt jedno proc no nekdo dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.2.17 12:06
@Anonymní píše:
Nedá mi to nenapsat ještě jeden postřeh, myslím si že bychom děti zkrátka měli vést k nějaké kultuře stravování. V poslední době se osvěta značně zlepšila, všem většinu rodičů tohle bohužel míjí. Nejde jen o zdravá jídla, ale především o cit k té dané kuchyni, národu, surovinám, zemědělství, způsobu pěstování atd. Nemusí být vše Bio a Eko, ale pokud budeme takhle prasit tradiční receptury i jídla tak se ty děti nikdy nenaučí jíst normálně, rozeznávat chutě, nepoznají suroviny. Existuje něco jako kultura jídla, která zahrnuje i fastfood, ale nejsou to špagety s kečupem (to je prosím jen přirovnání, neberte to zase doslova). Moje matka byla kuchařka, nikdy by nás jako děti neučila jíst takové gastroprasárny o kterých se tady píše, asi proto mám jiný pohled na věc i mé děti. Proto mám k jídlu vztah, proto mám restauraci a proto tam nabízíme dětem solidní jídla, kvalitní, klasická. A proč v klasické české restauraci nabízíme těstoviny, tady zaněl dotaz? Protože chceme dětem nabídnou i ty těstoviny protože je jedí a i klasická česká restaurace může umět udělat hodně dobré těstoviny a neprasit je levným sýrem, který sám o sobě sice není nijak závadný nebo špatný, ale prostě se k tomu nehodí. To že polovina národa to dělá neznamená že je to v pořádku a že je to dobře. Peťa.

Tohle už je trochu jak z jiného světa a viděla bych to spíš jako takovou trochu nemoc z povolání. :lol:
Tohle můžu dělat u školního dítěte, ale ne u batolete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 12:06

@bobr123 :roll: hranolky jsou jen jedna z těxhx věcí, co se tu řeší. Příště to napíšu explicitně. Každopádně nikdo krom asi dvou lidí mě moc nepochjopil. Mě šlo primárně o to, že pokud dítě na hranolky/smažák/špagety s kečupem/dodej si jakou chceš prasárnu, nenaučim, nebude je chtít, nebudu je objednávat. Ale asi je to fuk a ať si každý dělá jak uzná za vhodné ;) já mám o stravovacích navicích jinou představu a to je asi celé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 12:07
@malinika píše:
Tohle už je trochu jak z jiného světa a viděla bych to spíš jako takovou trochu nemoc z povolání. :lol:
Tohle můžu dělat u školního dítěte, ale ne u batolete.

hele já to nemám jako nemoc z povolání a vnímám to pdobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.2.17 12:07

Reakce jsem nečetla…
Pokud jedem někde na dovolenou a vím, že jedem dvakrát do roka- jezdíme letní, zimní a vím, že jdem na jídlo třeba dvakrát za dovolenou, tak nedělám nějaké stravovací omezení…Vím, že stejěn děti moc toho takto nepojí, takže i kdyě objednáme hranolky u staršího 8 let, tak mladší 3 letý si zobne, dvě tři, a to si mylsím, že se svět nezboří..
takže většinou to je buď vývar a k tomu staršímu asi od 5 let- hranolky a kuřecí řízek, a mladšímu stačí ten vývar a nebo kuře s rýží- to třeba jí od nás..
Prostě jdem an dovolenou a nechci, aby i oni jedli co chtějí- vím, že doma se hranolkami a jimými, smaženými necpou, tak se svět nezboří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 12:09
@Tamtama píše:
rychlý, zdravý, výborný, ale já bych to nevařila, protože bych to sama nejedla :lol:

jsi to ani neochutnala :P prijed a ja te preucim :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
7.2.17 12:12
@saadet píše:
@bobr123 :roll: hranolky jsou jen jedna z těxhx věcí, co se tu řeší. Příště to napíšu explicitně. Každopádně nikdo krom asi dvou lidí mě moc nepochjopil. Mě šlo primárně o to, že pokud dítě na hranolky/smažák/špagety s kečupem/dodej si jakou chceš prasárnu, nenaučim, nebude je chtít, nebudu je objednávat. Ale asi je to fuk a ať si každý dělá jak uzná za vhodné ;) já mám o stravovacích navicích jinou představu a to je asi celé ;)

Je ciste tvoje vec cim krmis svoje dite. Jen si proste myslim, ze odrikaneho nejvetsi krajic. Radsi budu rizene svymu diteti objednavat hranolky, nez aby v deseti letech veskery svoje kapesny utracelo na tajnacku za cokolady a hranolky, protoze doma to nema a mit nesmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.2.17 12:12
@saadet píše:
@bobr123 :roll: hranolky jsou jen jedna z těxhx věcí, co se tu řeší. Příště to napíšu explicitně. Každopádně nikdo krom asi dvou lidí mě moc nepochjopil. Mě šlo primárně o to, že pokud dítě na hranolky/smažák/špagety s kečupem/dodej si jakou chceš prasárnu, nenaučim, nebude je chtít, nebudu je objednávat. Ale asi je to fuk a ať si každý dělá jak uzná za vhodné ;) já mám o stravovacích navicích jinou představu a to je asi celé ;)

Tak jistá bych si nebyla. Učit na ně nemusíš, ono se časem naučí samo. Stačí, aby tyto prasárny dítě někde cítilo, případně ochutnalo u babiček…
Pro mé děti jsou třeba hranolky vzácnost, sváteční jídlo. Proč jim je teda jednou za čas v té restauraci nedopřát? Já si tam také dávám věci, které nemám denně a jsou pro mě výjimečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.2.17 12:13

Jinak týdenní stravování v restaurací podle mě je nášup na žaludke s každým jídlem..
Je to jenom názor. My jezdíme na týdenní tak, že si zamluvíme dum a vaříme si. Týden bych s dětmi v restauraci asi nechtěla… ale je to názor…
Jezdíme tak ještě s jednou dvojici

Příspěvek upraven 07.02.17 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.2.17 12:14
@saadet píše:
jsi to ani neochutnala :P prijed a ja te preucim :lol: :lol:

neochutnala, je tam moc zeleniny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.2.17 12:15
@saadet píše:

tak moje dítě se to naučilo ode mě. Prostě mám spojený smažák s hranolkama/kroketama spojený s výletem. Takže jsem si to dala a on ochutnal ode mě. Smažák mu nechutná, ale hranolky si občas dá (zatím nám většinou stačí jedny společné).

• Citovat
  • Upravit
74217
7.2.17 12:16
@saadet píše:

Aby to pak neobjevila az bude nekde chodit s kamoskama a ve velkem dohanet.
Vis jak to byva odrikane ovoce chutna nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.2.17 12:18

Já raději dám hranolky, než talíř špaget s kečupem.. Dívám se i na množství, zase pár kousků hranolkem je rhozdíl jak talíř kečupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 12:19

@malinika ale ja psala ze moje dite uz je ochutnalo :nevim: to neni o tom, ze ji nedám ochutnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.2.17 12:21

K tomu parmazanu, muz to ted vozil z Italie, kdyz tam dela, to smrdi, jak spinave ponozky, je moc aromaticky.
Oproti nemu zlata nase tricitka eidam.
Jsem mu rikala vubec za to neutracej, radeji mi dovez olivac nebo jejich testiviny nez neco co vubec nikdo nechceme a pak to musim hodi sousedovic kvocnam, ty to potesilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová