Co objednáváte dětem v restauraci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
7.2.17 12:50

@Kelsey zkuste si koupit Gran Moraviu, je takový jemnější, méně zralý… a nekupovala bych vakuově balený, ale čerstvě uříznutý… na špagety nebo jiné těstoviny je výborný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.2.17 12:52

@Saatine no, já jsem dost citlivá na jakékoliv pachy, ale parmazán nebo kozí sýry mi nesmrdí… tvarůžky můžu jen v několika promilemi v krvi, romadúr k nám taky nesmí… ale jinak mám sýry velmi ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.2.17 12:53

@Saatine ze zmíněných sýrů jsem ochutnala jen hermelín a musí to být Král sýrů, ostatní mi smrdí.. kozí sýr jednou přinesla mamka od kolegyně z práce a to byl smrad, jak když se srazí dva cirkusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.2.17 12:55
@Kelsey píše:
@saadet
Me by spis strasne potesil, kdyby dovezl ovoce ochutnat, ale to zas by nemuselo prezit cestu a ted v zime kdovi, jezdi na sever.
@Regina Hero
Nevim bylo to pokazde vaukove zabalene, je fakt ze je vezou 16h. autobusem, ale prevoz bych nerekla, ze by tomu vadil, kor ted v zimnich mesicich a jezdi ze severu.
Vyrazne a takova jina chut. Neni to proste nas oblibenec. Pak dovezl jeste jine jeden byl, jak podobny jak uzeny a takove male syrove kulicky, to bylo jak nas eidam, ale taky vyraznejsi, ale ne tolik, to snedli hned.

no, na severu Itálie a teď v zimě tím spíš, mají ovoce jako u nás v supermarketech… akorát že ještě o fous dražší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.2.17 12:55

A zas treba diky rodinnemu chovu mame domaci skopove, jehneci misto hoveziho a to nam nevadi, to zas treba moje babi by nikdy nesnedla, ze ji smrdi, vzdycky to pozna. I v klobasach, kdyz otec udela domaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
7.2.17 12:59

Me samotny parmesan smrdi taky, ale v testovinach a v rizotu mi chutna moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.2.17 13:00

Tak my jsme doma sýroví, takže za sýry utratíme dost a jí se to u nás ve velkém. Miluji i ty smradlavé typu romadur a tvarůžky… mladší syn si to rád dopřává se mnou. Co mi asi jako jediné ze sýrů nejede, je ovčí sýr. Manžel má kolegu Slováka a když jezdí domů, tak nám dováží přímo z farmy oštěpok a právě čerstvý ovčí sýr. To je teprve smrádek. :mrgreen: Ten fakt asi jako jediný nedávám, tu ovci cítím i v mozku. :mrgreen: Manžel ho má naopak rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
7.2.17 13:20

Do restaurace často nechodíme, teď žijeme v zahraničí, kde se to hemží smaženými pokrmy, takže pro staršího objednáváme nugety s hranolkama (ty nesní, chtěl by kaši a tu tady nemají). Nebo špagety s boloňskou omáčkou.

V Čechách ujíždí na všech omáčkách a knedlících. Rajská, svíčková, guláš…

Jinak starší je nežravec, takže polívkou bych ho neuspokojila. Doma jíme zdravě, ale on si teda radši dá těstoviny s pestem a parmezánem, než aby si dal dušenou zeleninu s masem a rýží.

Koření moc nehrotím, doma solíme střídmě.

Hranolky starší ochutnal cca ve 3 letech, kdy ho babička vzala do Mekáče.

Mladší je ochutnal teď v 10 měsících poté, co mu starší v KFC narval hranolku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.2.17 13:25
@Regina Hero píše:
jo, ale jestli to dítě má mít hranolky denně celý týden nebo dva, jak původně zněl dotaz, co dávat dítěti na dovolené, když se chodí stravovat do restaurace, tak to už je na pováženou…

ja predpokladam, ze treti den uz bude hranolek prejedene. Nebo bych mu rekla, ze se to bude stridat - podle me je dost rozdil, kdyz jdes na jedno jidlo a nekoupis mu, co chce (a dalsi moznost je za půl roku), nebo kdyz vi, ze tam bude celej tejden a hranolky si muze dat 2×.
Ale ja bych je zrovna svym klukum klidne koupila, oni jsou hubeni, ten olej jim neuskodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.2.17 13:26
@malinika píše:
Ještě malá vsuvka - cos jako dítě jedla doma ty? Pochybuji, že maminka doma vyvařovala pravou italskou kuchyni. Když už jsme u těch špaget - celá má generace vyrostla na špagetách s párkem, kečupem a eidamem. Přesto neznám 30 letého člověka, který by se této kombinace dožadoval v restauraci.

bingo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.2.17 13:29
@Regina Hero píše:
@Kelsey zkuste si koupit Gran Moraviu, je takový jemnější, méně zralý… a nekupovala bych vakuově balený, ale čerstvě uříznutý… na špagety nebo jiné těstoviny je výborný…

musim rict, ze specialne gran moravia 1)manzelovi stejne smrdi, jen trochu mene 2) me s chuti na parmazan neuspokoji. Za me syr na nic, nechutna nikomu. Leda bych fakt citila nutnost nekoho zvykat na parmezan, ale proc? Aby si dokazal dat v restauraci jidlo s parmazanem a nepoblil se, protoze eidam je ostuda? To si tam asi radeji da neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.2.17 13:33
@saadet píše:
Vtipný je, že zrovna teď vařim ty špagety :lol: k tomu takovou zeleninovou směs. Někdo se mě ptal na něco zdravého a dobrého. To je z mého pohledu např tohle - cuketa, mrkev, spařený rajče a jarní cibulka - vše na malé kousky. Na troše másla orestuju mrkev, lehce zaprášim cukrem, přihodim cuketu a cibulku, zarestuju a přidám rajčata chvilku orestuju. Ve skleničče smíchám dobrý protlak s trochou vody, tím zaleju zeleninu, hodim rozmarýn a tymián, trochu osolim a opepřim a chvilku podusim. Uvařim čerstvý těstoviny (dobrý de dají koupit i v lidlu), přidám směs a nastrouhám parmezán. A chutná nám to všem, dcera se může utlouct :mrgreen: nic složitého, je to rychlý, dle mého zdravý a výborný :mrgreen:

no vidis, a vyzivar by ti rekl, ze maslo je snad uplne nejnevhodnejsi tuk na smazeni vubec. Olej by byl daleko lepsi. A predevsim demostrujes, ze smazene ti vlastne nevadi, asi mas dojem, ze kdyz se osmahne zelenina, je to jine, nez kdyz se osmahnou brambory. Pritom jde jen o mnozstvi oleje - a proc by hubenemu decku mela vadit puldecka oleje navic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
7.2.17 13:39

Já si vybírám restaurace i na výletě, chci mít zážitek :mrgreen:, nejen ůbbay děcka neřvala hlady". To už raději jdu ke stánku a tam si dají párek v rohlíku nebo langoše, tak jednou za sezónu, tam zážitek fakt nečekám. V restauraci si představuju něco výživově hodnotnějšího. když vím, že to bude tragedie, balím sebou velkou svačinu, různé placky, zeleninové karbanátky atd. S jedním dítkem je potíž, že nejí maso, tak se tím zužuje výběr, ale přijde mi, že celkově se výběr lepší. Nikdy jsem tedy nevybírala z dětských jídel, to zpravidla bývá samá smaženina, vybírám z běžného jídelníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.2.17 13:48

@Pudloslava prepustene maslo je na smazeni nejlepsi ;) a navic ja nesmazila jen jsem to na tom masle zarestovala. A pokud nevidis rozdil mezi hranolkama vymachanyma v prepalenym stokrat pouzitym oleji a zelenine orestovane na trose masla pak si vazne nemame co rict :kytka: ale jak uz jsem psala, kazdy at si sve dite uci jinym stravovacim navykum 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.2.17 14:20

Naše tříletá dcera je extra nežravé dítě. Kdo nepoznal, nepochopí. Nežravá je od mimina, od prvních příkrmů. Vařit pro ni bylo vždycky za trest. Jen velice málo jídel jí chutná, oblíbená bych neuměla vyjmenovat. Jeden den sní špagety s boloňskou s chutí, druhý řekne, že je to hnusné a nechutné. Zeleninu sní nejlépe ve vývaru a v rozmixované omáčce, jinak ne. Přitom doma vaříme poměrně zdravě a zeleninu přidávám do většiny jídel. Parmezán vyloženě miluje a byla by schopná sníst celých 200g sama na posezení. Abych to shrnula, v restauraci jsem ráda, když vůbec něco sní a neprudí. Takže pokud chce hranolky, dostane je. Doma je neděláme, měla je asi u babičky, těžko říct. Stejně jako se nehroutím, že jednou za 2 měsíce dostane u mé babičky párek. Doma ho nikdy neměla a přesto básní o tom, jak by si dala párek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová