Co po konci RD?

Anonymní
10.4.16 12:20

Co po konci RD?

Ahoj, za měsíc mi končí rodičovská dovolená - v práci budu dávat výpověď dohodou. Původně jsem se chtěla stát osobou pečující o dítě či jak se to nazývá, ale vhledem k penězům uvažuji spíš o úřadu práce - jakou dostanu podporu? Asi ne z platu (bývalého) a co když si najdu brigádu např na DPP? To se budu muset odhlásit nebo to jde?
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ZuzaMi
10.4.16 12:22

Proč dáváte výpověď a jdete raději na pracák?

• Citovat
  • Upravit
101710
10.4.16 12:23

Pokud u vůbec nenastoupíš do práce, tak budeš mít tu minimální podporu, tedy cca 3600,– a pokud by sis našla brigádu, tak při výdělku do 4950,– můžeš zůstat na UP, ale pozastaví ti podporu, při vyšším se musíš odhlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
10.4.16 12:23
@ZuzaMi píše:
Proč dáváte výpověď a jdete raději na pracák?

Třeba protože to zaměstnání s dítětem, dětmi nezvládne, odstěhovala se nebo já nevím co dalšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 13:02

Aha, a pokud budu mít DPP s výdělkem nad tuto sumu tak se odhlásím, pak se zase přihlásím a mezitím si budu muset asi extra zaplatit zdravotní pojištění? No a pak budu mít zase podporu nebo už ne?

• Citovat
  • Upravit
101710
10.4.16 15:56

Pak ti bude pokračovat ta nedobraná podpora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.16 18:15

Ještě jeden dotaz, v dubnu mi končí RD, pak mám na měsíc brigádu DPP takže se nemusím - nemám jít hlásit na úp a půjdu až v červnu - budu mít pořád nárok na podporu, když nejdu hned po skončení RD? Má úp nějakou svojí podadnu?

• Citovat
  • Upravit
101710
14.4.16 19:58

Ano, budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat