Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud u vůbec nenastoupíš do práce, tak budeš mít tu minimální podporu, tedy cca 3600,– a pokud by sis našla brigádu, tak při výdělku do 4950,– můžeš zůstat na UP, ale pozastaví ti podporu, při vyšším se musíš odhlásit.
@ZuzaMi píše:
Proč dáváte výpověď a jdete raději na pracák?
Třeba protože to zaměstnání s dítětem, dětmi nezvládne, odstěhovala se nebo já nevím co dalšího…
Aha, a pokud budu mít DPP s výdělkem nad tuto sumu tak se odhlásím, pak se zase přihlásím a mezitím si budu muset asi extra zaplatit zdravotní pojištění? No a pak budu mít zase podporu nebo už ne?
Ještě jeden dotaz, v dubnu mi končí RD, pak mám na měsíc brigádu DPP takže se nemusím - nemám jít hlásit na úp a půjdu až v červnu - budu mít pořád nárok na podporu, když nejdu hned po skončení RD? Má úp nějakou svojí podadnu?
Ahoj, za měsíc mi končí rodičovská dovolená - v práci budu dávat výpověď dohodou. Původně jsem se chtěla stát osobou pečující o dítě či jak se to nazývá, ale vhledem k penězům uvažuji spíš o úřadu práce - jakou dostanu podporu? Asi ne z platu (bývalého) a co když si najdu brigádu např na DPP? To se budu muset odhlásit nebo to jde?
Díky