Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adrasteia píše:
Tak nemusí být holý, když není obýváková stěna. My máme sedačku, přes celou protější stěnu velký krb, stranou stoleček s televizí (nemám ráda telku hned naproti sedačce), v rohu knihovnu a velikánskou palmu. Útulno je u nás myslím dost.
A tipuju bílé zdi bez obrázků
@_.Emilyyy píše:
Ja jsem te spatne pochopila..
Jakože darovanému koni na zuby nekoukej, obzvlášt když ho potřebuješ.
@GabinkaCh píše:
Děvčata, když jdete všechny s módou, hoďte foto vaší ob. stěny
Nejde ani o to jít s módou, spíš je otázka k čemu by jí měl (minimálně v takovém rozměru) člověk potřebovat? My máme k TV připojených opravdu hodně zařízení, skoro bych si dovolila tvrdit, že relativně rekordní počet a stejně nezaberou prostor celé stěny ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím. Moje teta nám nabídla obýv stěnu. Teď před vánocemi jaksi nechcem kupovat novouMyslíte, že je tahle ještě ok nebo je out. Prostě ujde?
Jinak zakladatelko ten dotaz mi přijde takový nešťastný… buď jí potřebujete když řešíte že byste kupovali před Vánoci a nemáte/nechcete utrácet, tak pak si jí vemte, klidně jen na dočasno, a nebo jí nepotřebujete a pak to nemá smysl řešit. ![]()
@GabinkaCh píše:
To je divná móda, takový ten holý obývák. Jen gauč, televize a stolek+ bílé zdi= vrchol módy
Přes půlku zdi mám televizi, nějak netuším proč bych měla prostor zmenšovat ještě tím, že nad tím bude hromada skříněk do kterých se bude akorát prášit. Jinak obývák máme třeba spojený s jídelnou a kuchyní, jsou tu dvě velká terária, pes a část knihovny. Část zdí v barvě. Mít víc prostoru, dám sem piano, ale bohužel se nevejde. Nějak nevidím důvod proč tu mít triliardu poliček a skříněk až ke stropu na každé zdi co jde, to jsem naposled viděla u generace prarodičů a z tak tmavého zakamrlíkovaného prostoru se mi chce akorát spát ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím. Moje teta nám nabídla obýv stěnu. Teď před vánocemi jaksi nechcem kupovat novouMyslíte, že je tahle ještě ok nebo je out. Prostě ujde?
Prijde mi strasna, ale ja vseobecne nemam rada tyhle steny pres celej obyvak.My mame jen stolek pod televizi a vedle komodu.
@GabinkaCh píše:taky žádnou nemáme
Děvčata, když jdete všechny s módou, hoďte foto vaší ob. stěny
@lleennttiillkkaa píše:
Jako takhle my máme 40 let starou obývací stěnu a světe div se jsme celkem šťastná a spokojená rodina. Máme se rádi atd. Protože na tom, jakou máme stěnu náš život nevisí.
Jo jako koupili bychom novou, ale potřebujeme převážně hodně polic, protože máme hodně knížek a to jaksi dnešní obývací stěny nesplňují. Do toho máme pitomou dispozici obýváku, takže opět dnešní stěny to nesplňují.
Pokud žádnou nemáte a nutně nějakou potřebujete, tak jí berte. Vánoce si uděláte hezké i se starou stěnou.
@GabinkaCh píše:
To je divná móda, takový ten holý obývák. Jen gauč, televize a stolek+ bílé zdi= vrchol módy
no máme to tak, ale na zdi veliká fotka naší rodiny nad sedačkou a po stranách fotky z přítelova koníčku, nám se to tak líbí, televize je teda na komodě a pár šuplíků tam je. No vrchol módy nevím, ale vrchol praktičnosti to je - neuklízíš žádné zbytečné serepetičky, na to mi stačí dětský pokoj s milionem hraček
@GabinkaCh píše:
A tipuju bílé zdi bez obrázků
Ne, bílé, ani holé zdi nemáme. Jinak takovéty rádoby moderní „obrázky“ z nábytkových řetězců považuju za nevkusný kýč.
Ale jak jsem psala výše, každý až si dá do bytu, cokoli uzná za vhodné. Nikdy by mě nenapadlo kritizovat cizí bydlení a když jdu k někomu na návštěvu, tak taky neuvažuju v dimenzích - to je hrůza apod., každého věc. ![]()
Pokud potřebujete stěnu, tj nějaký úložný prostor do obýváku a nemáte na novou, klidně bych si ji vzala. Žádný zázrak to není, ale účel splní a pěknou - podle Vašich představ si koupíte, až na ni budou peníze. ![]()
Všímám si, třeba i ve výměně manželek, že dámy dost pohrdají, kdyžmá někdo trochu starší nábytek
@GabinkaCh píše:
Všímám si, třeba i ve výměně manželek, že dámy dost pohrdají, kdyžmá někdo trochu starší nábytek
Jestli ono spíš nejde o to jaké dámy do výměny jdou… a kolik z toho je scénář…
My z počátku bydleli v tom, co nám někdo věnoval. Teď bydlíme minimalisticky. máme nábytek většinou z masivu. Jak nám umírají babičky a tak, přibývají staré kousky, třeba židle tonet, které pamatujou stalina a nedávno jsem přivlekla domů kredenc z 50. plnou křištálu, růžový porcelán jsem rozdala ![]()
@matkabagristy píše:
My z počátku bydleli v tom, co nám někdo věnoval. Teď bydlíme minimalisticky. máme nábytek většinou z masivu. Jak nám umírají babičky a tak, přibývají staré kousky, třeba židle tonet, které pamatujou stalina a nedávno jsem přivlekla domů kredenc z 50. plnou křištálu, růžový porcelán jsem rozdala
Tak to je panečku minimalismus
. Pokud ovšem v křišťálek nepijete colu ![]()
@Anonymní píše:
Tak to je panečku minimalismus. Pokud ovšem v křišťálek nepijete colu
jj, je to horší a horší, křištálek používáme i k pití coly, další „dobrák“, co po mně převezme veslo, se nenarodil.
A tvá otázka je intimní?