co s čerstvou jizvou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
722
26.6.08 07:09

co s čerstvou jizvou?

Ahoj,
prosím, o radu jak se starat o čerstvou jizvičku aby se krásně zahojila a nezůstala po ní ani památka 8) .
Dcerka (21 měsíců) spadla na otevřené dveře auta a rozrazila si nosík. Nakonec rána šitá nebyla, ale důkladně přelepená. Prý to nahrazuje stehy. Včera jsme byli na poslední kontrole, krásně se jí to zahojilo, ale čerstvá jizvička tam samozřejmě je. Doporučili mi to mazat dětským krémem.
Máte někdo zkušenosti s nějakým super přípravkem, který napomáhá regeneraci? Věřím, že se to časem zahojí a zůstanou pouze fotky :wink: .
Děkuji, Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4498
26.6.08 08:07

obecně se doporučuje hodně promašťovat a masírovat. Taky v lékárně prodávají mastičku Contratubex , stojí něco kolem 200,–, ta je přímo na jizvy. A před sluníčkem by si ji měla nějakou dobu chránit, abyjizva nebyla ještě víc červená…takže bych ji na ven mazala nějakým Sunblokem třeba od Avene 50+ - koupila jsem v malé tubičkce, kterou se to namalá místa dobře nanáší - taky kolem 200,– :-( …nebo přelopovat náplastí, ale na nose asi nic mOc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
26.6.08 08:44

Krém z Aloe Vera, na jizvy je úžasný. Pokud bude v gelové podobě, ještě lepší. Buď v lékárně, nebo přímo u někoho, kdo dělá kosmetiku LR. Mám to z vlastní zkušenosti, maminky tím mažou děti po neštovicích, aby nebyly jizvy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
26.6.08 10:04

Na ven se doporučuje překrýt krémem (vyloženě naplácnout, aby zůstal „puntík“ krému), ikdyž to teda vypadá blbě, tak to pomáhá chránit před sluníčkem, ale otázkou je, jestli to u dítěte vydrží.
Já to používala, když jsem byla -náct a měla jsem potlučený kolena nebo holeně

a na promasírování se mi osvědčilo klasické sádlo

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
26.6.08 11:48

Ahoj.Contatubex je výborná mastička na jizvy.Já jsem si tím mazala šitou jizvu po vyříznutém znamínku velkém asi jako nehet na palci.Jizvu sice mám,ale není vystouplá,jako by byla ,kdybych nemazala. :wink:
Ale je opravdu moc důležité jizvičku chránit aspoň půl roku před sluníčkem!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
26.6.08 12:07

ještě jak jsem psala o tom krému Avene 50+ tak podotýkám, že má barvu jako make-up, takže když se ho dá silnější vrstva, tak by nebyl na nose tak nápadný, jako klasický bílý opalovák :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
27.6.08 07:08

Moc děkuji za všechny odpovědi. Utíkám do lékárny… pro všechno 8) :lol: a budu to mazat napřeskáčku :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák