Co s matkou jež se o sebe neumí postarat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
11.10.17 23:37

Každý den 20× to je peklo, ale alespoň 1× za 14 dni nakoupit, příp. nějaký základní úklid? Ale těžko radit, protože to pak narušuje tvojí vlastní rodinu. :? Tam je fakt asi jediná možnost ta protialkoholní léčba, a aby šla matka ještě pracovat? Ale to je asi sci-fi, jestli je to (jak se zdá) dlouhotrvající problém. :zed: Nezáviděníhodné, ale je potřeba si uvědomit, že jsou i horší situace. Promluvte si s manželem a stanovte si nějaký postup, který bude respektovat, a který nebude mít negativní vliv na rodinu nebo i na práci. :nevim:… Já taky musím jezdit každých 14 dní 200 km, a je to zabitý celý den, takže přibližně vím, o co jde. Ale tam není alkohol, a v případě alkoholu bych neměl žádné velké výčitky svědomí… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.17 00:15
@Ellusa píše:
Máš rodinu a dvě malé děti. To je tvoje priorita. Děti a manžel. Ne tvá matka. Ona si svůj život zvolila, tebe z něho svým pitím vyřadila, ale chce z tebe vysávat energii, peníze a čas. Závislí lidi bývají obvykle manipulátoři s okolím, citově vydírají, zneužívají toho, že okolí je nechce nechat padnout, a stahují je sebou dolů. Nenechej se, fakt ne. Doplatí na to tvá rodina a to přece nechceš. Nastavila bych pravidla a jí řekla, že okamžitě nechá pití a půjde se léčit, jinak je konec a neuvidí mne ani vnoučata. A nechala bych na ní, jak se rozhodne, ale pokud by se léčit nešla, tak bych svou hrozbu splnila - protože ona by to takto rozhodla.
:palec: moc děkuji za podporu :hug:
  • Citovat
  • Upravit
Ou
24138
12.10.17 00:24

Patří do větší léčebny na protialkoholní, mají tam i internu, takže ji mohou srovnat.

Ale pokud odmítá hospitalizaci, tak s tím bohužel nenaděláte nic. Je to strašné, ale je to důsledek jejích voleb.

To klíčové je nezraňovat sebe sama.

V žádném případě si ji neberte domů, zejména pokud máte svoji rodinu. Zní to krutě, ale opravdu je potřeba dát přednost sobě a svým dětem a partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.17 00:36
@Sexynohy píše:
Jestli bydlíš poblíž, tak bych jednou týdně dovezla velký nákup jídla, případně něčeho echt nutného. Jednou za dva týdny - pokud by u toho nedělala scény uklidila to úplně nejhorší (kde by hrozilo, že jí to bude ohrožovat přímo na zdraví, např. podlaha pokrytá hnijícím smetím, apod).
Ještě bych asi dodala, že pokud by se rozhodla jít na léčbu maximálně ji podpořím. Jinak bycj si city a další starosti o ni pokusila nedělat.

Upřímně, kdo to nezažil, může takto radit. Zažila jsem si život s rodiči s psychiatrickou diagnózou, takže dokážu pochopit, že i zajít s nákupem je o ústa. Já bych jí poradila zavolat záchranku, naznačit odvoz do psychiatrické léčebny a blokla bych si telefon.

• Citovat
  • Upravit
174
12.10.17 01:02
@Anonymní píše:
Upřímně, kdo to nezažil, může takto radit. Zažila jsem si život s rodiči s psychiatrickou diagnózou, takže dokážu pochopit, že i zajít s nákupem je o ústa. Já bych jí poradila zavolat záchranku, naznačit odvoz do psychiatrické léčebny a blokla bych si telefon.

Záleží na konkrétní situaci, a nelze to tak táhnout roky. Musí být nějaké limity, podmínky vůči matce. Pokud na sobě nic nezmění, tak jí nelze pomoci. Ale ten aktuální stav (zranění/nemohoucnost) je potřeba nějak vyřešit. Aby z toho ještě nebylo neposkytnutí pomoci atd. :think: možná ta záchranka nebo přivolaný praktický lékař není špatný nápad a alespoň se zbavíš odpovědnosti a předáš na čas péči zdravotníkům. Ale tady nikdo ten aktuální zdravotní stav nezná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
12.10.17 15:31
@Anonymní píše:

Záchranku, a na co? To samé s tou psychiatrickou léčebnou. Pokud není matka okolí nebezpečná, nemůžou jí tam zavřít proti její vůli přece, ale to musíš sama dobře vědět, když jak píšeš, si to zažila.
Jinak taková návštěva u alkoholika rodiče je o síle osobnosti. Dá se na tom pracovat (klidně i s odborníkem) trénovat si to.
Tady paradoxně může být výhoda, že matka nikdy nebyla fajn, a tak se jí před očima nerozpadá milující rodič, ale spíš někdo jako bio rodič.
Vykašlat se na to může vždycky, to je to nejjednoduší. Samozřejmě jí to pak těžko může mít někdo za zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
20.10.17 15:23

Zavolala bych záchranku a řekla, že matka vyhrožuje sebevraždou. Nejí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová