Oslavy a návštěvy u tchánovců

Anonymní
9.10.17 10:10

Olavy a návštěvy u tchánovců

Zakládám anonymně, jelikož sem chodí rodina.

Jedná se o oslavy a návštěvy u tchánovců v ročním období, kdy už se nedá sedět venku a jsme doma.
Oslavy a návštěvy tam probíhají tak, že se hlavním aktérem zábavy je TV. Já TV při návštěvě beru jako totální brzdič zábavy a hlavně když se chci koukat na TV nemusím si návštěvu vůbec zvát.
Teď měla tchýně narozeniny a já odjížděla totálně otrávená a už se mi tam nechce jezdit. Partnerovi jsem to už tentokrát řekla na plnou hubu, že tohle už nedávám. Přitom v letních měsících, kdy sedíme venku je to s nimi v pohodě (to bude tím, že tam neběží TV). Teď bude mít narozeniny tchán a mě se tam vůbec nechce, jelikož to bude ve stejném levelu.

Jak to máte u vás a jaký máte názor na puštěnou TV při návštěvách? Já tedy jsem zvyklá úplně na něco jiného, když si přizvu návštěvu, pustím rádio a normálně se bavíme. Chápu, že každá rodina ma nějaký zvyk, ale puštěná TV je opravdu brzdičem zábavy. Člověk se bojí pomalu promluvit, aby náhodou nerušil sledující osazenstvo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5040
9.10.17 10:14

A nemůžeš to prostě přetrpět? Je to přece jen jeho oslava a může si ji zařídit jak chce. Pokud se jedná o dvě hodinky čtyřikrát do roka… tak bych to asi neřešila. Nejde se co do zábavy zavděčit všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.10.17 10:15

Mám stejný názor jako ty. U tchánovců běží tv nonstop. Ještě nějaká nova, nebo něco podobnýho, tak člověk poslouchá více méně jen reklamy. Po zimní celovíkendové návštěvě jsem docela vyšťavená. Tv je obří žrout pozitivní energie. V létě je to taky pohoda. Doma Tv zapnu opravdu málo kdy a to jen na pořad, který si dopředu vyberu, nebo dětem na večerníčka, když si zrovna vzpomenem.

Příspěvek upraven 09.10.17 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.10.17 10:18

Ja TV na navsteve beru vylozene jako neslusne. Kdyz prijde navsteva k nam, automaticky vypinam, VZDY!!! Ovsem u tchanovcu to je uplne stejny, jako u tech tvych. Kdyz prijdou z nakupu, tak tchan zahodi tasky, zuje se a jde zapnout TV, pak se teprve jde svleknout a delat ostatni veci…a pak se taky stava, ze k TV zapne radio a pusti si neco v telefonu. A on je jeste nahluchlej, takze to tam rve na cely kolo Chocholousek hadr. Nerada tam jezdim, jsem pak vzdycky uplne psychicky vycerpana. Bohuzel bydlej v panelaku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
9.10.17 10:20

U našich je to zrovna tak. TV jede celý den. Ale oni jsou tam doma, tak co s tím zmůžu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
9.10.17 10:30

Taky nesnáším televizi puštenou na návštěvě. Buď koukam na TV nebo se bavím s návštěvou. Tchyně to taky dřív dělala, vadilo mi hlavně že na to civí děti, tak jsem prostě řekla, jestli by se ta televize mohla vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.10.17 10:33

Vadí mi to, my televizi vůbec nemáme, ale přežiju to. Dělají to moji prarodiče, nehodlám je vychovávat a těch pár návštěv za rok, kdy jim udělá naše přítomnost radost zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.10.17 10:36
@Anonymní píše:

Jedná se o oslavy a návštěvy u tchánovců v ročním období, kdy už se nedá sedět venku a jsme doma.
Oslavy a návštěvy tam probíhají tak, že se hlavním aktérem zábavy je TV. Já TV při návštěvě beru jako totální brzdič zábavy a hlavně když se chci koukat na TV nemusím si návštěvu vůbec zvát.
Teď měla tchýně narozeniny a já odjížděla totálně otrávená a už se mi tam nechce jezdit. Partnerovi jsem to už tentokrát řekla na plnou hubu, že tohle už nedávám. Přitom v letních měsících, kdy sedíme venku je to s nimi v pohodě (to bude tím, že tam neběží TV). Teď bude mít narozeniny tchán a mě se tam vůbec nechce, jelikož to bude ve stejném levelu.

Jak to máte u vás a jaký máte názor na puštěnou TV při návštěvách? Já tedy jsem zvyklá úplně na něco jiného, když si přizvu návštěvu, pustím rádio a normálně se bavíme. Chápu, že každá rodina ma nějaký zvyk, ale puštěná TV je opravdu brzdičem zábavy. Člověk se bojí pomalu promluvit, aby náhodou nerušil sledující osazenstvo.

Televize na oslavě je otrava. Taky by mě to prudilo, ale co naděláš… je to jejich oslava.
 T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.17 10:38

My TV máme, ale propojenou s PSkem, pouštíme si na ní hudbu na Spotify a filmy. Když přijde návštěva, pustím tam nějakou neutrální hudbu, na přiměřenou hlasitost, aby nerušila. Puštěná TV na návštěvách u rodičů a tchánovců mě taky štve. Přijedeme na návštěvu a místo, aby si hráli s vnučkou, tak čumí na biatlon nebo nějaké seriály. :nevim: Co poradit nevím, my s sebou vždycky vezmem kočár a jdem se projít ven - buď se přidají nebo ne a malá se aspoň zabaví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.17 10:40
@Anonymní píše:

Moje sestra a jejich domácnost dříve, to stejné. Televize běžela pořád, a oni si ani neuměli představit, že by neběžela. Během návštěvy jim nevadily seriály, a jiné TV nesmysly. Chápu, že to dovede otrávit, mě taky. Máš ovšem ztíženou pozici, protože pokud jsi jediná, komu TV vadí, nebudou to kvůli tobě vypínat. S partnerem bych to určitě probral, protože mě jako chlapovi televize už neříká skoro nic. Naopak si myslím, že telak je náhražka skutečných vztahů, kdy se řeší, co kdo kdy kde a s kým v to mkterém seriálu měl - bezduchá povrchní zábavička.

• Citovat
  • Upravit
877
9.10.17 10:42

Zažila jsem teda ještě horší level - ke tchyni jezdila návštěva a ta si přímo vyžadovala puštění televize - fotbal a nedělní politiku. Dokud pořady neskončily tak se nemluvilo…do hospody na pivo se mohlo jít nejdřív po fotbale atd… celkově ta návštěva byla dost děsná;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
9.10.17 10:42

Výjimečně na oslavách TV taky zapneme, třeba když se chlapi chtějí kouknout na nějaké sportovní výsledky nebo průběh zápasu (krátce! Ne že se zaseknou na dvě hodiny u fotbalu :mrgreen: ), případně se dětem pustí pohádka. Ale je puštěná potichu, aby zbytek osazenstva nerušila v hovoru, nebo se ve skupinkách přesuneme kousek stranou, což chápu, že v menším bytě nemusí vždy jít realizovat. Můj děda vždy při rodinných oslavách připojí k TV noťas a promítá jako kulisu rodinné fotky z minulých let, různé výlety, setkání nebo co nafotí v okolní přírodě, to se mi líbí :palec: A i ty děti to často zaujme, zasmějeme se, zavzpomínáme… přitom to nikoho neruší, kdo chce, tak mrkne, když ho zrovna nezajímá téma hovoru, kdo nechce, nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbu
832
9.10.17 10:46

Nemam to rada. Kdyz je to u nas doma, tv nezapinam - nemame ani antenu. Kdyz to po me nekdo chce aspon pres Internet, reknu ne. At se jde divat domu (pokud teda neni domluvene, ze je v planu se na neco divat). A u nekoho se to holt musi pretrpet…chapu to treba u babicky, to mi nevadi. Ze tam ma treba dechovku. Ale moc nechapu na oslavach typu narozeniny atd. Ale taky se to deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbu
832
9.10.17 10:49

@Saarka_O Jo to znam. To se mi jednou stalo u nas. ja se varila s nedelnim obedem, pozvala kamarady a jeden chtel koukat na sportovni prenos. Rikam nejde to, nemeli jsme to poradne jeste nainstalovane vsecko, nova tv. Bylo uplne drama a skoncilo to tim, ze jsem vypenila a servala borce, ze snad jdu na navstevu a pokud chtel hledet na neco mel to rict dopredu nebo zustat doma. Ze bych objednala max pizzu a nedrela se s hezkym odpolednem..no moje nervy. prijde mi to desna drzost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
9.10.17 11:16

Já televizi na návštěvě u tchýně velmi vítám, raději poslouchám reklamy a teleshopping než tchány :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová