Názor na bydlení s tchánovcema

Anonymní
6.10.17 01:26

názor na bydlení s tchanovcema

Prosím o anonym. Nechci, aby mě tu poznali příbuzní.
Přestěhovali jsme se z finančnich důvodu k rodičům od přítele na dům. Bydlení je rozdělené.
Je to jen po dobu mateřské/rodičovské. Podotýkám, zvládli bysme i bydlení v bytě, který máme na hypotéku a krásně. Ale zhodnotili jsme situaci, že bude lepší, když budeme moc ušetřit a hlavně budeme mít blízko prarodiče. Bydleli jsme 100 km od rodiny. Byt pronajímame.
Když nechceme tak se prakticky s rodiči nevidíme. Vlastně tím i pomáháme finančně jeho rodičům a nám to stále vyjde výhodněji.
Ovšem já jsem už měsíc doma a tak se nudim a chodím pokecat.
Tchyni neřeším je prostě jiná, ale jedno dítě ji v dospělosti umřelo tragickou nehodou a je tím poznamenána. Já to naprosto chápu. Chápu, že jsem snacha a nikdy nebudu dost dobrá atd atd. Jednoduše to neřeším. Za to jsem si hodně oblíbila tchána. Navíc on je v důchodě, takže travime fakt celý den spolu. Kecame, kutime, zahradnicime, atd.
Přijde mi fakt fajn, hodně se nasmejeme( máme stejný styl humoru, ostatně i partner ho má, jsou jak přes kopírák :lol: )
V tom je ten háček.
Tchýně je fakt docela hysterická. Něco někdo řekne ona hned zvýší hlas hned si to bere k srdci, já si nic říkat raději netroufam, jen mi občas nějaký vtípek opravdu přijde vtipný a já ty koutky dole prostě neudrzim.
Pro celou rodinu je tchan černá ovce, který neustále do někoho hnusné šíje, samozřejmě i do mě, ale já se sama sobě umím zasmát a to nějak zbytek rodiny nedokáže překousnout.
Dneska se mě zeptal tchán jestli bych nechtěla jet v sobotu do lesa na houby. Všichni jsou v práci a my nebudeme mít do čeho vrtnout, tak jsem řekla, že půjdu hrozně ráda. Což je taky pravda. Jsem ráda za jakoukoli možnost odtud vypadnout. Jsem v posledním stádiu těhotenství a musím být kvůli zdraví furt pod dohledem. ( Sama nikam nemůžu ;) )
Pochopila bych, kdyby to naštvalo tchýni. Ale šok nastal tehdy, kdy jsem to oznámila muži a on se doslova naštval, že už je to podezřelé a že se mu nelíbí, že chci jít s jeho tátou na houby. Podotýkám nikdy žárlivý nebyl ani sebemenší známkou. Jen i pro něj je otec černá ovce.
Viděla jsem na něm jak ho to šílené vytocilo a věřím, že kdybych nebyla těhotná, tak by mi řekl k tomu víc. ( Nehadal by se, jen by mi řekl něco, co by se mi nelíbilo) my se totiž fakt vůbec nehádame a ani neumíme zvýšit hlas. Respektive umíme, ale vyrůstala jsem v domácím násilí a úplně psychicky mi to nedělá dobře, začnu se klepat apod. Muž to ví a vždycky se hlídá i když jsem úplně nemožná :D.
Ještě podotýkám, že tu bydlela predemnou jeho bývalá, kterou mám tchýni každý den na talíři. Jak byla líná, jak nepřála, pak zase prala moc, neuklizela atd. Ale tu nesnášel i tchán. Teď je opačná situace a je zase zle.
Nechci se nějak omezovat, ale popravdě fakt nevím jak to s mužem vyřešit. Nechci, aby mu hlodala taková hlouposti v hlavě :lol:, ale upřímně nevím jak mu to vysvětlit.
Nebo se to vážně nehodí, abych na ty houby šla?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
6.10.17 01:38

A nevadí spíš manželovi že máte zdravotní obtíže a polezete do lesa, kam se k vám v případě nutnosti nedostane v čas pomoc?

Jinak já bych i za cenu ušetření k rodičům ani k tchánovcům žít nešla, zvlášť pokud zvládáte finančně žít samostatně bez problémů. Stačily mi tři měsíce co jsme bydleli u mých rodičů po dobu rekonstrukce našeho bytu a nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.17 01:39

Co je na tom divného jít s tchánem na houby? Mě kdysi vytočil manžel, o půlnoci jsem sebrala tchána a šli jsme na pivko a na muže čekal lístek na dveřích, že jsem šla s jeho tátou ven. A úplně v pohodě. Nebo jsme s tchanovcema chodili večer šejčit, on seděl s tchýni u stolu a já s jeho tátou řádila na parketu. A nikomu to divné nebylo. Jojo kde ty doby jsou… takže na houby s tchánem, kdyby jsme se s tchanovcema nerozhádali by mě manžel ještě sbalil batoh a svačinu ať má ode mě půl dne klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
6.10.17 01:40

Zkus se ho zeptat, co mu na tom vadí konkrétně… Jestli to, že budeš trávit čas s tchánem, nebo žárlí, nebo třeba to, že jdeš do lesa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.17 01:41

Já mám tedy názor na takové společne bydlení takový že prostě ne, když to zvládame finančně dobře a i když je to rozdělené. Z dětství mám zkušenosti ze to prostě nedělá dobrotu dodnes se půlky rodiny spolu nebaví. Nevím proč mu teda vadí ty houby, neřeknu kdyby jste chodili do kina na večeři atd ale houby? Na tom si myslím že nic není špatného. Myslím si že by měl být rád že spolu dobře vycházíte, nejsi sama a máš trochu toho rozptýlení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.17 01:44
@Heivka píše:
A nevadí spíš manželovi že máte zdravotní obtíže a polezete do lesa, kam se k vám v případě nutnosti nedostane v čas pomoc?Jinak já bych i za cenu ušetření k rodičům ani k tchánovcům žít nešla, zvlášť pokud zvládáte finančně žít samostatně bez problémů. Stačily mi tři měsíce co jsme bydleli u mých rodičů po dobu rekonstrukce našeho bytu a nikdy víc.

Nevím, když jsme šli na houby všichni společně tak problém neměl :nevim:
Ono to bydlení je tak trochu i kvůli tomu zdraví. Pořádně se neví jaký bude mít na mě vliv porod. Může se stát, že se chvíli nepostavim na nohy. Zatím je vše v pořádku, ale to riziko tam bohuzel je. A v tu chvíli bude mít vzdálenost rodiny obrovský vliv.
Samozřejmě, když bude vše v pořádku a tady to nepůjde tak to nepůjde a jdeme zpátky :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.17 01:50

@LimitedEdition taky mi na tom právě nepřijde nic nevhodného. Proto jsem se ptala. Snad mě teď ještě napadlo jestli naopak nežárlí na ten vztah jaký mám. Protože oni jsou jak dva kohouti a my spolu vycházíme hezky a oni dva do sebe furt ryjí a někdy přesáhnou tu hranici.

• Citovat
  • Upravit
3023
6.10.17 06:50

Ne. Proste ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.10.17 06:56

Bydlet s rodiči bych nešla i kdybych měla bydlet v krabici pod mostem. Na houby bych naopak šla, můj tchán byl taky můj miláček :srdce: zlatý člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.17 07:13

Nebydlíme s nikým z rodiny, i když nám to nabízeli. Raději nebudu mít ani na chleba, než se nechat od kohokoli buzerovat a vidět je každý den :-) Asi tak. Na houby, kamkoliv, proč ne? Proč bys nemohla kam chceš? Když tě nevezme ven manžel, tak běž s tchánem ne?:-)

• Citovat
  • Upravit
74217
6.10.17 07:18

Nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.10.17 07:43

Na houby bych šla, to mas jako sedět doma na zadku jen proto, ze tvůj muž nevychází s otcem? Ale s tchanovcema bych nezila ani za zlatý prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.10.17 07:45

Bydleni s nimi je samozrejme blbost.
To ze se mu nelibi mozna celkove cela situace, dokazu pochopit. Sama pises, ze tchyni sotva snasis, za to tchan- s tim travis cele dny. Treba ma historii proutnika, co my vime, jestli je to stramak nebo nad hrobem.
Proste tohle muze byt podezrele a to jak tvemu muzi, tak tchyni.
Navic to, ze musis do lesa s tchanem pusobi jako vymluva. Pokud mas takove problemy, ze nikam nemuzes, tak pujdes nekam do lesa? Chapu, ze to zni ponekud zvlastne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
6.10.17 07:47

Ahoj, s tchánovcema NIKDY, po svojí zkušenosti už ani náhodou, vždycky se najdou třecí plochy a obávám se, že to může ohrozit Tvůj vztah s partnerem. 100 km není nepřekonatelná vzdálenost, návštěva 1× za měsíc je dostačující :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.10.17 07:47
@Anonymní píše:
Prosím o anonym. Nechci, aby mě tu poznali příbuzní.
Přestěhovali jsme se z finančnich důvodu k rodičům od přítele na dům. Bydlení je rozdělené.
Je to jen po dobu mateřské/rodičovské. Podotýkám, zvládli bysme i bydlení v bytě, který máme na hypotéku a krásně. Ale zhodnotili jsme situaci, že bude lepší, když budeme moc ušetřit a hlavně budeme mít blízko prarodiče. Bydleli jsme 100 km od rodiny. Byt pronajímame.
Když nechceme tak se prakticky s rodiči nevidíme. Vlastně tím i pomáháme finančně jeho rodičům a nám to stále vyjde výhodněji.
Ovšem já jsem už měsíc doma a tak se nudim a chodím pokecat.
Tchyni neřeším je prostě jiná, ale jedno dítě ji v dospělosti umřelo tragickou nehodou a je tím poznamenána. Já to naprosto chápu. Chápu, že jsem snacha a nikdy nebudu dost dobrá atd atd. Jednoduše to neřeším. Za to jsem si hodně oblíbila tchána. Navíc on je v důchodě, takže travime fakt celý den spolu. Kecame, kutime, zahradnicime, atd.
Přijde mi fakt fajn, hodně se nasmejeme( máme stejný styl humoru, ostatně i partner ho má, jsou jak přes kopírák :lol: )
V tom je ten háček.
Tchýně je fakt docela hysterická. Něco někdo řekne ona hned zvýší hlas hned si to bere k srdci, já si nic říkat raději netroufam, jen mi občas nějaký vtípek opravdu přijde vtipný a já ty koutky dole prostě neudrzim.
Pro celou rodinu je tchan černá ovce, který neustále do někoho hnusné šíje, samozřejmě i do mě, ale já se sama sobě umím zasmát a to nějak zbytek rodiny nedokáže překousnout.
Dneska se mě zeptal tchán jestli bych nechtěla jet v sobotu do lesa na houby. Všichni jsou v práci a my nebudeme mít do čeho vrtnout, tak jsem řekla, že půjdu hrozně ráda. Což je taky pravda. Jsem ráda za jakoukoli možnost odtud vypadnout. Jsem v posledním stádiu těhotenství a musím být kvůli zdraví furt pod dohledem. ( Sama nikam nemůžu ;) )
Pochopila bych, kdyby to naštvalo tchýni. Ale šok nastal tehdy, kdy jsem to oznámila muži a on se doslova naštval, že už je to podezřelé a že se mu nelíbí, že chci jít s jeho tátou na houby. Podotýkám nikdy žárlivý nebyl ani sebemenší známkou. Jen i pro něj je otec černá ovce.
Viděla jsem na něm jak ho to šílené vytocilo a věřím, že kdybych nebyla těhotná, tak by mi řekl k tomu víc. ( Nehadal by se, jen by mi řekl něco, co by se mi nelíbilo) my se totiž fakt vůbec nehádame a ani neumíme zvýšit hlas. Respektive umíme, ale vyrůstala jsem v domácím násilí a úplně psychicky mi to nedělá dobře, začnu se klepat apod. Muž to ví a vždycky se hlídá i když jsem úplně nemožná :D.
Ještě podotýkám, že tu bydlela predemnou jeho bývalá, kterou mám tchýni každý den na talíři. Jak byla líná, jak nepřála, pak zase prala moc, neuklizela atd. Ale tu nesnášel i tchán. Teď je opačná situace a je zase zle.
Nechci se nějak omezovat, ale popravdě fakt nevím jak to s mužem vyřešit. Nechci, aby mu hlodala taková hlouposti v hlavě :lol:, ale upřímně nevím jak mu to vysvětlit.
Nebo se to vážně nehodí, abych na ty houby šla?

No proste asi nejde jen o houby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová