Jaké aktivity s 11týdenním miminkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1206
15.10.14 19:31

@Denisa56 Dekuju. Ja ho nechavam o samote a urcite nebezim, kdyz zacne fnukat, cekam abych zjistila, jak vazne to mysli :) Jen si rikam, ze az zacne brat do ruky hracky a zajimat se o hrazdicku, zabavi se sam delsi dobu. Zkousim to, ale asi je na neho jeste brzo…ale nevim no, prvni dite a zadna zkusenost, treba to delam blbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.10.14 19:32

@jsem.to.ja No nejspíš právě kvůli básničkám…všechno je to to tom, co chceš ty. Bud´se mu věnuj a věnuj mu veškerý svůj čas, ale za nějakou dobu se nediv, že budeš mít doma nesamostatného jedince, co se bez tebe ani nevyčůrá, nebo budeš střízlivá a necháš ho rozvíjet. Je mu 11 týdnů. Ne 11 dnů. On tě až tak nepotřebuje, svět je velikanánský a kolem něj plno podnětů, které by mohl TAKY poznat a ato úplně sám (neuvěřitelné, že? :lol: ) ale na to jsi sama ani nemohla přijít, když mu dáváš každou minutu ze svého dne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.14 19:32
@Erkata píše:
Dovolim se jen pripojit k tomuto dotazu. Mám 7 týdenní, ale už řeším také jak se věnovat abych dostatečně stimulovala.

„povídám“ si s ním, má navěšené hračky, sem tam chrastím, cinkám a pod - dle toho, do která hračka dělá.. Hodně ho mám rozbaleného, různě ho lechtám, hladím atd.. :think: nachystanou mám i hrazdičku, tuším, že zachvíli ho začne brát.. teď má na postýlce medvědy - zkouší je trefit.. a barevné obrázky - výrazné barvy - černobílé a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
15.10.14 19:39

@jsem.to.ja Děláš to pěkně, hlavně se nenech zviklat řečmi, že sis ho tak zvykla, že si ho rozmazlíš atd. Je jasné, že mimčo v tom věku se ještě moc nezabaví a spíš potřebuje mámu. Pomalu si začne chytat hračky, víc je pozorovat, pak se otáčet a bude to lepší. Moje pětiměsíční si už takhle hezky hraje, vydrží na hrací dece někdy i půlhoďku, ale chodím za ní v různých intervalech, jak je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 19:40

@berry4 Psala jsem, ze mu nedavam kazdou minutu dne a ze ho nechavam samotneho. Ale moc se mu nedivim, ze kdyz neumi vzit do ruky hracku a lezi 10 minut pod hrazdickou a pozoruje okoli, ze ho to uz pak nebavi…Muzete mi napsat, jak si za teto situace predstavujete, ze ho necham objevovat svet, kdyz po nejake dobe zacne sam plakat? Rada si necham poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.10.14 19:48

@berry4 to ze je svet velikansky a plny podnetu mu musi nekdo ukazat.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.10.14 19:51

@jsem.to.ja nazory berry4 bych az tak k srdci nebrala..myslim take, ze jsi skvela maminka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 19:53

@DiváBára : Děkuju moc :) Je to asi o celkovém přístupu, malého kojím, jak si řekne a spí s námi v posteli, protože si myslím, že to v důsledku vede k menší separační úzkosti a větší samostatnosti a někdo by mi na to řekl, že si na sebe pletu bič :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
15.10.14 19:55

@jsem.to.ja Jak jsem už psala výše, nenech se zviklat a dej na svůj mateřský instinkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 19:59

@Ema1984 Děkuju, snažím se, ale nemám zkušenost, tak nevím, jestli to nemůžu dělat nějak líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.10.14 19:59

@jsem.to.ja i kdybys s ním nedělala vůbec nic a jenom ho nechala ležet na dece na zemi a kolem něj dala pár chrastítek, je to ok. Takový mrně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.10.14 20:01

No já bych to tak nepřeháněla, taky se může stát, že za pár měsíců budeš zoufalá, že si neumí ani chvilku hrát sám :nevim: Z toho věčného mluvení ho snad musí brnět uši :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.10.14 20:03
@DiváBára píše:
@berry4 to ze je svet velikansky a plny podnetu mu musi nekdo ukazat.. ;)

To není pravda. Naopak, na co si přijdou sami, z toho budou mít větší radost a líp si to zafixují. Kupodivu dítě vždy zajímá něco úplně jiného, než se matka domnívá. Nechat dětem prostor pro svůj vlastní rozvoj je tak do roka to nejlepší, co pro ně může máma udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.10.14 20:03
@jsem.to.ja píše:
@DiváBára : Děkuju moc :) Je to asi o celkovém přístupu, malého kojím, jak si řekne a spí s námi v posteli, protože si myslím, že to v důsledku vede k menší separační úzkosti a větší samostatnosti a někdo by mi na to řekl, že si na sebe pletu bič :)

V tomto mas naprosto pravdu..nepletes si na sebe bic..vychovavas ze sveho ditete samostatnou osobnost..malokdo pochopi, ze timto ma dite v rodici jistotu, citi blizkost, neni vystresovane a prave timto z nej roste osobnost, ktera se zajiste bude umet „bez maminky i vycurat“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 20:05

@Bibi239 díky za názor, mohla byste mi napsat, jak by to podle vás šlo líp, když ho hračky a pozorování okolí baví krátkou dobu? Mě totiž nic moc nenapadá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí