Jaké aktivity s 11týdenním miminkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1206
16.10.14 09:33
@scentini píše:
Když jsem četla tvůj první příspěvek, říkám si. Děláš to dobře a úměrně věku dítěte. Rikam fajn asi chce ještě rady. Holky ti dávaly rady a ty jsi ke všemu měla svoje chytrý odpovědi. Možná si to, tak nemyslela, ale vyznívá. to jako. Ja jsem matka pluku, kdo je víc. Já se te jen pouze zeptala, co bys tak s malým miminkem chtěla ještě dělat. A ty jsi hned usoudila, že já se věnuji dítěti méně než ty. Já nejsem, ta co zakládá diskuze a potřebuje vědět jestli 11 tydeni miminko dostatečně rozvíjí. Máš maly miminko, ty se většinou chovají a chovají a zase jen chovají. Asi ještě v době doznívání po porodni hormony, to chápu. Přeji ať ti chlapeček, dělá jen samou radost a je zdraví.

Ve svém výčtu jsi zapomněla na to, jak jsi mě napadla za to, že chci jen plácat po ramenou a že se dítěti věnuju přespříliš. Nejsem žádná matka pluku ani nepotřebuju žádnou pochvalu. Ano, máš pravdu, když mi tady někdo napíše, že mám miminko hodit na deku a obložit ho hračkama, tak na to mám odmítavou odpověď, protože ho a) hračky nezajímají a b) není to můj styl a s tím, že ho mám vozit v kočáře na bříšku, je to podobné - vydrží na něm pár minut. Vždycky jsem za názor poděkovala a vysvětlila, proč třeba zrovna tenhle nevyužiju. Na tom nevidím nic špatného, nemusím se řídit všemi radami, které tady zazněly, byť byly možná dobře míněné. Já bych si nedovolila soudit někoho z pár příspěvků, že je zlý…Děkuju ti za hezké přání pro malého, taky tak, ať jste spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
16.10.14 09:35

@Aamanda Děkuju za názor a podporu, kdybych někdy měla druhé mládě, předpokládám, že se mu takto nebudu moct věnovat, ale nedopřát aspoň tomu prvnímu, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
16.10.14 11:05
@jsem.to.ja píše:
Ve svém výčtu jsi zapomněla na to, jak jsi mě napadla za to, že chci jen plácat po ramenou a že se dítěti věnuju přespříliš. Nejsem žádná matka pluku ani nepotřebuju žádnou pochvalu. Ano, máš pravdu, když mi tady někdo napíše, že mám miminko hodit na deku a obložit ho hračkama, tak na to mám odmítavou odpověď, protože ho a) hračky nezajímají a b) není to můj styl a s tím, že ho mám vozit v kočáře na bříšku, je to podobné - vydrží na něm pár minut. Vždycky jsem za názor poděkovala a vysvětlila, proč třeba zrovna tenhle nevyužiju. Na tom nevidím nic špatného, nemusím se řídit všemi radami, které tady zazněly, byť byly možná dobře míněné. Já bych si nedovolila soudit někoho z pár příspěvků, že je zlý…Děkuju ti za hezké přání pro malého, taky tak, ať jste spokojení.

Ale ono to, tak opravdu vypadá, ze potrebujes poplacat. Že se venujes přespříliš si nemyslím, jen bych na syna celý den furt nemluvila. Na mě někdo mluvit nepřetržitě celej den, tak večer jsem zrala na ruzovej. Když je dítě vzhůru ma aktivní nebo pasivní bdeni. U toho pasivního nechávám dcerku být, sedím u ní, ale nemluvím ns ni. Že ti někdo napíše, ať ho daš na deku. Taky v tom nevidím nic spatnyho, nikdo neříká abys ho tam nechala půl dne. Lehni si k němu ukszuk hračky a pak zkus na 5 min odejít a pak bez zase za ním. Dcerka má půl roku a sama vydrží na dece půl hodiny. Všechno se časem zlepší, je ještě malej. A to stejný paseni koniku v kocaru, přeci tam nemusí být hodinu ne? Stačí těch 10 minut. Mě ve 3 měs nechtěla být v kocaru, takže jsem tlačila kočár a dceru měla v ruce. Ve třech měs měla přes 7 kilo. Takže jsem byla ráda, že aspoň vydrží 10 minut. Pokud ti malej vydrží min nevadí, jen bych to zkoušela a časem se uvidí. Já třeba malou koupala v našem bazénu, teď chodíme 2 týdne plavat nebo se spolu koupeme ve vaně. A chodíme cvičit. Tak můžeš zkusit tohle například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
16.10.14 11:50

@scentini No vidis, kdybys mi hned napsala tohle, tak to mohlo cele vypadat jinak. Nechapu, co mas porad s tim poplacavanim, mam prvni dite, zadnou zkusenost, nikoho s kym bych se poradila a fakt nemam dojem, ze bych delala neco, co si zaslouzi nejake poplacavani, mela jsem za to, ze takhle se venovat miminu je normalni, tak proc poplacavani. Zajimalo me, jestli ale prece jen nedelam neco spatne nebo jestli mi nekdo neporadi neco, co me zaujme. Ale kdyz mi nekdo rekne, ze si vychovavam mamanka a budu toho litovat a poradi mi nesmysly, tak za to podekuju a vysvetlim, proc s tim nesouhlasim. A s tim mluvenim na mlade - nenapadlo me, ze to nekdo vezme doslova. Samozrejme, ze u nej cely den nesedim a netlacim mu do hlavy paci, paci. Rano po probuzeni, vecer pred koupanim a behem dne pri prebalovani, kdyz je cas, tak mu reknu par rikadel, delame chvili blbosti, snazim se tak navodit nejake ritualy. Behem dne mu rikam, co delam (ted krajim cibuli apod.), ale rozhodne na neho nemluvim bez prestavky. To plavani, jak jsi psala, mam v planu, ale bohuzel muzeme az na jarni kurz od unora a cviceni pro mimca jsem moc chtela, ale vsude to delaji dopoledne a on je uz kolem devate protivny jako cinze a chce spat, tak se bojim, ze to cele probreci. Presne jak jsi psala - postupne pujde delat vic veci, bude samostatnejsi, proto jsem se tady ptala, co s 2,5 mesicnim ditetem, protoze sama toho zas tak nevymyslim, tak se rada necham inspirovat. Mrzi me, ze se to zbytecne vyhrotilo, nejde prece o zivot :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.10.14 12:04

Přečetla jsem jen poslední dvě strany a začínám rozumnět svému otci, který pořád tvrdí, že lidi maj málo práce, dámy prominou :nevim:.
Mám mimino podobně staré. Jenže mám děti dvě, barák, zahradu. Chci se věnovat i starší, peču chleba, vařím, suším bylinky, podravku, dělám si jitrocelový sirup na kašel atd atd. Takže mimino většinu bdění tráví na dece, kde výská a různě se raduje. Když ho to přestane bavit, chce společnost, přebalit, jíst, spát, tak se ozve. Nejdu-li, ozve se dost hlučně. Je to spokojené, veselé mimino. První dcerku jsem opečovávala podobně jako zakladatelka. A nespokojená, uplakaná a nesamostatná byla do dvou let. Prostě záleží na dítěti, jaké je. I dětská doktorka si všimla, jak je tohle naše dítko jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15323
16.10.14 12:54

@Genovesa To máš velké štěstí na hodné a nenáročné miminko. Moje holčička (7týdnů) taky výská, raduje se usmívá, ale když je někdo u ní, nebo když se chová, sama vydrží max. 10-15 minut. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.10.14 13:11
@Alušáček píše:
@Genovesa To máš velké štěstí na hodné a nenáročné miminko. Moje holčička (7týdnů) taky výská, raduje se usmívá, ale když je někdo u ní, nebo když se chová, sama vydrží max. 10-15 minut. :lol:

Mám. Ono i naše mimino vyžaduje taky někdy pozornost, prostě začne nadávat a já přijdu :lol:. Někdy i popláče. Ale oproti první je fakt bezúdržbové :srdce:. Ba co víc, je šikovnější - sahá už na hračky a prohlíží si je. Prvorozená to zvládla min. o měsíc později. To tvé má taky dobře našlápnuto, je ještě malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
16.10.14 13:18

@Alušáček U nas je to velmi podobne, kazde dite je jine, takze si nemyslim, ze jde o to, ze mam malo prace, tudiz hodne casu na miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.10.14 13:42

@jsem.to.ja Máš málo práce a nemyslím to zle :kytka:. Ano, každé dítě je jiné, ale… Já to u první viděla jako ty. Vyplnila jsem jí čas. Militantně jsem se zastávala své pravdy. Jenže jsem její nesamostatnost a nespokojenost částečně sama vypěstovala. Nenechávám bbrečet ani druhorozenou, ale přístup už mám jiný. A myslím, že je to dítěti ku prospěchu, má čss se samo nadechnout, rozhlídnout, mít čas pro sebe.
Uvidíš sama časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
16.10.14 14:53

@Alušáček U nas je to velmi podobne, kazde dite je jine, takze si nemyslim, ze jde o to, ze mam malo prace, tudiz hodne casu na miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
16.10.14 14:59

@Genovesa Ja nevim, kde vznika komunikacni problem, kdyz nekolikrat napisu, ze nechavam dite samotne (byt nevydrzi dlouho) a i pres to, jsem upozornovana na to, ze mam nechavat dite samotne :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 14:12

Holky, oživuji s jiným dotazem, ale vůbec netuším jak do toho.

Postýlku miminku hned při příchodu z porodnice podložit, aby hlavička byla o něco výš? Nebo nechat stát v rovině?

Polohování - od kdy a jak často a hlavně jak? Ukládat na bok? Přes den, v noci?

Kojení - psát si z kterého prsa jsem kojila???

• Citovat
  • Upravit
662
1.2.21 14:29
@Anonymní píše:

Postýlku miminku hned při příchodu z porodnice podložit, aby hlavička byla o něco výš? Nebo nechat stát v rovině?

Ja jsem pod postylkou mela klin, protože byl syn blinkaci. Nevím, jestli i tvoje miminko ublinkava, ale když vyvysis, nic nezkazis. Polohovala jsem na boky od narozeni, právě kvuli tomu blinkani a taky se polohuje, aby se dobře tvarovala hlavička. Jestli ti neblinka, lepsi když bude spat na zadech. Ale přes den to urcite stridej, pokladej pravidelne na brisko, na boky, na zada… Nebo jestli davas do nositka… Muzes nosit na tygrika…
Z jakeho prsa jsem kojila, jsem si nepsala teda :lol: Tak nejak jsem si to snazila zapamatovat, timhle se nestresuj, koj z obou, co nejvice, stridej to. Popřípadě poznas, které je vice nalite, těžké a potrebuje „vypustit“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.2.21 14:31
@Anonymní píše:

ano, měli jsme podloženou postýlku, ale bylo to k ničemu, spala s náma v posteli
poloha byla na boku u prsa
kojení- buď psát nebo někdo využívá náramek, systém, záleží na tobě, z kterého jsem kojila tam mám náramek, z kterého budu kojit, tam mám náramek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.2.21 15:04

Podloženou postýlku jsem neměla ani u jednoho, polohovala jsem podle toho, jak se miminku nejlépe spalo. Prsa jsem si nepsala, kojila jsem na začátku z obou a když náhodou jen z jednoho, tak hlavně v šestinedělí jsem fakt za těch pár hodin poznala, které je to plné, bylo na prasknutí a lilo mi z něj mléko. Nehroť to tolik a nedělej si to těžší, než to je. Spolehni se na své tělo a své mateřské pudy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí