Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ana11 píše:
Můžeš trošku vysvětlit, jak to myslíš: matky těch dětí už lze z dálky odhadnout?
Předpokládám, že jsi učitelka v MŠ? Jen mě zajímá, jaké máš zkušenosti.
Zkusenosti bohate a dobry odhad
a tobe vysvetlovat nic nebudu, nebylo to mireno na tebe.. ![]()
@DiváBára píše:
Zkusenosti bohate a dobry odhada tobe vysvetlovat nic nebudu, nebylo to mireno na tebe..
Ale proč teda tady píšeš nějaké narážky, když o tom pak nic nenapíšeš? Opravdu mě to zajímalo, nejde mně o žádné vysvětlování, čistě ze zajímavosti jsem si chtěla přečíst tvůj názor.
@jsem.to.ja To jsou drivka, bubinek, cinelky…tech nastroju je v te skupine mnohem vice, ale uz si nepamatuju vsechny.. ![]()
@scentini Tvuj pocit je ale tvuj problem, ne muj - pokud se nemylim
Zadne placani po ramenou nepotrebuju, to co delam, povazuji za standard, nenapadlo me, ze by to nekomu pripadalo divne, takze klid, nenech se vykolejit tim, ze se diteti venujes min nez ja, protoze ja mam zase pocit, ze to je to, co te dostalo a tak mas potrebu me postavit do blbeho svetla, abys sama sebe zklidnila. Kazda matka at dela, cemu veri, ty svoje a ja svoje, zadne poplacavani ani jedna nepotrebujeme.
@scentini Tvuj pocit je ale tvuj problem, ne muj - pokud se nemylim
Zadne placani po ramenou nepotrebuju, to co delam, povazuji za standard, nenapadlo me, ze by to nekomu pripadalo divne, takze klid, nenech se vykolejit tim, ze se diteti venujes min nez ja, protoze ja mam zase pocit, ze to je to, co te dostalo a tak mas potrebu me postavit do blbeho svetla, abys sama sebe zklidnila. Kazda matka at dela, cemu veri, ty svoje a ja svoje, zadne poplacavani ani jedna nepotrebujeme.
@ana11 píše:
Ale proč teda tady píšeš nějaké narážky, když o tom pak nic nenapíšeš? Opravdu mě to zajímalo, nejde mně o žádné vysvětlování, čistě ze zajímavosti jsem si chtěla přečíst tvůj názor.
Ok..to jake je dite- jak se chova, jak mluvi, at uz ve skole ci skolce, tak takovy je i rodic a ja si sama pro sebe takto rodice a deti vzdy prirovnavala..ale myslim, ze toto dela kazdy ucitel- je to takova nemoc z povolani
jinak jsem ucitelka MS, ale ucila jsem i na ZS..
@jsem.to.ja píše:
@scentini Tvuj pocit je ale tvuj problem, ne muj - pokud se nemylimZadne placani po ramenou nepotrebuju, to co delam, povazuji za standard, nenapadlo me, ze by to nekomu pripadalo divne, takze klid, nenech se vykolejit tim, ze se diteti venujes min nez ja, protoze ja mam zase pocit, ze to je to, co te dostalo a tak mas potrebu me postavit do blbeho svetla, abys sama sebe zklidnila. Kazda matka at dela, cemu veri, ty svoje a ja svoje, zadne poplacavani ani jedna nepotrebujeme.
Aha, tak po tomhle příspěveku vidím s kým mam tu čest. Ty musíš být hodně zlá a nepříjemná v normálním životě.
@jsem.to.ja píše:
@scentini Tvuj pocit je ale tvuj problem, ne muj - pokud se nemylimZadne placani po ramenou nepotrebuju, to co delam, povazuji za standard, nenapadlo me, ze by to nekomu pripadalo divne, takze klid, nenech se vykolejit tim, ze se diteti venujes min nez ja, protoze ja mam zase pocit, ze to je to, co te dostalo a tak mas potrebu me postavit do blbeho svetla, abys sama sebe zklidnila. Kazda matka at dela, cemu veri, ty svoje a ja svoje, zadne poplacavani ani jedna nepotrebujeme.
@DiváBára píše:
Ok..to jake je dite- jak se chova, jak mluvi, at uz ve skole ci skolce, tak takovy je i rodic a ja si sama pro sebe takto rodice a deti vzdy prirovnavala..ale myslim, ze toto dela kazdy ucitel- je to takova nemoc z povolanijinak jsem ucitelka MS, ale ucila jsem i na ZS..
Zajímavé. Přijde mně, že na některé děti, co znám a znám i mámy, tak to sedí, na některé vůbec. Tak bych řekla půl na půl. Ale je tedy pravda, že se dost často slyším v tom, co mně dítě říká ![]()
@scentini píše:
Aha, tak po tomhle příspěveku vidím s kým mam tu čest. Ty musíš být hodně zlá a nepříjemná v normálním životě.
Ja si zase myslim, ze v „normalnim zivote“ to musi byt skvela maminka a moc hodne zenska ![]()
@scentini Nekdo by rekl zla a neprijemna (ze by se ozvala potrefena husa?), jiny by rekl uprimna a asertivni (ten kdo nema problem sam se sebou a dokaze se hodnotit vicemene objektivne). Ty mi reknes svuj nazor na me, ja ti reknu svuj nazor na tebe, ale zla a neprijemna jsem jen ja? Zapoj trochu sebekritiky, kritizovat ostatni zvladne kazdy.
@DiváBára Dekuju, to potesilo. Skvela maminka - pracuju na tom, snazim se, zatim si porad tak trochu zvykame na role matka - syn
Moc hodna zenska - myslim, ze vetsinou jo, ale tady je to nekdy tezke ![]()
Jsem rada, ze ani pro tebe neni dite zviratko, ktere se zavre do ohradky s plysovymi zviratky a nedej boze, aby po nas chtelo nejakou tu komunikaci. Myslela jsem, ze tenhle pristup uz se moc nenosi, ale tady jsem vystrizlivela. Dikybohu za tebe ![]()
@jsem.to.ja Podle mě to děláš dobře, hlavně s láskou, jako každá milující máma. Je vidět, že je pro tebe syn priorita a tak to má být. Nepřijde mi, že bys to přeháněla, s první dcerou jsem dělala zhruba totéž. Užívej si to, na druhé už zdaleka tolik času nebude (pokud druhé plánuješ), až je to potom člověku líto.
@jsem.to.ja píše:
@scentini Nekdo by rekl zla a neprijemna (ze by se ozvala potrefena husa?), jiny by rekl uprimna a asertivni (ten kdo nema problem sam se sebou a dokaze se hodnotit vicemene objektivne). Ty mi reknes svuj nazor na me, ja ti reknu svuj nazor na tebe, ale zla a neprijemna jsem jen ja? Zapoj trochu sebekritiky, kritizovat ostatni zvladne kazdy.
Když jsem četla tvůj první příspěvek, říkám si. Děláš to dobře a úměrně věku dítěte. Rikam fajn asi chce ještě rady. Holky ti dávaly rady a ty jsi ke všemu měla svoje chytrý odpovědi. Možná si to, tak nemyslela, ale vyznívá. to jako. Ja jsem matka pluku, kdo je víc. Já se te jen pouze zeptala, co bys tak s malým miminkem chtěla ještě dělat. A ty jsi hned usoudila, že já se věnuji dítěti méně než ty. Já nejsem, ta co zakládá diskuze a potřebuje vědět jestli 11 tydeni miminko dostatečně rozvíjí. Máš maly miminko, ty se většinou chovají a chovají a zase jen chovají. Asi ještě v době doznívání po porodni hormony, to chápu. Přeji ať ti chlapeček, dělá jen samou radost a je zdraví.
@jsem.to.ja píše:
@DiváBára Dekuju, to potesilo. Skvela maminka - pracuju na tom, snazim se, zatim si porad tak trochu zvykame na role matka - synMoc hodna zenska - myslim, ze vetsinou jo, ale tady je to nekdy tezke
Jsem rada, ze ani pro tebe neni dite zviratko, ktere se zavre do ohradky s plysovymi zviratky a nedej boze, aby po nas chtelo nejakou tu komunikaci. Myslela jsem, ze tenhle pristup uz se moc nenosi, ale tady jsem vystrizlivela. Dikybohu za tebe
Ja taky dekuji
taky se snazim byt dobrou maminkou..
proste si tuto novou zivotni roli uzivam plnymi dousky ![]()
A jinak dite je obraz tebe samotneho a nase spolecnost je velmi ruznoroda, tak to vzdy bylo a take to tak zustane
takze se neni ani cemu v teto diskuzi divit ![]()