Jaké aktivity s 11týdenním miminkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1206
15.10.14 20:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.10.14 20:09

@jsem.to.ja a místo nějakých básní apod. bych s ním trávila co nejvíc času venku na vzduchu, dokud to jde a není kosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
@jsem.to.ja píše:
@DiváBára : Děkuju moc :) Je to asi o celkovém přístupu, malého kojím, jak si řekne a spí s námi v posteli, protože si myslím, že to v důsledku vede k menší separační úzkosti a větší samostatnosti a někdo by mi na to řekl, že si na sebe pletu bič :)

taky jsem praktikovala částečně kontaktní rodičovství, dítě od narození v posteli, kojení na požádání, nošení v šátku… Ale zároveň jsem na sebe děti nenabalovala psychicky, když to zrovna nepotřebovaly, nevytvářela jsem malé závisláčky, kteří by se beze mně neuprdly, klidně jsem je nechala samotné ležet v obrovské ohrádce s hračkami nebo pak se plazit okolo, aniž bych na sebe upoutávala pozornost a sebevědomí jsou dostatečně, ale zároveň i samostatní, umí se sami zabavit od malička a nepotřebují mě za zadkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
@martina.se píše:
„povídám“ si s ním, má navěšené hračky, sem tam chrastím, cinkám a pod - dle toho, do která hračka dělá.. Hodně ho mám rozbaleného, různě ho lechtám, hladím atd.. :think: nachystanou mám i hrazdičku, tuším, že zachvíli ho začne brát.. teď má na postýlce medvědy - zkouší je trefit.. a barevné obrázky - výrazné barvy - černobílé a pod..

Hrazdicku už používáme a vydrží pod ní cca 15-20min. Což je paráda. Nejprve jsem si myslela, že o hračku zavadila jen nahodou rucickou, ale pak když jsem videla a slyšela jak si s tím hraje sama tak jsem měla radost. Jsem spíše zadtancem toho aby si mimco vyhrálo samo, ale to nauceni se různých věcí k tomu budu dopomahat. Jako jsou básničky atd, do budoucna samozřejmě.
Ale musím říct, že když malé zpívám a nebo jen tak blbnu před ní, tak se jí to moc líbí.
Nechtěla mi být v kocaru a co jsem tam dala lepolero (černobílé) tak už jí to zas baví :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194

Ani jsem celé nečetla. U první jsem se taky „věnovala“… časem najela na režim, udělat co nejvíc, dokud je hodná. Jak byla druhá, tak jsem se jí nevěnovala snad vůbec - ležela a já se starala o starší :mrgreen: Takže klidně. Jak začne vnímat hračky, uchopovat, tak se věnuj, ale užívej si, že ti zatím nevisí na nohavici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206

@kacz Jak jsem už několikrát psala, nechávám ho samotného do té doby, než začne plakat, což netrvá dlouho. Co doporučujete kromě toho nechat mimčo ležet obklopené hračkami, na které jednou mrkne a víc nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.14 20:12
@Erkata píše:
Hrazdicku už používáme a vydrží pod ní cca 15-20min. Což je paráda. Nejprve jsem si myslela, že o hračku zavadila jen nahodou rucickou, ale pak když jsem videla a slyšela jak si s tím hraje sama tak jsem měla radost. Jsem spíše zadtancem toho aby si mimco vyhrálo samo, ale to nauceni se různých věcí k tomu budu dopomahat. Jako jsou básničky atd, do budoucna samozřejmě.
Ale musím říct, že když malé zpívám a nebo jen tak blbnu před ní, tak se jí to moc líbí.
Nechtěla mi být v kocaru a co jsem tam dala lepolero (černobílé) tak už jí to zas baví :-D.

jj, třeba zkoušet.. já sleduju, jak mladý reaguje. Položim do postýlky, dám hračky. Když má náladu, vydrží v pohodě - povídá si s medvědy, snaží se do nich praštit - rachtají.. občas je dávám na kočár. Pak ty barvy.. no a když se dožaduje pozornosti, tak mu zase ukazuju, mluvím na něj a pod.. záleží na náladě. Mému je 7 týdnů. Vydrží i sám, ale samože vyžaduje i pozornost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 20:14

@kacz Takže švihnout do kočáru. kde leží jak knedlík a vidí jen oblohu? Myslím, že ty 4 - 6 hodin, co tak tráví, bohatě stačí, tak si rozvoj miminka nepředstavuju, i když účinky čerstvého vzduchu nepodcenuji. Myslím, že básničky a povídání je hodně důležité. Němou výchovu kočárkového knedlíčka asi nezavedeme, ale i tak díky za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 20:16

@martina.se To závidím, náš hračky ignoruje, na hrazdičce do nich občas plácne, ale žádné nadšení se nekoná. Nepomáhají výrazné barvy ani šustící ouška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.10.14 20:22

@jsem.to.ja moje děti tu pozornost moc nevyžadovali, byli hodně nošení v šátku, takže ten fyzický kontakt se naplnily v noci a venku a doma jsem nespokojenost většinou řešila přebalením a uspáním u prsa v posteli a pak jsem šla pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.14 20:24
@jsem.to.ja píše:
@martina.se To závidím, náš hračky ignoruje, na hrazdičce do nich občas plácne, ale žádné nadšení se nekoná. Nepomáhají výrazné barvy ani šustící ouška :)

já to zkouším.. našemu se zatím výrazně líbí akorát ty medvědi a pak jakés leporelo od lamaze -z jedné strany je velmi výrazný černobílý vzor, na to kouká.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31063
15.10.14 20:26

@jsem.to.ja Hele, kazde dite je jine, delej to tak, aby byl prcek spokojeny a Ty zaroven nebyla uplne vystavena.

Dcera ted 2r 4m - spala ve 3 mesicich tak 7 hodin ze 24, zbylych 17 jsem na ni nonstop mluvila + nonstop nosila, aby se neurvala k smrti, oddech tak pri kojeni. Naprosto neslo ji „nerozmazlovat“, proste se narodila drazdiva, urvana, potrebujici pozornost, narocna. Ted je strasne sikovna, recove velmi napred. Motoricky byla cca do roka pozadu (jestli kvuli neustalemu chovani :think: ), ale vse dohnala a nasledne predehnala.

Syn ted skoro 5m - mam obcas pocit, ze me ani nepotrebuje, lezi si v postylce a pul hodiny si prohlizi ruce - po zkusenosti se dcerou nepochopitelna vec. Motoricky spis napred.

Jinak basnicky milovali a miluji oba, malej se pri nich chechta a snazi se „mluvit“, mala umela sama prvni basnicku v 19m. Pokud Te to bavi, tak mu je povidej, nic tim nezkazis, dle me spis naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 20:27

@Bibi239 Nošení jsem taky měla v plánu, šátek teda není nic pro mě, zkoušela jsem manducu, ale v té řval jako tygr. Uspávání u prsa taky občas praktikujeme, ale spíš by mě zajímaly bdělé aktivity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
15.10.14 20:29

@Hobitka Děkuju za energii a čas věnovaný tak dlouhému příspěvku! A děkuju za povzbuzení, někdy bych takového chlapečka, který si vydrží hrát s ručičkami, brala všemi deseti :) ale říkám si, že energie do toho našeho lišáka vložená se mi vrátí, snad nejsem naivní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
15.10.14 20:35
@martina.se píše:
jj, třeba zkoušet.. já sleduju, jak mladý reaguje. Položim do postýlky, dám hračky. Když má náladu, vydrží v pohodě - povídá si s medvědy, snaží se do nich praštit - rachtají.. občas je dávám na kočár. Pak ty barvy.. no a když se dožaduje pozornosti, tak mu zase ukazuju, mluvím na něj a pod.. záleží na náladě. Mému je 7 týdnů. Vydrží i sám, ale samože vyžaduje i pozornost..

Jj, je to dle nálady těch našich drobecku :-). Malá má někdy den, že mi přijde, že mě potřebuje jen abych ji dala mlicko a prebalila :-). Jinak si sama vystačí buď v postýlce a sleduje kolotoc nebonpod hrazdickou a nebo v lehatku. A někdy má den, že ji nebaví nic :-D.
Jaké medvědy? Můžeš mi dát odkaz nebo obrázek? To může být zajímavé. Stále totiž přemýšlím co koupit ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí