Co s takovým tatínkem na hřišti?

14335
25.8.12 15:42

Co s takovým tatínkem na hřišti?

Ahojte holky.. nedávno jsem měla zážitek s jedním pánem, kterého sem tam potkávám na hřišti.. Dneska mi stejnou situaci popsala i má kamarádka, tak asi nebudu jediná..
Pán-tatínek, vypadá to, že je na mateřské dovolené, protože tam chodi jenom on, i dopoledne a podle toho jak s ní mluví, že ji uloží, a nakrmí, tak asi maminka pracuje..Tatínek je ale až moc kritický na ostatní děti..
Nedávno jsme šli s mým Kubů 3 roky na hřiště a děti si tam hrály.. Všechno plus mínu 3 roky.. On svoji holčičku, tak dva všude doprovázel oči jak ostříž, každé dítě sledoval. Řekla bych, že si děti pěkně hrály nikdo tam nebyl extrémně zlobivý.. ale děti šly na skluzavku jeden klučík postrčil chlapečka, maminka říká, to se nesmí, a tak dokola, pak zase náš druhou holčičku, to jsem ho okřikla já, že se to nedělá - rukou trochu..Prostě jsem ho okřikla a říkám, to se nesmí, holčička je malá ok.. pochopil to, ale chlap začal jančit..
Jako to se dělá.. ona je ještě malá, si normální, jak si jako představuješ, docela vyjel, což i ostatní maminky začaly kroutit hlavou.. přece se nic nestalo..
Dneska mi říkala to samé kamarádka, že v týdnu se děti taky hrály, pěkně, ale je jasné, že někoho něco napadne.. Taky má kluka, že když řekne tak většinou poslechne a taky si tam házely s kamínky na hřišti okřikla ho, že se to nedělá, ale holčička mu to oplatila a on ji to vrátil a pán opět začal na dítě docela takovým stylem, že to se nedělá, že je malá, co ho to napadlo a docela hnusně..
Docela se pánovi vyhýbáme, protože s takové opravdu maličkosti dělá aféru a když má někdo opravdu divoké dítě, tak nevím, co by tam udělal.
Jak byste postupovaly nechaly byste pána na vaše dítě takto vykřikovat - i když ho pěkně okřikente i vy??Myslím svoje dítě, že to řešíte a v podstatě jde o maličnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
25.8.12 15:48

Když mi dítě někdo normálně pokárá, tak to neřeším, ale kdyby to bylo nějak už přes míru, normálně bych mu řekla, že si své dítě budu vychovávat sama, ať se do toho laskavě neplete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.8.12 15:50

Toot nebylo normální pokázání to opravdu bylo docela síla..
Možná tatinci jsou na holčičky víc opatrní nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.12 15:52

Tak já mám docela komunikativního syna, občas taky vyvede neplechu a tuto situaci bych řešila tak, že bych mu před holčičkou i jejím tatínkem řekla, že holčička má hodně starostlivého tatínka a pokud by si chtěl s holčičkou hrát, tak ať se jejího tatínka nejdřív zeptá. V ideálním případě už by se o hočičku nezajímal (což by v dané situaci bylo vyřešeno) a nebo by na mě spustil smršť otázek „proč“. Tak bych ho poslala za oním tatínkem, ať se zeptá ho…A pak bych jen doufala, že buď by ho to trklo už v moment, kdy jsem o tom před nimi začala mluvit nebo v moment, kdy by za ním přišel. A pokud ani to, tak sám bude otrokem vlastního dítěte, protože jaksi nebude mít žádný kamarády :nevim:

:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
12978
25.8.12 15:52

Čím jsem starší, tím více si otvírám ústa - ale né v tom zlém slova smyslu, ale už se nestydím vyjádřit svůj názor i když vím, že vyvolá negativní odezvu..Takže za mě - já bych své dítě bránila, nebo se ozvala pokud bych situaci viděla jinak..
Možná právě to, že všichni jen kroutí hlavama a nikdy se nikdo neozve tatínka jen utvrzuje v tom, že jedná správně..Chlapi žádné náznaky a významné pohledy neregistrují - možná by mu prospělo slyšet to na plnou hubu, že hysterčí.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.8.12 15:53
@kvaček píše:
Toot nebylo normální pokázání to opravdu bylo docela síla..
Možná tatinci jsou na holčičky víc opatrní nevím..

Tak tím spíš bych mu to slušně řekla. Tak hysterka v tomto může být i ženská. Mám pocit, že kdo nezažil chlapečka, tak prostě nepochopí. Pán jestli má jen holčičky, o výchovu a vývoj dětí se moc nezajímá, tak může mít zkreslené představy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.8.12 15:55
@Anonymní píše:
Tak já mám docela komunikativního syna, občas taky vyvede neplechu a tuto situaci bych řešila tak, že bych mu před holčičkou i jejím tatínkem řekla, že holčička má hodně starostlivého tatínka a pokud by si chtěl s holčičkou hrát, tak ať se jejího tatínka nejdřív zeptá. V ideálním případě už by se o hočičku nezajímal (což by v dané situaci bylo vyřešeno) a nebo by na mě spustil smršť otázek „proč“. Tak bych ho poslala za oním tatínkem, ať se zeptá ho…A pak bych jen doufala, že buď by ho to trklo už v moment, kdy jsem o tom před nimi začala mluvit nebo v moment, kdy by za ním přišel. A pokud ani to, tak sám bude otrokem vlastního dítěte, protože jaksi nebude mít žádný kamarády :nevim::mrgreen:

Chlapa??? Blázníš? 8o Netrklo, ani kdybys do něj dloubla :mrgreen: Musela bys mu to říct narovinu a polopatě, jinak nechápou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.8.12 15:55

Spíš jsme si pak říkaly, že je to divné i ty děti hledí neví co je, protože on jak s mým tak s tím druhým chlapcem mluvil, jakoby s dospělým…
Jsi normální, máš rozum, ona je ještě malá,, jak si to představuješ..
Bohužel naše místní hřištěš navštěvuje často, tak to bude asi zajimavé..

Příspěvek upraven 25.08.12 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.8.12 15:56

Myslím, že nic nenaděláš. Brání své dítě dle svého uvážení, ty by sis do toho taky nenechala kecat a on asi taky nenechá :think:. Pokud nevypadá agresivně a spíš bojácně, tak se možná vyptáš, proč je na ni tak opatrný - třeba má nějakou nemoc, přišli o maminku, co já vím :nevim:. Kdybych ho viděla jako arogantního blbce, tak bych mu doporučila tam s dcerou nechodit, že tak se styku s jinými dětmi zaručeně vyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.8.12 16:01

Spíš se mu už vyhýváme, protože opravdu působí zvláštně..
A nevypadá, že by se bál, spíš si mylsí, že je hřiště jeho a všechny stranou, jsem tu já..
Dokonce moji známe řekl, na skluzace jsme te´d my, ona je malá.. :nevim: a prostě nanzačil jděte jinde.. Přijde mi i dost přísný na tu holčičku..
Jenom by mě zajímalo, kdyby vám někdo takto hulákal na dítě a pak vám maminky říkaly, že jsem se malého nezastala, jak to vidíte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 16:03

Teda nevím, na živo jsem srabík, hlasitě bych řekla, že se omlouvám a pokud by se to opakovalo, tak bych zatroubila na ústup :nevim:
Setkala jsem se s rozjívenými dětmi, které skákali celému hřišti po hlavě a maminky maximálně tak řekli „Ale Martínku, to se nedělá“ a očividně je nezvládali, ale předpokládám, že tvůj případ to není. Naštěstí mám v okolí na výběr, kam jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.8.12 16:04
@kvaček píše:
Spíš jsme si pak říkaly, že je to divné i ty děti hledí neví co je, protože on jak s mým tak s tím druhým chlapcem mluvil, jakoby s dospělým…
Jsi normální, máš rozum, ona je ještě malá,, jak si to představuješ..
Bohužel naše místní hřištěš navštěvuje často, tak to bude asi zajimavé..Příspěvek upraven 25.08.12 v 15:56

Pokud bych si své dítě napomenula sama a ten pán by takto mluvil s mým dítětem i po mém napomenutí, velmi slušně (ale přesto rázně) bych jej upozornila, že své dítě si vychovám i bez jeho pomoci.
Nemá takto co mluvit s cizími dětmi, zvlášť když si matky své ratolesti napomínají samy.
Nebála bych se ho jenom proto, že je to chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.8.12 16:09

Ne ne, já spíš mám problém, že malému všechno zakazuju, takže opravdu nejsme skákací typy po celém hřišti :mrgreen:
Kuba zůstal hledět a už na skluzavku ani nechtěl.. takže opakově to nebylo… ale u kamarádky holčička udělala to stejné - hození kamínkama, ale opět řešil jenom druhé dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.8.12 16:14

Tak si vyčíhni, až udělá něco ona (snad není svatá) a taky mu ji začni vychovávat. Jestli se do toho tatík vloží, tak bych mu připomněla, že takto nepříjemné je i jeho napomínání ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
25.8.12 16:15

To se u nás na hřišti taky občas stává, ale ne s tatínky, spíše s babičkami, ty bývají na „svoje“ hodně háklivé :mrgreen: Taťkové bývají flegmoši s novinama..

Na tu konkrétní větu bych mu asi odpověděla, že „Ano, syn je normální, ale rozum ještě nemá, protože je taky malý“, ale nevydržela bych a odpověděla určitě, dělám to tak ;) Mám všechny děti hodně velké postavově, což někdy neodpovídá tomu, co zrovna tropí a jak jsou staří, tak kolikrát taky někdo divně koukal, ale já tu jejich činnost většinou okomentovala sama, aby to ostatním, co nás třeba neznají došlo, že sice syn vypadá na dva a půl, ale má 16 měsíců, takže mu trvá sklouznutí dlouho a proto „blokuje“ skluzavku… Někteří lidi si to někdy myslí, že když jsou na hřišti ONI, ostatní by měli vymajznout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí