Co s těma dětma? Už jsem unavená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6140
30.12.12 10:08

@Sany80s zakladatelka psala, že manžel řekne dcerám, ať se UKLIDNÍ a toť vše z výchovy, ne ať se bordel uklidí :mavam:
mě na to uspávání pomohl pustit na něj chlapa, dycky jsme uspávali stylem, že šel spát, až sme šli mi a už to bylo moc, chlap je od pondělí do pátku v prái pryč, takže taky jsem na všechno sama, takže už ví jak na mě, ale teď přes Vánoce je delší dobu doma a zvládl to uplně skvěle, uspávat jdou v 20h a do 21 spí sám, přečte pohádku, slíbí mu co zítra podniknou, když bude ticho a bude spát a zapne pohádku z rádia, a zabralo to.. a za 3 dny to fakt zvládl..
nesmíš zakazovat zbytečně všechno, aby pak nebyly zvyklý, že pořád něco zakazuješ a nemusí to dodržet, třeba jako válet se ve sněhu, když jste šli bobova, ale zakazovat jen to co fakt nesmí a na tom potom trvat. drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12864
30.12.12 10:10
@werunka89 píše:
@Sany80s zakladatelka psala, že manžel řekne dcerám, ať se UKLIDNÍ a toť vše z výchovy,

Omlouvám se zakladatelce, někdy mě to moje dys dožene dost nepříjemným způsobem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
30.12.12 10:11

Taky mě napadlo, nevím kde bydlíš, ale u nás v mateřských centrech i jeden den děti můžou jakoby do školičky, je to asi na půl dne, za pár korun a aspoň pro tu starší by to bylo super, že by si zvykala na autoritu i jinde, a na spolupraci v kolektivu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
30.12.12 10:37
@michaela1808 píše:
Co školka???
já dala malou poměrně v útlém věku aspoň na chvilinku a jsem o milion procent šťastnější…a rozhodně se těším na každý den a každou chvíli s malou a o moc víc si ji užívám.

No není lepší si děti vychovat tak, abych s nima vydržela celý den, než je odložit do školky a matka mohla být šťastná? :nevim: Školka děti nevychová.

• Citovat
  • Upravit
15977
30.12.12 10:58

@bamba @ivana-domca @Katchi Já jí nedokážu nechat plakat ani minutu. Měla bych strašné výčitky a bála se, že ve mě nebude mít třeba důvěru. :? Je jí 6 měsíců. Mám manducu. Je strašně fajn, ale mám v sobě nějaký blok a bojím se, aby jí přecejen neublížila. (Všechno strašně řeším, já vím :zed: )
Pořád tu čtu, jak svá miminka také chováte a mazlíte se s nimi a pak jsou samostatní. Já se s ní mazlím celé dny a přijde mi, že samostatná snad nikdy nebude. Do toho všeho je pořád tak nespokojená. Hračka jí baví dvě minuty a tak pořád jen chovám a chovám.
Dneska mám nějakou špatnou náladu. Omlouvám se.

A to je teprve kojenec, kdy je to s dítětem prý nejlehčí! Co budu dělat, až bude mít období vzdoru, bude odmlouvat, opravdu nevím. :| Doufám, že si tu „zlobivost“ vybere teď. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.12.12 11:15

@Elilen no je celkem malinká, kluk byl to samé a bohužel se to začalo zlepsovat až úderem 15 měsíce, ale jemu se dral jeden zub za druhým, už čekáme jen na stolicky :zed: :zed:
Nerostou jí zoubky? :think:
Jinak mandukou jí určitě neublizis, je to ERGOnositko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
30.12.12 11:31

@Elilen ja taky syna nenechavala plakat. Ale holt kdyz bylo potreba uklidit, uvarit, vyzehlit, tak byl v manduce nebo v satku a ja makala. Dite bud spalo nebo pozorovalo. Prece nemuzes ditete venovat plnou pozornost cely den, to nejde. Ja jsem do pul roku plne kojila, takze syn samotny beze me byl pouze obcas v kocarku, kdyz vozil nekdo jiny, jinak ne. Ale i to pomohlo.
Takze si tu chvili pro sebe najdi, kdyz s ditetem nebudes porad, bude ti lip…
A manduky se bojis, jako abys neublizila male? Jak? Neznam lepsi vec pro narocne deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
30.12.12 11:34

@Elilen Chápu tě, ne že ne, ale dítě se musí naučit být i chvilku samo. Já beru kluky do kuchyně, když vařím, dám jim misku a vařečku, zabaví se a já v klidu udělám co potřebuju. Když byli mrzutí, nechala jsem je si i poplakat, neuškodí jim to. Myslím si, že je to tím, že maminky mají na děti víc času. Prádlo vypere pračka, někomu usuší sušička, nádobí mička. My to museli dělat růčo, k tomu ještě i vyvařovat plínky. Děti se musely umět zabavit a my, abysme všechno zvládly, musely přežít nějaké to kňourání. Moje vnoučata se chovají úplně jinak tady, než doma. Maminky se je taky hýčkají, jenže když jsou u nás, mají jiný režim, bo už jsme postarší a pořát je jen poponášet, nebo kolem nich skákat, to už nedáváme. Dokonce už odplenkovávám druhého vnuka. Lukyšek do týdne byl i na noc bez plen a teď stejnou metodu praktikuju na Fandovi. Zatím se nepočůral.

• Citovat
  • Upravit
7240
30.12.12 11:42
@bamba píše:
No není lepší si děti vychovat tak, abych s nima vydržela celý den, než je odložit do školky a matka mohla být šťastná? :nevim: Školka děti nevychová.

No ona ta domácí ponorka je někdy hrozná.. A někdy vážně není kam jít, aby se doma nezbláznili, to mi věř. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
30.12.12 12:14

@rejžička Taky jsem měla děti, ale pořídila jsem si je právě proto, abych je měla a ne abych se jich zbavovala jak to jde. Mluvit o ponorce v souvislosti s dětma se mi jaksi nelíbí. Chce to jen děti zabavit. Najít činnost, která je zaujme. Všechno jde, když se chce.

• Citovat
  • Upravit
941
30.12.12 12:21

A jaké dáváte ty tresty? mlátit se mi je nechce, radši zařvu, ale když jim jednu lupnu, je mi jich líto, jsem hodně lítostivá. jednou jsem tu starší zavřela vedle do pokoje a neměla jsem z toho dobrej pocit, sice přestala ale to mi přijde blbý je zavírat. zabavovat hračky taky páč s čím si budou hrát, akorát budou lozit za mnou a neudělám už vůbec nic.ach jo, nevím. asi budu muset bejt tvrdší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
30.12.12 12:26

@michaela1808 do školky mám v plánu ji dát od září, ale mám strach je to takovej malej mámánek, že to bude prožívat daleko víc než ta starší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
30.12.12 12:38

@rejžička ty jo tak to je taky masakr, já bych je nechala zabavit se samy, ale já mám furt v hlavě to, že je o něco ochuzuji, když nejsem s něma. poslední dobou je teda nechávám víc samotný, ale furt mám z toho blbej pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
30.12.12 12:42

@bamba Tak já zase nevidím nic divného na tom, když člověk potřebuje být chvilku bez dětí. Já jsem například s malou 24h denně, je jí rok a čtvrt a byla jsem bez ní hodinu, a pak čtyři, ale to spala. V noci jsem každou chvíli vzhůru, když vzdychá, chce jíst, no prostě opravdu 24h denně, pořád na příjmu, pořád nastražená, co bude potřebovat.
A upřímně mi z toho hrabe, mám ponorku - ač tobě se to slovo nelíbí. :roll:

Pokud jsi mateřský typ, který je spokojený, když má děti celodenně pod sukní, je to ok, jenom dobře. Ale snad dokážeš chápat ty, které ten oddech prostě potřebují nebo je to pro tebe vážně tak nepředstavitelné? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
30.12.12 12:44

@werunka89 starší chodí do školky už druhej rok, tam je klidná a uťápnutá, ale doma je na zabití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin